Pokalbį su „Olympiakos“ treneriu turėjęs I. Brazdeikis žvelgė į kitą pusfinalį: „Geriau, kad laimėtų „Fenerbahce“ Specialiai lrytas.lt, Berlynas

2024 m. gegužės 23 d. 22:56
Interviu
Ignas Brazdeikis teigė, kad turėjo pokalbį su Pirėjo „Olympiakos“ vyriausiuoju treneriu Georgios Bartzoku dėl savo žaidimo laiko, sakė, jog kol kas apie kitą sezoną negalvoja, atskleidė, kurią komandą labiau palaikys kitame Eurolygos finalo ketverto pusfinalyje ir pažvelgė į tai, kad JAV vis didėja susidomėjimas Eurolyga.
Daugiau nuotraukų (2)
Vasario 11 ir balandžio 24 dienos. Tai – dvi datos, kada paskutinius kartus Lietuvos rinktinės krepšininkas Ignas Brazdeikis žengė į aikštelę „Olympiakos“ gretose vietinėse pirmenybėse ir Eurolygoje. Balandį lietuvis žaidė 8 minutes Eurolygos atkrintamosiose prieš „Barcelona“ ekipą, o vasarį vietinėse Graikijos pirmenybėse rungtyniavo prieš Atėnų „Maroussi“ ekipą, kur ant parketo praleido 7 minutes.  
Lietuvis praktiškai iškrito iš Pirėjo „Olympiakos“ rotacijos, tačiau vis tiek nepametė optimizmo.
„Kaip žmogui, kuris mėgsta varžytis, tikrai sunku, nes aš žinau, kad aš galiu padaryti įtaką aikštelėje ir padėti komandai. Tačiau... Nepaisant mano rolės, aš esu čia tam, kad padėčiau komandai laimėti ir liksiu susikaupęs, žaisiu savo vaidmenį, kuris yra man skirtas“, – dėstė I.Brazdeikis.
Šį sezoną lietuvis Eurolygoje sužaidė 27 mačus, per kuriuos aikštelėje praleisdavo 10,5 minutės, rinkdavo po 3,6 taško (38,4 proc. dvit., 22,6 proc. trit., 74,1 proc. baud.), atkovojo po 1,7 kamuolio ir fiksuodavo 2,2 naudingumo balų vidurkį.
I.Brazdeikis atskleidė, kad turėjo pokalbį su Graikijos grandų specialistu apie savo vaidmenį komandoje.
„Mes truputį apie tai pašnekėjome. „Olympiakos“ komandoje yra labai daug veteranų, kurie jau anksčiau yra žaidę tokio lygio rungtynėse. Treneris renkasi tuos žaidėjus, kuriais jis pasitiki“, – apie limituotą rolę „raudonųjų“ komandoje kalbėjo I.Brazdeikis.
Lietuvis taip pat pridūrė, kad šiuo metu jis jaučia kojos skausmus.
„Mano keliui yra geriau, bet dabar aš esu patyręs kojos traumą, kuri man turi įtakos. Trauma nėra pagrindinė priežastis, kodėl aš nežaidžiu, bet, aš galvoju, kad tai turi tam įtakos“, – dėstė I.Brazdeikis.
„Olympiakos“ penktadienį į pusfinalio kovą prieš Madrido „Real“ Lietuvos laiku stos nuo 22:00 val., tačiau prieš juos – Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos Stambulo „Fenerbahce“ ir Atėnų „Panathinaikos“ kaktomuša.
I.Brazdeikis dvejopai atsakė, ką palaikys kitame pusfinalyje, tačiau kartu pritarė, kad būtų įdomu pamatyti graikišką finalą.
„Aš tikiuosi, kad Marius žais gerai ir palinkėsiu jiems (M.Grigoniui ir Šarui) sėkmės. Tikiuosi, kad rungtynės bus atkaklios. Geriau, kad laimėtų „Fenerbahce“. Tikriausiai, kad visi žinote, kodėl.
Galėtų, galėtų (šypsosi – red.). Tai yra geras kampas. Aišku, man nėra didelio skirtumo, kas laimės kitoje poroje, būtų smagu žaisti graikišką finalą, bet kartu būtų smagu ir žaisti prieš Šarą. Abi komandos turi karštus aistruolius. Jeigu mes pateksime į finalą, man visiškai nėra svarbu, prieš ką mes žaisime“, – sakė I.Brazdeikis.
Graikijoj vasario 11 d., Eurolygoj balandžio 24 d., kur pirmosiose Eurolygos atkrintamųjų ketvirtfinalio serijos rungtynėse lietuvis praleido aikštelėje vos 8 minutes.
– Koks jausmas būti finalo ketverto renginyje?
– Labai smagu būti tokio renginio dalimi. Tai – didelė scena visiems žaidėjams ir komandoms. Kažkiek primena apie rinktinių turnyrus, kur visi žaidėjai gyvena tame pačiame viešbutyje, daug žiniasklaidos.
Finalo ketverto renginys kasmet didėja ir eina į priekį, jį žiūri visas pasaulis. Žinote, aš mėgaujuosi tuo, kad esu čia.
– Koks yra jūsų kito sezono planas? Viešojoje erdvėje pilna gandų, kad paliksite „Olympiakos“.
– Tai – sunkus klausimas. Dabar aš esu susikaupęs pabaigti sezoną su „Olympiakos“ ir apie nieką kitą negalvoju.
– Kaip manote, kas dėsis per finalo ketverto rungtynes?
– Turėtų būti įdomu. Bus labai gera būti arenoje. Net vakar viešbutyje visas veiksmas su Erginu Atamanu buvo labai juokingas. Ore tvyro noras kautis, tad aš tai labai vertinu ir myliu.
– Aš manau, kad jis būtų puikus variantas. Thomasas – tikras lyderis, kuris deda komandos poreikius prieš savo. Jis taip pat savo sunkiu darbu rodo pavyzdį ir kitiems. Manau, kad jis būtų puikus kapitonas.
– Ar yra komandos viduje keršto siekis po pernai?
– 100 proc. aš pernai žiūrėjau rungtynes per televiziją, bet aš jaučiu, kad mano komandos draugai alkani, tad mes turėsime būti susikaupę ir kovoti iš visų jėgų.
– Ar jaučiasi, kad JAV sklinda žinia apie Eurolygą?
– Aš manau, kad taip. Tu naujienas apie Eurolygą JAV matai socialiniuose tinkluose, per podkastus, žmonės apie ją kalba ir lyga sulaukia vis didesnio susidomėjimo. Mačiau įrašą, kur NBA žaidėjai spėjo, kas laimės Eurolygos finalo ketvertą, tad tai atrodė labai smagiai. Manau, kad visas pasaulis mato tikrą Eurolygą ir visą jos konkurencingumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.