EUROLYGA 2023

Stebuklus su kukliu Prancūzijos klubu kuriantis treneris į Vilerbaną neišvyks: liks darbuotis JL ekipoje

Breso Burgo JL klubo vyriausiasis treneris Fredericas Fauthoux nusprendė pratęsti darbus rytų Prancūzijos komandoje, nepaisant susidomėjimo iš Vilerbano ASVEL.

Fredericas Fauthoux.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Fredericas Fauthoux.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Pijus Pacevičius, lrytas.lt praktikantas

Apr 7, 2024, 9:27 AM

Prancūzijos portalas „Le Progrès“ paskelbė, kad šio sezono Europos taurės atradimas Breso Burgo JL komanda net trejiems metams pratęsė kontraktą su savo strategu Fredericu Fauthoux. Šią informaciją netrukus patvirtino Prancūzijos sporto gigantas „L’Équipe“. Šios žinios pasirodė klubui patekus į Europos taurės finalą, pusfinalyje nugalėjus Stambulo „Bešiktaš“ ekipą.

Nepaisant susidomėjimo iš Vilerbano ASVEL, Breso Burgo komandos stabilumas ir puikūs rezultatai įtikino vieną geriausių šio sezono Europos taurės trenerių likti klube, kuriame dirba antrą sezoną.

F.Fauthoux taip pat yra tarp galimų kandidatų po Paryžiaus olimpiados perimti Prancūzijos rinktinės vyriausiojo trenerio postą iš Vincento Collet, kuris rinktinėje dirba jau nuo 2009–ųjų.

Nepaisant JL vyriausiojo trenerio buvimo kandidatų sąraše, pagrindiniu Prancūzijos krepšinio federacijos taikiniu išlieka keturis sezonus „Brooklyn Nets“ vyriausiuoju treneriu dirbęs Kenny Atkinsonas, šiuo metu užimantis „Golden State Warriors“ asistento pareigas.

Vos 41 tūkst. gyventojų turinčio Breso Burgo komanda šį sezoną kuria pasaką ir šiuo metu yra vos per 2 pergales nuo Europos taurės titulo ir tiesioginio bilieto į kito sezono Eurolygą. Prancūzijos LNB Élite pirmenybėse JL klubas šiuo metu dalijasi 3–4 vietą su ASVEL, į priekį praleisdami tik savo varžovus Europos taurės finale „Paris Basketball“ ir Kauno „Žalgirio“ įkrintamųjų viltis ketvirtadienį nubraukusius „Monaco“.

Pirmosios Europos taurės finalo rungtynės įvyks jau antradienį, Paryžiuje, 21:30 Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.