Stebuklingai išsigelbėjęs N. Čanakas: „Jie padarė klaidą, o mes pelnytai laimėjome“

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) prasidėjo mažasis finalas, kuriame kovoja Vilniaus „Wolves“ ir Panevėžio „Lietkabelis“. Pastaroji ekipa pirmajame serijos mače dėl bronzos „vilkus“ nugalėjo rezultatu 86:84. Panevėžiečiai serijoje, kuri dabar persikelia į jų namų arena, išsiveržė į priekį 1:0.

Nenadas Čanakas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Nenadas Čanakas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Nenadas Čanakas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Nenadas Čanakas<br>Betsafe-LKL nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Povilas Barkauskas

Jun 4, 2024, 9:55 PM

„Tik 1:0. Pradėjome silpnai ir lėtai gynyboje. Galiu tai suprasti, nes buvome be žaidybinės praktikos 9 dienas, tik treniruotės. Antrajame kėlinyje žaidėme su daugiau energijos.

Mes pasinaudojome tuo, kad „vilkai“ turėjo sunkią seriją prieš „Rytą“. Rungtynių pabaigoje jie turėjo pranašumą, galėjo uždaryti mačą, bet mes nepasidavėme, todėl pelnytai laimėjote ir turime pasiruošti sekančiam susitikimui“, – po dramatiškos pergalės kalbėjo N.Čanakas.

„Wolves“ visų rungtynių metų buvo priekyje, bet paskutiniame kėlinyje sužaidę atkarpą 0:9 leido svečiams iš Panevėžio prisivyti, o vėliau baudos metimais ir laimėti pirmąjį serijos mačą.

„Mes nepasidavėme, padidinome energiją. Niekada nekomentuoju priešininkų komandos, bet „vilkams“ tikrai nelengva po penkių rungtynių prie „Rytą“. Mačo pabaigoje pasivijome juos ir Deividas Sirvydis su Doviu Bičkauskiu pataikė labai svarbius baudos metimus“, – stebuklingą išsigelbėjimą įvertino N.Čanakas.

Antrosios mažojo finalo serijos rungtynės bus žaidžiamos Panevėžyje birželio 6 dieną, ketvirtadienį, 18 val. 50 min.

– Ar Deividas Sirvydis ir Dovis Bičkauskis – šios dienos herojai?

– Niekada nesistengiu išskirti žaidėjų, nes laimi komanda. Kiti žaidėjai irgi padarė naudingų dalykų, tuo pačiu ir klaidų. Svarbiausia yra tai, kad atrodome kaip komanda. Esu laimingas dėl jų, bet ir kiti – Džiugas Slavinskas bei Gediminas Orelikas davė daug naudos. Esu patenkintas dėl pergalės, bet tai nieko nereiškia, tik serijos rezultatą 1:0.

– Paskutinėje atakoje rezultatas buvo lygus, 84:84, o tada D.Sirvydis nusprendė atimti kamuolį. Ar toks ir buvo planas?

– Negalima suplanuoti kamuolio atėmimo. Turėjome planą kaip žaisti gynyboje, visus kėlinius buvome šalia varžovų. Paskutinėje atakoje gynėmės asmeniškai, jie buvo agresyvūs ir mes perėmėme kamuolį. Atimti kamuolį neplanavome, jie padarė klaidą ir mes pasinaudojome tuo.

– Kokios reakcijos tikitės iš „vilkų“ sekančiame susitikime?

– Man svarbiau tai, kokią reakciją mes parodysime. Aš, kiti treneriai turime pasiruošti dar geriau. Turime surasti vietas, kur galime būti dar geresni ir manau, kad mūsų energija bus kitame lygyje.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.