Po operacijos K. Evansas nutraukė tylą: atsiprašė Kauno ir sirgalių bei liejo apmaudą dėl pastangų būti geresniu

2024 m. gegužės 28 d. 13:05
Lrytas.lt
Kauno „Žalgirio“ gynėjas Keenanas Evansas ilgą laiką turės praleisti be krepšinio. Žalgiriečiui pirmadienį „Gijos Klinikose“ buvo atlikta kelio operacija. Traumą K.Evansas patyrė „Betsafe-LKL“ pusfinalio serijos trečiųjų rungtynių su Panevėžio „Lietkabeliu“ trečiojo kėlinio pabaigoje.
Daugiau nuotraukų (4)
Svečių klubo lyderis Deividas Sirvydis nusprendė mesti iš toli kiek ištiesdamas savo kojas, o prieš jį besigynęs Kauno klubo amerikietis kaip įmanydamas bandė apsunkinti lietuvio padėtį.
Teisėjai D.Sirvydžiui už jo veiksmą skyrė pražangą puolime, o ant žemės nusileidęs K.Evansas perkreipė savo veidą iš skausmo.
Iš pradžių atrodė, kad „Lietkabelio“ snaiperis įspyrė amerikiečiui, tačiau po pakartojimo tapo akivaizdu, kad ore K.Evansas neturėjo jokio kontakto su varžovu – jam tiesiog persisuko kairysis kelis.
Ir vėl nelemta koja.
Būtent ji (tiesa, tuomet dešinioji) praėjusiame sezone K.Evansui užbaigė sezoną anksčiau laiko – tąsyk jam nutrūko Achilo sausgyslė.
„Kodėl, žmogau? Kodėl?“, – rėkė amerikietis, o „Žalgirio“ areną persmelkė kapinių tyla.
Iki traumos gynėjas per 22 minutes buvo įmetęs 12 taškų (1/1 dvit., 1/6 trit., 7/7 baudų), atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus, atkovojęs 3 kamuolius ir surinkęs 18 naudingumo balų.
Aikštę jis paliko tik su komandos draugų pagalbą, o vėliau buvo galima pamatyti, kaip be jos jis nukulniuoja drabužinės link. Daug kas pagalvojo, kad tai tik eilinė traumelė, tačiau K.Evansas dar mačo metu su greitosios pagalbos automobiliu yra išvežtas į ligoninę.
Pirmadienį atlikus išsamius tyrimus, K.Evansui buvo nustatytas kelio girnelės raiščio plyšimas, todėl nuspręsta daryti operaciją, kurią atliko ortopedas traumatologas prof. Rimtautas Gudas.
„Operacija truko dvi valandas. Apsvarstėme ne vieną chirurginį metodą, nes situacija buvo tikrai sudėtinga, tačiau operacija praėjo sėkmingai“, – teigė prof. R.Gudas.
Po operacijos praėjus pasyvios reabilitacijos laikui, K.Evanso laukia nauja apžiūra, po kurios bus nustatyta tolimesnė reabilitacijos eiga, tačiau jau dabar aišku, kad ji truks ne mažiau 6–8 mėnesių.
Po operacijos K.Evansas nutraukė tylą ir savo mintimis pasidalino socialiniame tinkle.
„Žodžiais negaliu apibūdinti, kaip dabar užknisančiai jaučiuosi. Tiesiog labai gaila viso to, žinant, kaip stipriai stūmiau save, kad grįžčiau į aukščiausią žaidimo lygį.
Tačiau gyvenimas nėra teisingas ir niekada toks nebus, – parašė K.Evansas. – Dievas neklysta, o tik mano pareiga būti kantriam ir juo pasitikėti.
Nuoširdžiai atsiprašau Kauno miesto ir „Žalgirio“ sirgalių, kad šį sezoną negalėsiu padėti parvežti trofėjaus namo. Žinoma, sirgsiu už komandą finale.
Galiausiai tie, kurie mane pažįsta ir žino mano charakterį, supranta, kad aš sieksiu sugrįžti geresniu ir stipresniu. Negaliu visiems atsakyti, tačiau sakau didžiulį AČIŪ už jūsų meilę ir žinutes, kurių sulaukiau. Telaimina jus visus Dievas“.
Po įrašu K.Evansas dar pridėjo sakinį: „Sunkūs laikai praeina, o stiprūs žmonės išlieka“.
 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.