Savo auklėtinio pasirodymu nusivylęs V. Šeškus džiaugėsi: „Mes nei vienoje pozicijoje neturime geresnio žaidėjo“

Jonavos „CBet“ krepšininkams dar vienos sensacijos Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) ketvirtfinalyje kol kas nepavyksta, tačiau komandos treneris Virginijus Šeškus dėl to situacijos nedramatizuoja.

Virginijus Šeškus<br>T.Bauro nuotr.
Virginijus Šeškus<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-13 23:25

Jonaviečiai pirmose ketvirtfinalio rungtynėse 77:110 neprilygo Vilniaus „Rytui“.

Po rungtynių spaudos konferencijoje kalbėjęs V.Šeškus neturėjo daug blogų žodžių savo auklėtiniams, išskyrus vieną serbą.

„Manau, kad labai gerai pradėjome rungtynes ir pirma pusė nebuvo bloga, išskyrus tris perdavimus, po kurių turėjo būti taškai. Mes gavome atgal šešis taškus, po kurių jie užsivedė. Įvertinčiau pirmąją pusę tikrai neblogai. Ir gynyboje žaidėme, ir buvo gerų perėmimų.

Trečias kėlinys buvo neblogas – jie pridėjo penkis taškus. Ketvirtajame kėlinyje pamatėme, kad jie pabėgo. Galiausiai pradėjome ir jaunimą leisti. Su tokia rotacija tiek taškų nebeatžaisi.

Prieš „Rytą“ reikia, kad visi duotų savo indėlį. Matėte, kaip nenormaliai atrodė mūsų antras centras Ivanas Marinkovičius. Negaliu taip sakyti, bet kartais norisi išimti žmogų tam, kad jis sau neparodytų, kaip blogai gali žaisti.

Turime ir lyderius, kurie turėjo geriau sužaisti. Žaidėjams visada sakau, kad prieš „Rytą“ po vieną mes niekada nelaimėsime. Pradėjome antroje pusėje įrodinėti, kad galime vienas ant vieno sužaisti. Gal tas nuovargis, gal galvos neveikė. Mes nei vienoje pozicijoje neturime lygaus ar geresnio žaidėjo. Mes tik noru galime kompensuoti kažką.

Jeigu atvirai, trys krepšininkai žaidžia su nuskausminamaisiais. Manau, kad rytoj situacija bus dar blogesnė. Nors ir turėjome daug dienų poilsio, truputį atsigavome, bet bijau rytojaus dienos, nes žinau, kaip kas žaidžia ir kaip kas jaučiasi. Bandysime Jonavoje kautis, kad nebūtų nuobodu. Aš jiems sakiau, kad tris kėlinius žaidėme taip, jog tikrai buvo galima žiūrėti tą mačą“, – savo nuomone po rungtynių dalijosi V.Šeškus.

– Kas bus svarbiausia prieš antrąsias rungtynes?

– Vis tiek svarbiausia yra atsistatyti. Mūsų pagrindiniai žaidėjai žaidė tiek, kiek ir jų pagrindiniai. Tačiau būkime teisingi, kad pas juos rotacija didesnė. Mums labai trūksta Strahinja Mičovičiaus, kur mes negalime trečioje pozicijoje Taur) Jogėlos naudoti. Paprasčiausiai nieko nėra. Turime jauną ketvirtą numerį, kuriam jam sunku.

– Ar nustebino Ousmane‘o Drame‘o tritaškiai?

– Ne, jis turi gerą metimą. Jonavoje prieš „Rytą“ juk surinko virš 30 naudingumo balų. Jisai ir sužaidė, kaip tikėjaisi, gal net geriau nei tikėjaisi. Man iš Ivano Marinkovičiaus labai trūksta. Žmogus ant savęs pyksta. Mes kiekvieną kėlinį pradedame ant jo, bet jis nesugeba. Bet kai žmogui keturis kartus sakai ir keturis kartus nieko nepadaro – labai sunku pasitikėti žmogumi. Yra kitas centras, kuris geriau žaidžia. Aš galvoju, kad čia gal psichologija. Vis tiek varžovas stiprus, duoda kontaktą ir yra sunku.

Trečiąjį kėlinį pradedame su 5 taškų deficitu. Pirmas išsimetimas ir užribis. Negali taip su „Rytu“ pradėti.

– Ką naujo galima parodyti Jonavoje?

– Ką mes galime per parą pasiūlyti? Jei mes pradėsime kažką daryti labai naujo, prisidarysime sau tik blogo. Geriau seną daryti geriau nei naują blogai. Aš manau, kad pagrindas yra, jog prie savo žiūrovų namuose reikia žaisti su ugnele.

Pažiūrėkite į „Rytą“ šiandien. Mačiau pas juos ugnelę, tą norą. Gal jie pradžioje nepataikė, bet aš tikrai mačiau, jog jie nebuvo atsipalaidavę. Situacijos rodė, kad jie tikrai žaidė susikaupę.

– Kuriems žaidėjams reikia nuskausminamųjų vaistų?

– Lukui Kreišmontui, Justui Furmanavičiui ir Edvinui Šeškui. Tie žmonės, kurie daugiausiai sezone žaidė minučių. Aišku, FIBA Europos taurė mus labai išsekino. Manau, kad ir S.Mičovičiaus traumą turėjo pasekmių, nes tada žaisdavome šešiese-septyniese.

– Prieš rungtynes dingo elektra. Neišsigandote?

– Neišsigandome. Apsidžiaugėme. Galvojome, kad ji neatsiras.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.