M. Grigonio kvietimo į „Panathinaikos“ sulaukęs D. Motiejūnas: „Sakė, kad pamatysiu to, ko nesu matęs“ Šią vasarą tikisi išpildyti svajonę

2024 m. birželio 23 d. 07:54
Video
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vidurio puolėjas Donatas Motiejūnas atskleidė savo kontrakto detales, pridūrė, kad į Graikiją persikelti jį kvietė Marius Grigonis, o kartu teigė, kad nori įgyvendinti dar vieną svajonę.
Daugiau nuotraukų (9)
Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė šeštadienį Vilniaus „Twinsbet“ arenoje surengė treniruotę prieš sekmadienį laukiantį mačą su slovėnais, kurių gretose šįkart nebus Luka Dončičiaus, bet bus du amerikiečiai Mike‘as Tobey ir Joshas Nebo, kurie turi slovėnišką pasą.
D.Motiejūnas paskutinį finalo mačą Prancūzijoje sužaidė birželio 12 d., kur jo atstovaujama Monako „Monaco“ ekipa laimėjo Prancūzijos pirmenybes ir į viršų kėlė čempionų titulą.
Daug laiko Lietuvos rinktinės stovyklai pasiruošti neturėjęs D-Mo teigė, kad jau atsigavo po pasibaigusio sezono.
„Psichologinis nuovargis jautėsi labiausiai pirmosiomis dienomis, bet vėl... tas Prancūzijos čempionatas... jį pabaigėme gal 4–5 dienos iki atvažiavimo į rinktinę. Dabar viskas lengviau. Kai įsivažiuoji – grįžta teigiamos emocijos, būti čia ir žaisti už rinktinę yra didžiulė garbė. Tikrai smagu matyti tiek seniai matytų pažįstamų veidų, su kuriais yra tekę kartu žaisti. Dabar emocijos perėmė ir psichologinis nuovargis pasimiršo“, – sakė centras.
Po čempionų titulu uždaryto sezono D-Mo laukia rimtas sprendimas – lietuvis turės apsispręsti, kur tęsti savo krepšininko karjerą.
Centras atskleidė, iki kada turi galimybę likti Monake, tačiau dėl savo ateities esamuoju laiku 33-ejų krepšininkas pernelyg nepergyvena.
„Iki liepos 14 dienos sprendžiasi situacija. Žiūrėsime, kaip bus, yra visokių variantų. Galimai liksiu Monake, bet jeigu iki minėtos dienos susitarimo nesulauksiu, greičiausiai teks žiūrėti kažką kito. Dabar tokia dviprasmė situacija.
Bet dabar mano mintys nėra ten – mano mintys čia, su rinktine, papulti į olimpines žaidynes yra mano tikslas, vieta, kurioje aš dar nesu buvęs. Į karjeros galą tai norėtųsi įgyvendinti, o jei pavyktų laimėti, būtų svajonės išsipildymas. Manau, kad tai – visų svajonė, mes visi suprantame, kodėl mes aukojamės, kodėl mes čia. Manau, kad nebus problemų žaisti kartu, nes visi esame patyrę, geri žaidėjai. Turėtų užtekti kelių rungtynių pajausti vienas kitą, susižaisti. Tikiuosi, kad mūsų rinktinė bus stipri jėga“, – sakė D-Mo.
Lietuvis taip pat atskleidė, kad jį prie Atėnų „Panathinaikos“ kvietė Marius Grigonis, kuris smagiai nupasakojo klubo situaciją.
„Kvietė, kvietė. Sakė, kad pamatysiu to, ko nesu matęs (šypsosi – red.). Variantų yra ne vienas. Žiūrėsime, kaip viskas išsirutulios. Šiuo momentu šie klausimai yra antraeiliai. Pirmoje eilėje – už 10 dienų vyksiantis atrankos turnyras, kurį privalome laimėti, kad atstovautume savo šaliai olimpinėse žaidynėse“, – aiškino centras.
