Eurolygos finalo ketverto užkulisiai: žurnalistų erdvė ir šalia arenos užsikūrę „Olympiakos“ sirgaliai Specialiai lrytas.lt, Berlynas

Penktadienį prasideda didžioji Europos krepšinio šventė – ginklus Eurolygos finalo ketverto pusfinaliuose surems Stambulo „Fenerbahce“, Atėnų „Panathinaikos“, Madrido „Real“ ir Pirėjo „Olympiakos“ ekipos. Vis dėlto tinklalapis lrytas.lt kviečia trumpai pažvelgti į žurnalisto kelionę, pirmąsias dienas Berlyne ir užkulisius iš „Uber“ arenos.

Eurolygoje jau tvyra artėjančių pusfinalių aistros.<br>Lrytas.lt koliažas.
Eurolygoje jau tvyra artėjančių pusfinalių aistros.<br>Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2024, 1:24 PM, atnaujinta May 24, 2024, 6:47 PM

Kelionė į Eurolygos finalo ketvertą prasidėjo iš Vilniaus, kur po to laukė skrydis į Rygą ir iš Latvijos sostinės kelionė į Berlyną.

Skrydžiai buvo lengvi, neilgi, truputį pajausta turbulencijos, bet galiausiai nusileista Berlyne, kur buvo sutikti keli Stambulo „Fenerbahce“ žaidėjai – Nickas Calathesas ir Georgios Papagiannis. Tiesa, Nickas gražiai paprašė būti nefilmuojamas ir paliekamas ramybėje, tad jį pagauti ir pašnekinti reikės finalo ketverto metu.

Nusileidus Berlyne ir įsėdus į taksi galima buvo pasigrožėti Berlyno gamta, sutvarkytais keliais ir savotiška architektūra. Keliaujant link miesto matėsi industriniai pastatai, bet priartėjus link pagrindinės miesto dalies – parkai, žalumos ir nauji viešbučiai, gyvenamieji kvartai.

Pirmąją dieną nusileidus nieko ypatingo nevyko. Šiaip ne taip pavyko pavėlavus atsiimti žurnalisto akreditaciją, o ją išdavę ispanai juokėsi, kad buvo spėta įšokti į traukinį ir buvau paskutinis žmogus, atsiėmęs leidimą būti renginyje.

Prie „Uber“ arenos – daug ypatingų ženklų, kad vyksta Eurolygos finalo ketvertas, nėra. Pora stendų, kur skleidžiama žinia, kad galima įsigyti atributiką ir netikras Eurolygos kamuolys.

Prasidėjus antrajai dienai – kur kas daugiau veiksmo. Jau 12 valandą vietos laiku įvyko speciali visų komandų trenerių ir žaidėjų spaudos konferencija, į kurią susirinko gausybė žurnalistų. Praktiškai net nebebuvo vietų, kur galima būtų atsisėsti.

Konferencijos metu didžiausia žvaigžde vis tiek buvo Šarūnas Jasikevičius, kuris pajuokavo apie Kosto Slouko neregistravimą rungtynėms prieš „Fenerbahce“.

Po to persikėlėme į žurnalistų erdvę, kurioje buvo galima dirbti, ilsėtis ir pavalgyti.

Kas labai smagu, kad pirmosios oficialios dienos Berlyne metu Kasparas Jakučionis pagerino jaunimo Eurolygos rezultatyvių perdavimų rekordą, o paskiau jį pagyrė ir pats Šaras.

Kiek padirbėjus ir pailsėjus – įšokimas į visų keturių komandų treniruotes.

Š.Jasikevičius davė interviu ispanams, turkams, o po to galiausiai skyrė laiko ir Lietuvos žurnalistams, su kuriais ir pajuokavo, ir kartu sudėjo pagrindinius akcentus pusfinalio kovai.

Po to atėjo ir Mariaus Grigonio eilė. Atrodo, kad Marius neturėtų sulaukti itin didelio žiniasklaidos dėmesio, bet kaunietis buvo kalbinamas gausybės žurnalistų ir lietuviai turėjo palaukti, kol ateis jų eilė pasikalbinti „Panathinaikos“ krepšininką.

Galiausiai Lietuvos žurnalistams Marius atskleidė, kad išpildė dalį savo svajonės, o kartu ir juokavo apie dabartinę Šaro formą, bet kartu ir pabrėžė, kad jo komanda sieks įveikti visus Š.Jasikevičiaus parengtus spąstus.

Prieš paskutinę vakaro treniruotę su kolega išėjome į lauką, kur susibūrė keli „Olympiakos“ sirgaliai ir pradėjo skanduoti. Atrodo, kad šitiek mažai žmonių, bet balsai... itin skardūs ir sukeliantys ypač daug garso.

Paskutinysis su lietuviais bendravo Ignas Brazdeikis, kuris šiuo metu visiškai yra iškritęs iš Pirėjo „Olympiakos“ rotacijos.

Krepšininkas išsirinko komandą, kurią palaikys kitame pusfinalyje, o kartu pridūrė, kad kol kas nesižvalgo į kitas komandas bei ateitį.

Galiausiai penktadienio rytą paaiškėjo, kad I.Brazdeikis šią vasarą nesivilks Lietuvos rinktinės marškinėlių ir gydysis traumą.

Plačiau ir visą vlogą iš Berlyno galite pamatyti čia:

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.