Po metų pertraukos prie rinktinės prisijungęs D. Sabonis: „Tikslas – patekti į olimpiadą. O tada lauksime Jono“

Lietuvos pagrindinės vyrų krepšinio rinktinės kandidatai sekmadienį rinkosi į Palangoje esantį „Vanagupės“ viešbutį. Čia nacionalinės komandos žaidėjai pradės treniruočių bei pasirengimo procesą liepos pradžioje vyksiančiai olimpinei atrankai Puerto Rike. Laimėję turnyrą pietų Amerikoje, Kazio Maksvyčio auklėtiniai kelsis į Prancūziją ir sieks aukštų tikslų olimpiadoje.

Domantas Sabonis<br>T.Bauro nuotr.
Domantas Sabonis<br>T.Bauro nuotr.
Domantas Sabonis<br>T.Bauro nuotr.
Domantas Sabonis<br>T.Bauro nuotr.
Domantas Sabonis<br>T.Bauro nuotr.
Domantas Sabonis<br>T.Bauro nuotr.
Domantas Sabonis<br>T.Bauro nuotr.
Domantas Sabonis<br>T.Bauro nuotr.
Domantas Sabonis<br>T.Bauro nuotr.
Domantas Sabonis<br>T.Bauro nuotr.
Domantas Sabonis<br>T.Bauro nuotr.
Domantas Sabonis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 16, 2024, 5:33 PM, atnaujinta Jul 31, 2024, 12:26 PM

Susirinkus visam Lietuvos krepšinio elitui veiksmas persikėlė į spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo rinktinės treneris K.Maksvytis, LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas ir NBA bokštai Jonas Valančiūnas bei Domantas Sabonis.

„Mintys geros, esu patenkintas būdamas čia, su visais. Šiandien pradėsime darbą, aišku, tikslas patekti į olimpiadą. Lauksime Jono“, – gerų emocijų po metų pertraukos grįžęs į komandą neslėpė D.Sabonis.

Pastarasis ne tik laukia kolegos už Atlanto aikštėje, bet ir pareiškė apmaudą dėl susiklosčiusių aplinkybių, neleidžiančių J.Valančiūnui padėti rinktinei kovoje dėl kelialapio į olimpines žaidynes.

„Gaila žiauriai, norėtume, kad Jonas būtų, bet visi suprantame jo situaciją. Tikslas laimėti, eiti toliau, sulaukti Jono, tada būsime pilnos sudėties olimpiadai“, – apie liūdesį ir tikslus atviravo „Sacramento Kings“ komandos centras.

Išplėstinis pagrindinės Lietuvos krepšinio rinktinės sąrašas:

Gynėjai: Rokas Jokubaitis, Lukas Lekavičius, Tomas Dimša, Deividas Sirvydis, Marius Grigonis, Rokas Giedraitis, Vaidas Kariniauskas.

Puolėjai: Arnas Butkevičius, Edgaras Ulanovas, Mindaugas Kuzminskas, Tadas Sedekerskis, Eimantas Bendžius, Ąžuolas Tubelis.

Vidurio puolėjai: Domantas Sabonis, Donatas Motiejūnas, Motiejus Krivas.

– Turėjote nuostabų asmeninį sezoną, bet su Sakramento klubu įkrintamųjų akistatų etapas nenusiekė. Kodėl? – apie klubinį sezoną buvo paklaustas D.Sabonis.

– Prieš Joną žaidėme šešis kartus (juokiasi), pralaimėjome ir reguliariajame sezone, ir įkrintamosiose. Jei nebūtų J.Valančiūno, gal būtume ir laimėję.

– Šį sezoną pagerinote begalę rekordų. Kas leido viso sezono metu išlaikyti tokius rezultatus?

– Tai buvo antrieji metai su komanda, o praėjusiais metais turėjome gerą komandinį žaidimą. Pridėjome daug dalykų, bandžiau kuo geresnis būti kiekvienose rungtynėse, nepavyko patekti į atkrintamąsias – turėjome didesnius tikslus, bet turėsime šansą kitais metais.

– Prieš kelias dienas gavote legendinį 11-ąjį numerį rinktinėje. Ką jums tai reiškia? Juk ir „Kings“ klube turite šį numerį.

– Reiškia daug, tai mūsų šeimos numeris. Tikslas būti su „Kings“ dar ketverius metus, gal net ir baigti ten karjerą. Turėti savo šeimos numerį yra labai fainai, gal ir laimėsime dabar.

– Kaip tėtis reagavo į tokias naujienas?

– Patenkintas, mes visi patenkinti, kad taip atsitiko.

– NBA sklando gandai, kad J.Valančiūnas gali prisijungti prie jūsų atstovaujamos komandos. Ar norėtumėte kartu žaisti?

– Aišku, kad norėčiau. Nežinau, kiek galima atsakyti į tai, šiais laikais NBA negali nieko sakyti, tai neatsakysiu.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.