EUROLYGA 2023

Šaras įvardijo, kas gali lemti pergalę Eurolygoje ir prisipažino, kad pradėjo treniruoti kantriau

Eurolygoje artėja lemiamų dvikovų momentas, kai ketvirtfinaliuose dėl kelialapių į Eurolygos finalo ketvertą susigrums geriausios aštuonios komandos. Viena iš jų bus Šarūno Jasikevičiaus vedama Stambulo „Fenerbahce“, kuri ketvirtfinalyje grumsis su prancūzų „Monaco“ ekipa, kuriai atstovauja lietuvis Donatas Motiejūnas.

 Šarūnas Jasikevičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Šarūnas Jasikevičius<br> G.Bitvinsko nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Apr 23, 2024, 2:13 PM, atnaujinta Apr 23, 2024, 2:53 PM

48-erių Šarūnas Jasikevičius Eurolygos vaizdo įraše prieš šias akistatas tikino, kad metams bėgant tapo kantresnis ir visiškai kitaip įsivaizdavo bendravimą su žaidėjais.

„Krepšinis yra visų 24 valandų darbas.Viskas krepšinyje svarbu, kaip ir gyvenime: svarbu yra rūpintis savimi, savo kūnu. Dabar suprantu, kad svarbiausias dalykas yra tai, kad visi ekipoje galėtų ir sugebėtų pasiaukoti dėl komandos gerovės.

Š. Jasikevičius prisiminė ir savo trenerio karjerą Kauno „Žalgiryje“, kai jis 2016-siais perėmė vairą iš Gintaro Krapiko ir ekipai vadovavo ketverius metus.

„Dabar suprantu, kad karjeros pradžioje labai daug dalykų priėmiau kaip savaime suprantamus. Visų pirma maniau, kad viskas, kas yra man akivaizdu, lengva ir paprasta, tai ir žaidėjams turėjo būti taip pat suprantama. Bet taip nebuvo.

Bėgant metams pradėjau treniruoti kiek kantriau, neturėdamas išankstinių nusistatymų ar pozicijų, kad tai elementaru“, – aiškino Lietuvos treneris.

„Žaidimas greitėja, daugėja tritaškių, bet svarbiausi dalykai išlieka – privalai gerai gintis, neleisti pelnyti pigių taškų.

Europos krepšinyje komandos yra labai panašios ir viską lemia pigūs ar taip vadinami greiti taškai, puolime atkovoti kamuoliai.

Tačiau rungtynių pabaigoje viską turėtų lemti geriausi komandos žaidėjai. Pamenu, Kaune turėjau patyrusį Paulių Jankūną ir tokius gynėjus kaip Vasilje Micičius ir Kevinas Pangosas. Svarbiausiais momentais naudojau paprasčiausius derinius, norėdamas, kad kamuolys būtų geriausių žaidėjų rankose“, – dėstė pergalės viziją Šaras.

Lietuvos treneris tris kartus su „Barcelona“ pastaruoju metu buvo prasimušęs į Eurolygos finalo ketvertus, tačiau laimėti turnyro nesugebėjo. Su Kauno „Žalgiriu“ Šaras finalo kerverte Belgrade iškovojo bronzą 2019-siais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.