Nerimą dėl Ž. Janavičiaus sveikatos keitė džiaugsmas Ą. Tubeliu: „Jis yra vienas geriausių žaidėjų Lietuvoje“

2024 m. gegužės 15 d. 22:51
Lrytas.lt
Video
Klaipėdos „Neptūno“ vyriausiasis treneris Georgios Vovoras po pergalingo mačo Klaipėdoje prieš Vilniaus „Wolves“ nerimavo dėl veterano Žygimanto Janavičiaus sveikatos, gyrė Ąžuolą Tubelį ir pasiuntė žinutę savo komandai prieš svarbiausią sezono mačą Vilniuje.
Daugiau nuotraukų (1)
Klaipėdos „Neptūnas“ namuose 95:76 be didesnių problemų įveikė Vilniaus „Wolves“ ir išplėšė lemiamą ketvirtfinalio serijos mačą Lietuvos sostinėje (1–1), kuris bus žaidžiamas šeštadienį.
„Tai mums buvo labai svarbios rungtynės. Mes kiekviename aikštelės centimetre kovojome dėl šios pergalės. Buvo labai svarbu, kad mes labai gerai gintumėmės, kad mes kontroliuotume šias rungtynes, bet dabar serijos rezultatas yra 1–1. Mes tikimės visiškai kitokių rungtynių šeštadienį. Mes turime būti dar agresyvesni abejose aikštelės pusėse, jei mes norime iškovoti antrąją pergalę serijoje, dėl kurios mes dirbome visą sezoną“, – sakė „Neptūno“ vairininkas G.Vovoras.
Pirmojo kėlinio metu ant parketo dėl kamuolio griuvo Žygimantas Janavičius, kuris susižeidė petį.
35-erių veteranas dar minutę bandė žaisti su skausmais, tačiau po to paliko aikštelę ir daugiau ant jos nebegrįžo.
Specialistas iš Graikijos po mačo atskleidė, kad Žygis buvo išgabentas į ligoninę.
„Jis buvo išvežtas į ligoninę, jam peršvietė petį, bet atsakymus žinosime tik rytoj. Pirminis jausmas yra tas, kad tikrai nėra gerai. Bet mes turime palaukti rezultatų ir po to mes turėsime įvertinti situaciją, pasiruošti kitoms rungtynėms“, – nerimastingai kalbėjo G.Vovoras.
Kalbant džiugesne nata – prieš pat šį mačą Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) vykdančioji direktorė Rasa Luimienė Ąžuolui Tubeliui įteikė naudingiausio reguliariojo sezono žaidėjo statulėlę.
Paklaustas apie 22-ejų Lietuvos talentą ir jo progresą nuo to laiko, kai jis atvyko į Klaipėdą, G.Vovoras labai šiltai atsiliepė apie Lietuvos krepšinio deimančiuką.
„Esu labai laimingas dėl jo. Aš galvoju ir tikiuosi, kad tai nebus vienintelis trofėjus, kurį jis iškovos savo karjeroje. Aš tikiu, kad ateityje jis laimės daug ir individualių, ir komandinių titulų.
Jis yra vienas geriausių žaidėjų Lietuvoje ir yra puiki medžiaga Lietuvos ateičiai. Aš esu labai laimingas, kad MVP apdovanojimą pasiėmė lietuvis, kuris žaidžia mūsų komandoje.
Žinome, turime nusilenkti ir prieš jo komandos draugus, nes mes turime komandą, kuri žaidžia nesavanaudiškai ir žaidėjai rungtyniauja vienas dėl kito.
Aš galvoju, kad Ąžuolas talento prasme patobulėjau. Aš prisimenu, kad kai atvykau į Lietuvą, buvo gandų, kad Ąžuolas gerai nesitreniruoja... mes turime suprasti, kad žaisti tokiame lygyje ir žaisti taip... jeigu jis nedirba ir yra nesusikaupęs, jis negali žaisti.
Jis yra labai svarbus žaidėjas Lietuvos krepšiniui ir mes turime suprasti, kad mes turime jį apsaugoti. Jis turi dėti žingsnį į priekį. Aš manau, kad ateityje žais Lietuvos rinktinėje ir labai gerose komandose klubiniame krepšinyje“, – džiūgavo graikas.
Primename, kad šios serijos nugalėtojai „Betsafe-LKL“ pusfinalyje susikaus su Vilniaus „Ryto“ krepšininkais, kurie ketvirtfinalyje 2–0 susitvarkė su Jonavos „CBet“ krepšininkais.
– Po pirmųjų rungtynių minėjote, kad tritaškiai yra tai, kodėl jūs pralaimėjote, o šiandien jūs pataikėte 14 tritaškių. Koks buvo esminis skirtumas tarp šiandienos mačo ir pirmadienio, kad šį vakarą labai gerai pataikėte?
– Žinoma, viskas prasideda nuo gynybos. Jeigu pajauti rungtynes nuo savo aikštės pusės, tu turi didesnius šansus pelnyti taškus. Pirmosiose rungtynėse mūsų klaida buvo ta, kad mes bandėme pajausti rungtynes per puolimą. Norėjome pataikyti pirmą metimą nesidalinant kamuoliu... bet jeigu mes puikiai jaučiamės gynyboje ir esame pasiruošę žaisti... mes susikuriame daug laisvų metimų, kuriuos šiandien ir turėjome.
Manau, kad mes turime labai daug gerų metikų. Mūsų komanda mačą pradėjo labai gerai. Aš galvoju, kad būtent tie dalykai buvo pagrindiniai dalykai. Žinoma, mes žaidėme namuose, jautėme palaikymą, bet gynyba mums davė daugiau šansų puolime.
– Atrodo, kad Žygio trauma motyvavo komandą. Ignas Sargiūnas šį vakarą aikštelėje darė viską. Kaip galėtumėte įvertinti jo pasirodymą?
– Pirmąją dieną, kai pradėjome ruoštis atkrintamosioms, aš sakiau, kad žaidėjai, kurie kyla nuo atsarginių žaidėjų suolelio, turi būti pasiruošę duoti papildomus dalykus. Šiandien visi žaidėjai, kurie kilo nuo suoliuko, jie buvo pasiruošę žaisti ir aukotis dėl komandos. Tai buvo svarbiausia.
Žinoma, Ignas turi daug kokybės. Mes turime kalbėti apie jo požiūrį į gynybą. Aš net nežinau tiksliai skaičiaus pamuštų kamuolių, kuriuos atliko Ignas... bet jis labai daug kartų tą padarė ir davė daug spaudimo varžovams. Kai jis taip žaidžia gynyboje... jis puikiai bėga į puolimą, turi daug talento įmesti sudėtingus metimus ir turi daug kokybės. Neįtikėtina į kokį žaidėją jis užaugo. Mums – tai labai svarbu.
– Po to, kai jūs perėmėte „Neptūno“ vairą, jūsų komanda pralaimėjo vos vieną mačą išvykoje. Kokią žinutę pasiųstumėte komandai prieš lemiamą dvikovą Vilniuje?
Aš manau, kad tai bus finalas abiem komandoms. „Wolves“ – labai gera komanda. Žinoma, mes tikimės, kad varžovai žais visai kitaip fiziškumo prasme. Tai yra žinutė, kurią siųsiu žaidėjams. Tai bus finalas, finalinės rungtynės... detalės bus svarbiausios – 50 prieš 50 kamuoliai, fiziškumas, atkovoti kamuoliai... viskas nesisuks aplink taktiką. Viskas bus apie mūsų požiūrį ir psichologiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.