G. Žibėnas netiesiogiai atkirto A. Trinchieri: „Liksime vieninteliai, kurie nešnekės apie teisėjus“

Pagreitį įgauna Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) didysis finalas, kuriame tradiciškai susitinka Kauno „Žalgiris“ ir Vilniaus „Rytas“. Antrosiose serijos rungtynėse Vilniuje šeimininkai po pratęsimo 104:94 nugalėjo kauniečius. Kovoje dėl aukso vilniečiai priekyje 2:0, ji prasitęs pirmadienį laikinojoje sostinėje.

G.Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G.Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G.Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G.Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G.Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G.Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G.Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G.Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G.Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G.Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G.Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G.Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G.Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G.Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G.Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G.Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G.Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G.Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G.Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
G.Žibėnas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Jun 7, 2024, 10:37 PM, atnaujinta Jul 31, 2024, 12:23 PM

„Žinojome, kad „Žalgiris“ bandys suduoti smūgį, nuo pat rungtynių pradžios taip ir buvo, bandė užgriūti ant mūsų, bet tuos smūgius palaipsniui atlaikėme. Turėjome nuostabų fanų užnugarį, kurie dominavo visų rungtynių metu, nesvarbu laimime ar pralaimime. Taip pat privalau išskirti kapitono pavyzdį sunkiu komandai metu ir vieną pagrindinių pergalės priežasčių – mūsų gynėjus, kurie per 45 minutes, prie tokio kamuolio spaudimo, ką turi „Žalgiris“ šiemet, padarė tik 9 klaidas“, – pergalės priežastis pagarsino G.Žibėnas.

Puikiai rungtynes sužaidė „Ryto“ kapitonas Margiris Normantas, kuris po dviejų kėlinių turėjo vos 6 taškus, bet rungtynes baigė su 26 ir buvo vienas pagrindinių savo miesto komandos pergalės kalvių.

„Eina per savo miestą. Aš nežinau, kaip serija baigsis, bet kokį toną šiandien uždėjo kapitonas mūsų komandinei dvasiai. Nežinau, ar mes laimėsime seriją, ar pralaimėsime. Žinau tik vieną, kad komandinė dvasia iki sezono pabaigos niekur nedings, koks rezultatas bebūtų. Čia yra Margirio „per negaliu“ Normanto įtaka“, – apie per skausmus žaidžiantį kapitoną puikiai atsiliepė G.Žibėnas.

Trečiosios didžiojo finalo serijos rungtynės bus žaidžiamos pirmadienį, birželio 10 dieną, Kaune, 18 val. 50 min.

– Kaip jūsų akyse subrendo ši komanda, kad dabar, dvejuose finalo rungtynėse iš eilės išlipa mačo pabaigoje iš -10, -12?

– Norime ką nors laimėti šiemet, nėra jokių skambių pergalių, vyrai į vasarą nori išeiti skambiau. Niekas nesame patenkinti šiuo sezono, bet žinau, kad iki galo eisime per negaliu ir žiūrėsime, ką tai atneš.

– Ar galvojate, kad šioms rungtynėms teisėjai darė įtaką?

– Mes liksime vienintele komanda, kuri atkrintamosiose nešnekės apie teisėjus, laimime ar pralaimime.

– Įžvelgiate pasikeitimų Gyčio Masiulo charakteryje per šiuos du metus „Ryte“?

– Žinote, G.Masiulis ar G.Radzevičiaus blokas, ar dar kažkas grąžino mus į rungtynes, šiaip fanai mus grąžino į rungtynes, bet esmė, kad šiemet turime labai gerą lietuvių lydinį su užsieniečiais. Tiek legionieriai, tiek lietuviai, einame labai vienoda linija, ant to pačio puslapio, visi vienodai norime laimėti.

Šiandien gal kam nors nebuvo rungtynės sėkmingesnės puolime, bet kiekvienas žaidėjas davė ką nors kito, kas tokiuose finaluose ir lemia, kas laimės rungtynes. Kažkas stiprią baudą padarė, grįžo į gynybą ir stogą išrašė, geresnį metimą įmetė, fanus pažadino, komunikavo su jais teisingu metu, nustojo su teisėjais šnekėti, kai reikėjo. Visi labai daug prisidėjo, nesinorėtų tik apie pavardes šnekėti.

– Kaip būtų įmanoma Marcusą Fosterį išlaisvinti iš Dovydo Giedraičio gniaužtų?

