A. Trinchieri teigė, kad „Lietkabelį“ įveikė du kartus ir džiaugėsi savo manevru: turėjau „Džokerį“

2024 m. gegužės 21 d. 21:26
Video
Viena kišenėje, iki finalo dar liko dvi. Šalies krepšinio čempionų titulą ginantis Kauno „Žalgiris“ pergalingai pradėjo Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalio seriją. Antradienį Andrea Trinchieri auklėtiniai savų sirgalių akivaizdoje jau penktą kartą šiame sezone susitvarkė su Panevėžio „Lietkabeliu“.
Daugiau nuotraukų (12)
Kauniečiai Nemuno saloje pranoko varžovus 93:72 ir pusfinalio serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1:0.
„Pirmojo ir ketvirtojo kėlinio metu padarėme tai, ką ir turėjome padaryti. Per kitus du kėlinius buvome blogi, tad mums teko laimėti rungtynes du kartus. Atsipalaidavome per anksti, turime iš to pasimokyti, svarbiausia, kad šiuo metu serijos rezultatas yra 1:0“, – po pergalingų rungtynių kalbėjo „Žalgirį“ treniruojantis A.Trinchieri.
Tai buvo penktoji „Žalgirio“ pergalė prieš „Lietkabelį“ šiame sezone iš tiek pat galimų – iki tol Kauno klubas panevėžiečius triskart pranoko „Betsafe-LKL“ kovose ir sykį įveikė vasarį vykusiame Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) turnyro finale.
Rungtynės skirtingos – rezultatas tas pats: pergalingas.
A.Trinchieri kariauna „Lietkabeliui“ už gerklės griebė nuo pirmųjų rungtynių minučių. „Žalgiris“ dar pirmajame kėlinyje varžovams smogė galingu puolimu, o tikra vyšnia ant torto tapo įspūdingo grožio Keenano Evanso dėjimas.
Šiame sezone gynėjas įprastai „Žalgirio“ sirgalius džiugina aštriais prasiveržimais bei tolimais metimas, bet šį kartą Kauno klubo legionierius nepabūgo net Deivido Sirvydžio – sugrūdo kamuolį per varžovą.
Po pirmųjų dešimties minučių žalgiriečiai pirmavo 33:14.
Antrojo kėlinio pradžia „Žalgiriui“ taip pat nieko blogo nežadėjo – aikštės šeimininkai įgijo 21 taško pranašumą, bet tada puolimas stabtelėjo, o prieš pat ilgąją pertrauką „Lietkabeliui“ buvo pavykę sušvelninti atsilikimą iki vienženklio skirtumo.
Į ilgąją pertrauką komandos išėjo ilsėtis „Žalgiriui“ pirmaujant 48:38.
Antroje rungtynių pusėje netrūko amerikietiškų kalnelių primenančių momentų – „Lietkabelis“ net kelis kartus ėmė alsuoti kauniečiams į nugarą – komandas ėmė skirti vos penki taškai.
Vis dėlto visas iliuzijas nutraukė Edgaro Ulanovo užkurta galinga „Žalgirio“ atkarpa – aikštės šeimininkai greitai susigrąžino dviženklę persvarą, kuri netrukus vėl pakilo iki 20 taškų skirtumo.
Antrosios serijos iki trijų pergalių rungtynės ketvirtadienį bus žaidžiamos Panevėžyje. Primename, kad kitame „Betsafe-LKL“ pusfinalyje kausis Vilniaus „Rytas“ ir to paties miesto „Wolves“ ekipa. Ši serija startuos trečiadienį.
– Rungtynes pradėjote galinga nata, ar tai ir buvo pagrindinis jūsų akventas prieš dvikovą?  buvo paklausta A.Trinchieri.
– Taip, bet šiose rungtynėse blogai gynėmės prieš Gediminą Oreliką, jis pataikė šešis tolimus metimus, tai mums galėjo kainuoti rungtynes. Visa laimė, kad apie tai kalbame ne po pralaimėjimo.
Smagu, kad pradžioje pavyko gerai judinti kamuolį, bet vėliau mūsų žaidimas tiesiog sustojo.
– Lukas Lekavičius į žaidimą buvo įmestas tik po pertraukos, bet jis į dvikovą įsijungė galingai. Toks ir buvo jūsų planas?
– Norėjau savo kišenėje turėti „Džokerį“. Nežinojau, kada aš jį panaudosiu, bet žinojau, kad tikrai bus tokia akimirka. Jis yra puikus žaidėjas – į aikštę buvo mestas 27-ąją minutę, bet turėjo žudiko veidą ir savo produktyvumo padėjo laimėti šias rungtynes.
– Kas buvo svarbiausia stabdant Deividą Sirvydį, kuris rungtynes užbaigė su neigiamu efektyvumu?
– Jis turi puikų sezoną. Tai – aukštas, kairiarankis krepšininkas, kuris gali pataikyti sunkius metimus. Prieš tokį žaidėją svarbu turėti aukštą gynėją. Tomas Dimša šiose rungtynėse padarė gerą darbą, bet dabar rezultatas tik 1:0. Šiose rungtynėse pavyko sustabdyti D.Sirvydį, bet nesulaikėme G.Oreliko, turime būti pasiruošę dar geriau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.