D. Sabonis paaiškino, kodėl buvo palikęs Lietuvos rinktinės stovyklą

2024 m. birželio 25 d. 22:16
Lrytas.lt
Video
Domantas Sabonis sužaidė pirmąsias rungtynes šią vasarą su Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės marškinėliais. Lietuvis po pralaimėto mačo paaiškino, kodėl trumpam buvo palikęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę.
Daugiau nuotraukų (7)
Klampiose rungtynėse Liublianoje mūsiškiai 68:70 po dramatiškos kovos krito prieš slovėnus.
Šiose rungtynėse D.Sabonis sužaidė dvejopai – atrodo, kad lietuvis buvo arti dvigubo dublio, tačiau puolėjas itin dažnai klydo ir prametė ne vieną lengvą metimą.
NBA žvaigždė per 20,5 minutės aikštelėje pelnė 9 taškus (4/9 dvit., 1/2 baud.), atkovojo 15 kamuolių, 5 kartus suklydo ir sukaupė 17 naudingumo balų.
„Nebuvo labai geros rungtynės, darėme pernelyg daug klaidų. Aš pats labai daug kartų suklydau. Po to skrydžio į Slovėniją mums pritrūko laiko įsivažiuoti“, – po mačo kalbėjo D.Sabonis.
Primename, kad atrankos į olimpines žaidynes liko lygiai savaitė. Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė Puerto Rike žais A grupėje, kur susitiks su Meksikos ir Dramblio Kaulo Krato rinktinėmis, o B grupėje varžysis Italijos, Puerto Riko ir Bahreino rinktinės.
Taip pat primename, kad Lietuvos rinktinė tiesiai iš Slovėnijos keliaus į Puerto Riką, kur jau naktį iš liepos 2 d. į liepos 3 d. susikaus su Meksikos rinktine.
Kazys Maksvytis buvo pranešęs, kad D.Sabonis dėl asmeninių priežasčių trumpam buvo palikęs Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės stovyklą.
Pats krepšininkas paaiškino savo situaciją.
„Buvo geriausio draugo vestuvės, atskridau, trumpai pabuvome ir grįžau. Turiu tikslą būti su rinktine“, – dėstė D.Sabonis.
– Rinktinė šiame mače suklydo 19 kartų, pats padarėte 5 klaidas. Kas neveikė kai kuriose situacijose?
– Buvo kelios klaidos, kur slovėnai mums net nieko nepadarė, kad mes tas klaidas padarytume. Nieko, kitose rungtynėse bus viskas gerai.
– Pats atkovojote 15 kamuolių. Kaip galėtumėte apibūdinti savo pasirodymą?
– Aš esu patenkintas, kad galėjau grįžti į aikštelę. Po dviejų mėnesių buvo gera grįžti į aikštelę, prisiminti jaudulį ir būti pasiruošus rungtynėms.
– Kokia yra jūsų fizinė kondicija?
– Iš karto buvo pompa (skaudėjo šoną – red.) (šypsosi – red.). Nieko, dar turime kelias treniruotes ir man atrodo, kad būsime formoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.