– Pasikartosiu dar kartą, kad „Rytas“ nėra vienintelio Marcuso komanda, turime daugiau ginklų, potencialo, kad ir 10 baudų pramestų. Apibendrinant, žinome, kas mūsų laukia sekančiame susitikime, laukia pragaras, tam mes turime būti pasiruošę, važiuoti vėl kautis bei stovėti vienas už kitą, įrodinėti komandinę dvasią, ką darėme iki šiol.

– Kokius pokyčius, po pirmojo mačo, padarėte šiose rungtynėse prieš Luką Lekavičių?

– Visus pokyčius galima papasakoti savo žaidėjams, bet viešai jų tikrai nepasakosime. Tikrai buvo pokyčių, nes mums nepatiko L.Lekavičiaus turėta laisvė pirmosiose rungtynėse. Jis yra žiauriai geras žaidėjas ir kokia gynyba besigintum, jis ras kelių, aišku, norime jį varginti ne tik gynyboje, bet ir puolime. Šiandien kažkur brandžiau ir puolime su juo elgėmės.

– Ar „Žalgirio“ sprendimas neišleisti į aikštelę Brady Maneko jūsų nenustebino ir kiek keitėsi rungtynių planas, kai šio žaidėjo nebuvo?

– B.Manekas visoms komandoms yra taikinys. Prieš rungtynes duotame interviu sakiau, kad tokiame mače, prieš tokio lygio komandą reikia būti pasiruošus laiku daryti pakeitimus rungtynių metu. Tą su savo trenerių štabu pavyko padaryti, ne visąlaik pavyksta, bet šiandien pavyko. Taip, kažkiek nustebino, manau tai buvo taktinis sprendimas, o ne trauma. Toliau turime būti pasiruošę kitokiems sprendimams, kokiems nors siurprizams ir į juos reaguoti ne per vėlai, o laiku.

– Ar jaučiate, kad pranašumas šioje serijoje yra tinkamai pasirinkti „Ryto“ legionieriai?

– „Žalgirio“ legionieriai yra visi Eurolygos žaidėjai, tai apie ką mes šnekame. Jie yra aukščiausio lygio žaidėjai. Nenoriu lįsti į „Žalgirio“ kiemą, čia yra jų sprendimas, kas kokioje formoje, kas ką komandai neša. Nesinorėtų lįsti.

– Kas dabar svarbiausia iš „Ryto“ pusės, per anksti nepatikėti, kad serija jau yra baigta?

– „Žalgiris“ reguliariame sezone tris iš eilės rungtynės jau laimėjo, kad jie tai gali padaryti yra faktas. Svarbiausia žinoti, kad mačuose dėl išlikimo mes nesame patys solidžiausi. Jonavoje turėjome -14 trečiajame kėlinyje, ketvirtosiose rungtynėse su „vilkais“ turėjome -28. Arba į tą mačą eisime taip, kaip Jonavoje ar į ketvirtąsias su „vilkais“, arba baigsime kaip čempionai, tik du variantai.

– Kiek nuo sezono pradžios iki šiandienos paaugo psichologiškai, ramybės bei lemiamų minučių išgyvenimo prasme?

– Su laiku viskas mums aiškėja labiau ir labiau. Žinome, kas už ką atsakingi. Žaidėjai turbūt irgi girdi jūsų nuomones bei įžvalgas, kad mes ale išsigąstame svarbesnių rungtynių, bet jose žaidi prieš labai geras komandas, jos irgi ruošiasi. Gali pralaimėti, laimėti, esmė, kad aš nepamenu, jog mus kas nors lemiamose rungtynėse daužytų į vienus vartus. Vyksta atvira kova, čia yra krepšinis, kas nors laimės, kas nors ir pralaimės. Taip sutapo, šį sezoną kelis svarbius mačus pralaimėjome, bet tai buvo kova.

– Kiek ši komanda yra atsinešusi į dabartinę sezono fazę skausmo kartėlį iš praėjusių metų finalo?

– Tai buvo pirmas sakinys, ką mes po „vilkų“ serijos pasakėme rūbinėje. Priminėme kai kuriems žaidėjams jų interviu. Skaitėme tiek Justino Gorhamo vasarą duotą interviu, kodėl grįžta, tiek M.Fosterio, kodėl iš Kinijos grįžta. Tikrai jaučia tą kartėlį, nešnekant apie lietuvių branduolį. Žinome, kiek mažai trūko pernai ir labai viliuosi, kad iš tos karčios patirties, tragiškos pusantros minutės atkarpos, mes ką nors papildomai atsinešime į sekančias rungtynes.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.