EUROLYGA 2023

Atsakingu požiūriu į rungtynes besidžiaugęs G. Žibėnas negailėjo kritikos jauniesiems žaidėjams

Sekmadienį Vilniaus „Rytas“ išvykoje be pasigailėjimo susidorojo su Mažeikių „M Basket“ ekipa. Po rungtynių sostinės ekipos strategas Giedrius Žibėnas džiaugėsi žaidėjų atsakingumu ir paaiškino, kodėl rungtynėse nežaidė keli pagrindiniai žaidėjai.

 G.Žibėnas<br>T. Bauro nuotr.
 G.Žibėnas<br>T. Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 21, 2024, 8:23 PM

„Rytas“ išvykoje 89:63 nugalėjo „M Basket“ ir įsitvirtino antroje turnyrinės lentelės vietoje.

„Rimtai pažiūrėjo žaidėjai, atsakingai, atvažiavo ir sirgaliai. Jaučiame atsakomybę, norime toliau ruoštis atkrintamosioms. Žaidėjai reikalingumą supranta, gerai įėjome į rungtynes, gerai įėjome su kamuolio spaudimu. Turiu išskirti, kaip RJ Cole`as spaudė, kai mažiukas per visą aikštę spaudžia kamuolį, tai visada ir kitiems tos energijos atsiranda, niekas nenori sukčiauti gynyboje. Uždavėme toną, labai gerai sekėme rungtynių planą viso susitikimo metu. Smagu, kad kelionė atgal neužtruks“, – po pergalės kalbėjo G.Žibėnas.

Rungtynėse nežaidė Margiris Normantas, Gytis Radzevičius ir Javinas DeLaurier.

„Mikro traumos. Nėra taip, kad negerbiame Mažeikių, tiesiog jiems reikia poilsio. Taip sutapo, kad negalėjome trijų žaidėjų vežtis, bet, manau, kad jie kitose rungtynėse jau turėtų pasirodyti ant parketo, gal ir kitoje treniruotėje“, – apie žaidėjų būklę kalbėjo G. Žibėnas.

Kadangi „Rytas“ vertėsi be pagrindinių žaidėjų, jų vietas užimti turėjo jaunieji komandos žaidėjai. Deja, bet jų pasirodymų sostinės ekipos strategas nebuvo patenkintas.

„Jaunimas, tiesiai šviesiai, turi pasitempti, ypač tokiose rungtynėse, kai pagrindiniai žaidėjai padaro skirtumą. Tu turi išeiti ir tęsti tai, ką jau padarė komandos draugai. Kartais jaunimas turi ir sau padėti“, – kritikavo „Ryto“ strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.