Savo žaidėjams priekaištų neturėjęs G. Žibėnas: „Serija tęsiasi, niekas nesikeičia“

2024 m. birželio 10 d. 21:52
Pijus Pacevičius
Visų rungtynių metu pirmadienį atsilikinėjęs Vilniaus „Rytas“ ketvirtojo kėlinio pabaigoje buvo priartėjęs iki 7 taškų skirtumo, tačiau to nepakako – trečiame Lietuvos krepšinio lygos didžiojo finalo serijos mače Kaune „Žalgiriui“ nusileidę vilniečiai 81:91 (15:25, 21:22, 20:19, 25:25) nepasinaudojo galimybe pirmą kartą nuo 2005–2006 m. sezono sausu rezultatu laimėti LKL titulą.
Daugiau nuotraukų (7)
Po rungtynių „Ryto“ vyriausiasis treneris Giedrius Žibėnas teigė, kad savo žaidėjams po pralaimėtų rungtynių priekaištų neturi, tačiau paminėjo, kad varžovams buvo pernelyg anksti leista pajausti savo žaidimą.
„Sveikinimai „Žalgiriui“, šiandien mes nežaidėme gerai. Per anksti leidome jiems pajausti rungtynes, bet savo žaidėjams jokių priekaištų neturiu. Serija tęsiasi, niekas nesikeičia, mums reikės laimėti vienerias rungtynes.“
Paklaustas apie teisėjų darbą, treneris nedaugžodžiavo, tačiau ir nesiskundė.
„Vilniaus „Rytas“ nėra tas klubas, kuris prašys geresnių sąlygų sekančioms rungtynėms,“ - nukirto Vilniaus ekipos strategas.
Šioje serijoje vilniečiai abi serijos pergales iškovojo po pratęsimų: pirmame mače Kaune džiaugėsi laimėjimu 89:88, o Vilniuje po 45 min. kovos – 104:94.
Per LKL lyderių rungtynes iki finalo serijos svaresnius argumentus ant svarstyklių krovė Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.
Kauniečiai reguliariajame sezone buvo visus tris kartus įveikę Vilniaus „Rytą“.
Ketvirtoji finalo serijos akistata vyks Vilniuje birželio 12 dieną (trečiadienį).
O jei reikės penktųjų rungtynių, LKL čempionai paaiškės birželio 14 dieną (penktadienį) „Žalgirio“ arenoje.
– Turėjote sunkumų stabdant Edmondą Sumnerį. Kas prieš jį nepavyko? - buvo paklaustas  G.Žibėnas.
– Turime būti geresni gynyboje vienas prieš vieną sekančiose rungtynėse. Tai ir buvo didžiausia problema.
– Kas pasikeitė Marcuso Fosterio žaidime, kad jis sužaidė geriausias serijos rungtynes?
– Jis negali visada žaisti blogai.
– Šiandien atrodė, kad Margiris Normantas buvo išsimušęs iš ritmo, gavo techninę pražangą. Ar neatrodo, kad jis kažkiek perdegė?
– Nemanau. Šiandien žaidėjai buvo pasiruošę laimėti ir uždaryti seriją. Man tai suteikė daug pasitikėjimo mūsų komandine dvasia. Visi buvo pasiruošę, galbūt kažkur nereikėjo gauti tų techninių, bet čia yra krepšinis, tai gali nutikti.
– Kokie rezervai lieka prieš ketvirtąjį mačą?
– Žiūrėsime vaizdo įrašą, analizuosime ir stengsimės jų surasti kuo daugiau. Dabar, po rungtynių, nėra lengva atsakyti.
– Šiandien buvo vienos prastesnių Gyčio Radzevičiaus rungtynių. Kas jam sukliudė pasirodyti geriau?
– Paprasčiausiai, jeigu Gytis būtų įmetęs 2 metimus iš kampo antrajame kėlinyje, tai atrodytų it visiškai kitokios rungtynės. Viskas labai paprasta, nepataikėme kelių laisvų metimų ir šeimininkams leidome pasijausti patogiai.
– Ar Andrea Trinchieri tirada po antrųjų rungtynių davė vaisių kalbant apie arbitrų darbą?
– Nežinau, čia klausimas ne man.
– Ar peržiūrėjote diskutuotiną praėjusių rungtynių epizodą, kai prieš Edgarą Ulanovą nebuvo skirta pražanga ir kokia jūsų nuomonė apie tą momentą?
– Buvo daug diskutuotinų epizodų ir, manau, šis epizodas vienas iš tų. Bet tokių epizodų buvo labai daug abiejų komandų žaidime. Nemanau, kad tai turi įtakos, nes rungtynės sprendėsi pratęsime, tai nenulėmė nugalėtojo.
– Šiandien buvo likusi viena pergalė iki pergalės serijoje. Natūralu, kad komandos vežasi čempionų marškinėlius ir visą kitą čempionišką atributiką. Kaip žaidėjams pavyksta nuo to atsiriboti?
– Po antrųjų rungtynių šnekėjome, kad turime išvengti per ankstyvos euforijos, minčių, kad kažką jau padarėme.
Kol kas dar absoliučiai nieko nepadarėme, žaidžiame prieš elitinį varžovą, kuris yra ir favoritas. Šiuo metu esame ten, kur ir norėjome būti.
– A. Trinchieri po praėjusių rungtynių sakė, kad „Žalgiriui“ reikia vienos pergalės, norint grįžti į seriją. Ar psichologinis spaudimas  prieš ketvirtąsias rungtynes vis dar kauniečių pusėje?
– Manau, kad tikrai taip. Šiandien nepraradome jokio psichologinio pranašumo, suprantame, kad žaidėme prastas rungtynes ir nepaisant to, išlikome jose.
 
– Šių rungtynių ketvirtame klėinyje buvo daug skėsčiojimo rankomis, galvos purtimų. Ar nebuvo per daug emocijų jūsų veiksmuose lemiamose akimirkose?
– Sutinku pilnai, mūsų komandai reikėtų rodyti mažiau emocijų, įskaitant tiek trenerį, tiek pagrindinius žaidėjus.
– Ar kažkas nustebino „Žalgirio“ žaidime, lyginant su antrosiomis rungtynėmis?
– Tokiu metu, kai yra birželio vidurys, nemanau, kad vieni kitus nustebinsime. Taip, kažkur šiandien atsidarė E. Sumneris, bet tai yra NBA žaidėjas, žinome jo galimybes ir jas šiandien pamatėme. Turime būti geresni gynyboje vienas prieš vieną, tai yra pagrindinis mūsų rezervas.
– Marcusas Fosteris ketvirtajame kėlinyje flirtavo su publika. Ar jaučiasi, kad po pirmųjų dviejų pergalių pas žaidėjus atsirado papildomas pasitikėjimas savo jėgomis?
– Manau, kad tikime tiek mes, tiek ir miestas. Tuo pačiu raginu ir visus vilniečius padaryti tą patį, ką jie darė antrosiose rungtynėse.
Žinome, kad fanai rungtynių nelaimės, bet tai, ką matėme Vilniuje tų rungtynių metu, pats dar nesu matęs kaip „Ryto“ treneris. Raginu miestą tikėti toliau, o jei žaidėjai tiki, tai valio – reiškiasi kažką darome gerai.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.