Po derbio – trenerių veiksmai: K. Žemaitį pastūmęs G. Žibėnas skubėjo atsiprašyti, N. Pacevičius „atkirto“ oponentui

2024 m. gegužės 24 d. 21:56
Aistrų kupinoje Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalio serijoje – lygybė. Penktadienį vykusioje antroje dvikovoje Vilniaus „Rytas“ pademonstravo charakterį ir įspūdingai patiesdamas „Wolves“ išlygino serijos rezultatą.
Daugiau nuotraukų (10)
Giedriaus Žibėno auklėtiniai laimėjo akistatą 113:75 ir dabar serijoje iki trijų pergalių vyrauja lygybė 1:1.
„Žaidėme paprastai puolime ir agresyviai gynyboje. Atkrintamose to reikia papildomai, šį vakarą to ir buvo sulaukta. Nieko nelaimėjome, tik vieneros rungtynės. Kitos rungtynės bus nauja istorija.
Šį vakarą buvo reakcija po pralaimėtų rungtynių, bet geros tos komandos, kurios reaguoja tinkamai po laimėtų rungtynių. Viskas prasideda iš naujo“, – po pergalės kalbėjo G.Žibėnas.
Nors formalūs aikštės šeimininkai buvo „Wolves“, bet jokio pranašumo „Twinsbet“ arenos ekipa tribūnose neturėjo – jos buvo nusidažiusios raudona spalva.
Savų sirgalių užkurtas „Rytas“ pranašumus ėmė įrodinėti nuo pirmųjų akistatos minučių – „svečiai“ žaibiškai įgijo dviženklį pranašumą ir po pirmųjų dešimties minučių buvo priekyje 32:22.
Antrajame kėlinyje G.Žibėno kariauna išlaikė kontrolę savo rankose, o prieš pat pirmosios rungtynių dalies pabaigą „Twinsbet“ arenoje „pasipylė gaivalas“.
Po paskutiniojo R.Sulaimono netaiklaus tolimo metimo su antrojo kėlinio sirena „Ryto“ gynėjas R.J. Cole'as švystelėjo kamuolį į „Wolves“ žaidėją J.Taylorą.
Pastarasis įkaito ir atsakydamas jam tuo pačiu pastūmė savo varžovą.
Į šį konfliktą žaibiškai sureagavo abiejų komandų krepšininkai – jie sulėkė į aikštę, kurioje kilo nemenkas apsistumdymas. Ant „Twinsbet“ arenos parketo pasirodė ne tik žaidėjai, bet ir treneriai bei klubų vadovai, visi jie stengėsi nuraminti įsismarkavusius peštukus.
Emocijų sūkuryje dalyvavo ir „Ryto“ treneris G.Žibėnas, kuris stumtelėjo į nugarą „Wolves“ krepšininką Kristupą Žemaitį. Už tai treneris buvo nubaustas technine pražanga.
„Labai norėjusi kontroliuoti emocijos, ko nepadarėme pirmose rungtynėse. Taip, įsivėlėme į tą konfliktinę situaciją, norisi visada to išvengti. Pats ten dalyvavau, kažkiek pastūmiau Kristupą Žemaitį, neturėjau progos po rungtynių jo atsiprašyti.
Gerbiu varžovus, kiekvieną žaidėją, juolab, kad su K.Žemaičiu esame kartu ir rinktinėje, naudodamasis proga noriu atsiprašyti Kristupo. Tų emocijų bus, nesame pilkaveidžiai, tai tik puošia krepšinį“, – atsiprašė strategas.
Į G.Žibėno įsivėlimą į konfliktą po rungtynių sureagavo ir „Wolves“ treneris Nedas Pacevičius.
„Mačiau tik įrašą, galbūt emocijos, bet tokių dalykų neturėtų būti“, – pridūrė N.Pacevičius.
Po pertraukos intrigos nebeliko visiškai – „Rytas“ ėmė talžyti varžovus, o komandas skyrė nepadoriu virtęs taškų skirtumas.
„Jei šiandien buvo galima luptis, vadinasi, pirmadienį ateisime kitokie“, – teigė N.Pacevičius.
Trečiosios pusfinalio serijos rungtynės bus žaidžiamos pirmadienį. Primename, kad visos šio pusfinalio dvikovos yra žaidžiamos „Twinsbet“ arenoje.
– Kokie pagrindiniai reakcijos akcentai jus džiugino labiausiai? – lrytas.lt paklausė G.Žibėno.
– 50/50 kamuoliai. Tokiose rungtynėse jie turi didelę reikšmę, dėjome du pagrindinius akcentus gynyboje, vieną puolime, žaidėjai sureagavo teisingai, žaidė kartu, nebuvo herojų ten, kur jų neturi būti, žaidėme kartu ir dėl to laimėjome.
– Kokią reakciją svarbu pademonstruoti net ir po tokių triuškinančia pergale pasibaigusių rungtynių?
– Svarbiausia būti susitelkus taip pat, kaip ir po pralaimėjimų, nes po pralaimėjimų būna „ekstra“ ir pasiruošimo, ir namų darbų, noriu, kad tai būtų po pergalės tiek ir iš žaidėjų pusės, tiek ir iš trenerių pusės.
Turi būti teisingas pasiruošimas, turime nuspėti, ką varžovai nori pakeisti ir turime būti tam pasiruošę.
– Tas emocinis fonas abiejose rungtynėse buvo labai aršus. Reikėtų tą tęsti ar komandos turėtų nusiraminti?
– Fonas, kuris yra arenoje, mes, treneriai, darome tą darbą, kad to išvengtume ir skatiname žaidėjus kontroliuoti emocijas. Kad tos emocijos būtų teigiamos tiek aikštėje, tiek ir ant suolo, stengiamės tą kontroliuoti.
Kai prasideda nereikalingos emocijos... Buvau nusivylęs, kad tai įvyko prieš didžiąją pertrauką, nes tos emocijos gali tapti akcentu varžovams grįžti į rungtynes, tai galėjo išeiti ne į naudą, buvo nerimo.
Nesinori tų emocijų, norisi kontrolės, nėra paprasta kontroliuoti emocijas, kai kiekvienas iš žaidėjų nori laimėti.
– Ar „Rytas“ gali laimėti gynybines rungtynes, nes kol kas komandos žaidimas sukasi tik aplink puolimą?
– Geras klausimas, atsakysiu skaičiais. Esame antra LKL gynybos komanda. Manau, kad galime. Atkrintamosios reikalauja „ekstra“, reikės ir toliau daryti tą „ekstrą“, jei to nedarysi, toks varžovas kaip „Vilkai“ greitai nubaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.