Primename, kad pirmasis Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės draugiškas mūšis prieš olimpinę atranką Puerto Rike įvyks sekmadienį Vilniaus „Twinsbet“ arenoje. Mačo eigą nuo 19:30 val. sekite tinklalapyje lrytas.lt.
– Ko tikitės iš rungtynių prieš Slovėnijos rinktinę?
– Slovėnai yra labai fiziška komanda, kuri prisidėjo Joshą Nebo. Jis jiems taip pat pridės fiziškumo. Kalbant apie gynėjus – jie metantys, staigūs, individualiai stiprūs. Luka Dončičiaus nėra, čia savaime suprantama, bet mums reikia kažkokio ritmo, pasiruošimo. Slovėnai – geras varžovas mums pasižiūrėti, kur mes esame, kur mums reikia patobulėti. Manau, kad tiek mes, tiek treneriai to laukiame. Pergalės arba pralaimėjimo atveju šių rungtynių nesureikšminsime, bet reikia pasižiūrėti, kas su kuo sulimpa, nes laiko nėra, kad žaidėjai susijungtų į vieną kumštį.
– Kas yra kitaip, kai šioje atrankos rinktinėje nėra Jono Valančiūno?
– Jono čia tikrai niekas nepakeis – jis yra mūsų kapitonas, mūsų rinktinės vedlys, pagrindinis žmogus, kuris vedė rinktinę į priekį, rodė pavyzdį jauniems žaidėjams, kaip reikia atstovauti Lietuvai. Tikrai jo trūks. Tokių kalbų, kad kažkas pakeitė Joną net negali būti. Aišku, stengsimės, kovosime, darysime viską, kad patektume į olimpines žaidynes, kur lauksime Jono.
– Kaip Mindaugui Kuzminskui sekasi tvarkytis su kapitono raiščiu?
– Viskas gerai. Mindaugas, kaip ir Jonas, kiek buvo kviečiamas į rinktinę, tiek ją ir atstovavo. Jis yra tikras veteranas, tikras patriotas. Manau, kad pelnytai tapo kapitonu.
– Šioje rinktinėje – apstu jaunų aukštaūgių, tarp kurių yra Ąžuolas Tubelis, Motiejus Krivas. Kaip sekasi su jais stumdytis ir kaip perdavinėjate patirtį jaunimui?
– Stengiamės kalbėti, rodyti pavyzdžiais. Po mūsų auga talentinga karta, kuri ateis (į rinktinę – red.). Manau, kad jie rodys įspūdingą krepšinį. Jie turi daug talento, energijos, stiprius kūnus. Reikia tik tuo pasidžiaugti, kad tokie žaidėjai auga pas mus.
– Kaip vertinate Mike‘o Jameso pratęstą kontraktą su Monako klubu?
Džiugu, jis to nusipelnė. Mike‘as šiais metais buvo tikras lyderis aikštelėje. Jis patobulėjo ir psichologiškai, ir pasikeitė kaip žmogus. Džiugu matyti jo virsmą. Prieš tai buvo problemų tiek viename, tiek kitame klube neužsibuvo, bet dabar, į karjeros galą, matosi, kad jis tiek kaip žmogus, tiek kaip žaidėjas subrendo. Jis – visai kitoks. Šiemet Mike‘as žaidė labai gerai ir viena iš priežasčių, kodėl mūsų komanda žaidė gerai, yra Mike‘as Jamesas.
– Ar nustebino bent vienas Eurolygos perėjimas?
– Nelabai. Jeigu pastebėjote, Eurolygoje tai priimtina – labai retai žaidėjai užsibūna komandose, yra pastovus judesys. Komandos vadovai ieško būtent tų žaidėjų, kurie galėtų pridėti ir padėti komandoms. Buvo galima nuspėti, kad daug komandų ieškos naujų žaidėjų, bandys kažką rotuoti, ieškoti optimalaus startinio penketo, kuris galėtų padėti siekti tų komandų tikslų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.