EUROLYGA 2023

Apie „Maccabi“ komandos atstovo grasinimą prakalbęs E. Atamanas Eurolygoje pasigedo Rusijos klubų

Ergino Atamano treniruojama Atėnų „Panathinaikos“ ekipa Eurolygos ketvirtfinalio serijoje išlygino rezultatą, tačiau strategas išreiškė didelį nepasitenkinimą lyga.

Erginas Atamanas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Erginas Atamanas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2024, 9:54 AM

Turko treniruojamas klubas 95:79 įveikė Tel Avivo „Maccabi“ ir serijoje iki 3 pergalių rezultatas tapo lygus, 1:1.

Po pralaimėjimo pirmose rungtynėse E.Atamanas užsipuolė teisėjus, pasakodamas apie šių priimtus blogus sprendimus.

Po pergalės E.Atamanui teisėjai neberūpėjo. „Panathinaikos“ treneris piktinosi Eurolygos veiksmais bei atskleidė, kad sulaukė grasinimo iš varžovų komandos atstovo.

„Aš esu treneris. Jeigu kažkas padaro klaidą, mano darbas informuoti žmones apie ją. Aš visada viską sakau tiesiai šviesiai. Kartais prieš savo žaidėjus, kartais prieš savo klubą, o kartais prieš patį save. Aš kalbu viešai.

Žinau, jog iš Eurolygos už savo žodžius sulauksiu baudos. Žinau apie tai ir esu pasiruošęs ją sumokėti. Tačiau man labai keista, kad lygą, kurią ginu, išplatiną pranešimą, jog aš kenkiu Eurolygos įvaizdžiui.

Kodėl jūs skelbiate pranešimą prieš mane? Kodėl nuteikinėjate žmones prieš mane? Kas nutiko? Kažkoks Tel Avivo „Maccabi“ atstovas, neturėdamas akreditacijos priėjo prie manęs ir sako: „Pasimatysime Izraelyje, pažiūrėsime, ką sionistai padarys tau.“ Aš esu Erginas Atamanas. Treniruoju Atėnų „Panathinaikos“ ir Turkijos rinktinę. Esu turkas. Jūs nieko negalite man padaryti!

Prašau, Eurolyga, jūs galite mane nubausti, bet kodėl reikia pranešimo prieš mane? Kodėl? Gerai, klubas išleido vieną pranešimą prieš Eurolygą. Galite išleisti pranešimą prieš klubą. Nebuvau kritiškas Eurolygos organizacijai. Tiesiog kritikavau teisėjų sprendimus. Neturiu nusiskundimų dėl baudų, bet kam tie pranešimai?“, – savo pyktį liejo E.Atamanas.

Galiausiai Eurolygos sprendimais nepatenkintas treneris nusistebėjo, kodėl stipriausiame Senojo žemyno turnyre nerungtyniauja Rusijos klubai.

„Kreipiuosi į žmones, kurie provokuoja Izraelį ir sionistus prieš mane – aš nesu politikos žmogus. Gerbiu „Maccabi“, poną Mizrahi. Esu sporto žmogus, atvykau iš Turkijos, bet ką Ataturkas sake: „Taikos – mano šaliai, taikos – pasauliui“.

Jei norite pateikti kažkokius komentarus iš manęs, tuomet atskleisiu, jog laukiu ir Rusijos komandų Eurolygoje, nes sportas Rusijoje neturi nieko bendro su karu. Kaip ir „Maccabi“ neturi nieko bendro su tuo. Nesu prieš jokią šalį, nesu prieš „Maccabi“ klubą“, – savo nuomonę dėstė „Panathinaikos“ strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.