EUROLYGA 2023

D. Sabonis įvertino per anksti pasibaigusį NBA sezoną: „Sunku suvirškinti“

Lietuvis Domantas Sabonis itin anksti baigė šio sezono NBA kovas. Lietuvio atstovaujamas „Sacramento Kings“ klubas reguliariojo sezono pabaigoje pralaimėjo labai svarbias penkias dvikovas, pateko tik į įkrintamąsias akistatas, tačiau lemiamame mače dėl kelialapio į atkrintamuosius mačus nusileido Jonui Valančiūnui ir „New Orleans Pelicans“ ekipai 98:105.

D.Sabonis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Sabonis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 23, 2024, 10:23 AM, atnaujinta Apr 23, 2024, 10:58 AM

„Tikrai yra labai apmaudu, kaip viskas mums ir man baigėsi. Tai mus nuvylė ir supykdė. Sunku dabar stebėti atkrintamąsias kovas, žinant, kad ir mes čia galėjome žaisti. Sunku suvirškinti tą žinią, jog mūsų nėra atkrintamosiose akistatose.

Galiu tik pasakyti, kad dabar sunku galiausiai įvertinti, ar tai nebuvo blogas sezonas. Dažniausiai, kai nepatenki į atkrintamąsias kovas, tavo komanda patiria daugiau pralaimėjimų nei iškovoja pergalių.

Na, būna gal ir apylygis balansas. Bet šį kartą mes iškovojome daugiau pergalių, bet nepatekome niekur“, – klubo sezono uždarymo spaudos konferencijoje kalbėjo D.Sabonis.

Vis dėlto lietuvis nemanė, kad tai visiškas klubo fiasko: „Nemanau, kad mūsų visų pasitikėjimas jėgomis po šios nesėkmės sušlubavo.

Tai mus tik dar labiau mus motyvuos. Tikiu, kad kopiant aukštyn, visada turi žengti žingsnį atgal, kad atsispyręs šoktum aukštyn. Tai, kas mums nutiko dabar, gali mums padėti ateityje.“

Šiame NBA sezone „Kings“ reguliarųjį sezoną baigė su 46 pergalėmis ir 36 pralaimėjimais ir liko devintas.

Praėjusiame sezone „Kings“ laimėjo 48 rungtynes ir užėmė trečiąją vietą.

D.Sabonis šiame NBA sezone žaidė visuose 84 mačuose ir pelnydavo vidutiniškai po 19,4 taško, atkovodavo po 13,7 kamuolio ir atlikdavo po 8,2 rezultatyvaus perdavimo.

Lietuvis rinko net 79 dvigubus ir 26 trigubus dublius, o 64 dvigubi dubliai iš eilės – geriausias NBA rezultatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu