EUROLYGA 2023

Monake – emocijų bomba: Šaras šokinėjo iš pykčio, „Fenerbahce“ buvo pražudyta tritaškiu

Eurolygoje – beprotiški vakarai. Dar vienas jų buvo ir penktadienį, kai antrose ketvirtfinalio serijos rungtynėse ietis Monake vėl surėmė Donato Motiejūno atstovaujama „Monaco“ bei Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbahce“.

Šarui užvirė emocijos.<br>Stopkadrai.
Šarui užvirė emocijos.<br>Stopkadrai.
Š.Jasikevičius.<br>R. Vilkelio nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>R. Vilkelio nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>Gintaro Šiupario nuotr.
Š.Jasikevičius.<br>Gintaro Šiupario nuotr.
Donatas Motiejūnas ir Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko ir G.
Donatas Motiejūnas ir Šarūnas Jasikevičius<br>G.Bitvinsko ir G.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 26, 2024, 7:48 PM, atnaujinta Apr 26, 2024, 10:52 PM

Ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių – lygybė. Antrajame mače pergalę šventusi „Monaco“ nugalėjo Šaro kariauną 93:88 (31:21, 23:29, 11:24, 28:14).

Rungtynes „Monaco“ ekipa pradėjo aukšta nata – rungtynių sąskaitą dvitaškiu metimu atidarė D.Motiejūnas, o jo įkvėpti aikštės šeimininkai spurtavo 9:0.

Tuo „Fenerbahce“ problemos nesibaigė – ketvirčio viduryje po susidūrimo su varžovu kojos traumą patyrė ir aikštę priverstinai paliko svečių vidurio puolėjas Sertačas Šanli.

Be svarbaus aukštaūgio likusį Stambulo klubą toliau baudė įsismaginęs D.Motiejūnas, kuris per pirmą ketvirtį įmetė 10 taškų ir surinko 13 naudingumo balų.

Svečių puolimą gyvinti bandė Tyleris Dorsey, kuris ne tik pasižymėjo svarbiais tolimais metimais, bet ir anksti išprovokavo antrąją „Monaco“ lyderio Mike'o Jameso asmeninę pražangą.

16 taškų pranašumą vienu metu turėję aikštės šeimininkai po pirmųjų dešimties minučių buvo priekyje 31:21.

Antrajame kėlinyje „Fenerbahce“ jautėsi užtikrinčiau ir vis labiau ėmė artėti prie varžovų.

Scottie Wilbekinas per pirmąją rungtynių pusę pataikė net keturis tolimus metimus. Iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad Šaro kariaunai pirmoji rungtynių dalis nebuvo itin sėkminga, tačiau po jos svečiai atsiliko vos keturiais taškais – 50:54.

Kaip ir pirmajame mače, taip ir antrose serijos rungtynėse, „Fenerbahce“ po pertraukos buvo dar agresyvesnė.

Nuo pat trečiojo ketvirčio pradžios Šaro kariauna užsmaugė varžovus ir žaibiškai pirmą kartą rungtynių metu išsiveržė į priekį. Šaltas dušas trečiajame kėlinyje nepažadino „Monaco“ krepšininkų – aikštės šeimininkai toliau klimpo puolime, o peties traumą patyrė ir kovingasis puolėjas Johnas Brownas.

Tuo metu „Fenerbahce“ žingsnis po žingsnio ėmė tolti nuo varžovų ir po trijų ketvirčių pirmavo 74:65.

Ketvirtąjį kėlinį „Monaco“ pradėjo su visiškai kitokiu nusikeitimu – Saša Obradovičiaus auklėtiniai ketvirtį pradėjo atkarpa 12:1.

Ketvirčiui persiritus per pusiaują tęsėsi atkakli kova ir nervų karas.

„Fenerbahce“ puolime kūrėsi geras progas, bet krepšys svečiams buvo tarsi užrištas, o „Monaco“ vedliu itin svarbiu momentu tapo E.Okobo, kuris penkiais taškais paeiliui prisidėjo prie itin svarbios aikštės šeimininkų atkarpos.

Ketvirčio pabaigoje ėmė kaisti emocijos – itin emocingai ant teisėjų rėkęs bei iš pykčio šokinėjęs Š.Jasikevičius sulaukė techninės nuobaudos, nesportine pražanga buvo nubaustas ir D.Motiejūnas.

Prasidėjus paskutinei ketvirtojo kėlinio minutei S.Wilbekinas nepasinaudojo puikia proga išlyginti rezultatą, o tada po kvailos „Fenerbahce“ pražangos J.Loydas padidino aikštės šeimininkų pranašumą (89:85).

Atrodė, kad „Monaco“ ramiai laimės dvikovą, bet likus žaisti 30 sek. S.Wilbekinas smeigė tolimą metimą ir komandas vėl skyrė du taškai (90:88).

Kritiniu momentu svarbiausią rungtynių tritaškį per varžovo rankas pataikė Jordanas Loydas. Amerikietis įteikė itin svarbią pergalę savo komandai ir serijos rezultatas tapo lygus.

D.Motiejūnas pergalingose rungtynėse per 20 minučių įmetė 18 taškų (2/4 dvit., 3/4 trit., 5/6 baud.), atkovojo 2 kamuolius ir surinko 21 naudingumo balą.

Šioje dvikovoje teisėjavo lietuvis Gytis Vilius.

Trečiosios ketvirtfinalio serijos iki trijų pergalių rungtynės Stambule bus žaidžiamos gegužės 1-ąją.

„Monaco“: Donatas Motiejūnas 18, Jordanas Loydas 15, Elie Okobo 13, Johnas Brownas 11.

„Fenerbahce“: Tyleris Dorsey 25, Scottie Wilbekinas 23, Nigelas Hayesas-Davisas 10, Dyshawnas Pierre‘as 8.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.