EUROLYGA 2023

Čempionai! Vilniaus „Ryto“ krepšininkai triumfavo Čempionų lygos jaunimo turnyre

Nors pagrindinei Vilniaus „Ryto“ komandai sezonas FIBA Čempionų lygoje nesusiklostė, tačiau sostinės jaunimo ekipa viską kompensavo su kaupu. Jaunieji Vilniaus „Ryto“ krepšininkai sekmadienį triumfavo Čempionų lygos jaunimo turnyre.

Vilniečiai tapo FIBA Čempionų lygos jaunimo turnyro čempionais.<br>FIBA nuotr.
Vilniečiai tapo FIBA Čempionų lygos jaunimo turnyro čempionais.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 7, 2024, 9:54 PM, atnaujinta Apr 7, 2024, 10:21 PM

Finalinėje dvikovoje Andriaus Šležo auklėtiniai 98:62 (25:19, 15:11, 29:18, 29:14) pranoko Stambulo „Galatasaray“ krepšininkus. Per visą turnyrą vilniečiai nepatyrė nė vieno pralaimėjimo.

Naudingiausiu viso turnyro žaidėju buvo pripažintas „Šiaulių“ ekipos trenerio Žydrūno Urbono sūnus Ignas Urbonas, kuris visą savaitę buvo sostinės komandos vedliu. Jis taip pat buvo įtrauktas ir į simbolinį turnyro penketą.

Būtent I.Urbonas ir tapo rezultatyviausiu finalo krepšininku - jis įmetė 17 taškų ir pridėjo 9 atkovotus kamuolius. Jam antrino 13 taškų pelnęs ir 15 kamuolių atkovojęs Paulius Narvilas.

Šiais metais Vilniaus „Ryto“ jaunimą atstovavo: Matas Deniušas, Gabrielius Jokubauskas, Jokūbas Kukta, Pijus Latauskas, Mantas Liutkevičius, Paulius Narvilas, Adomas Pocius, Džiugas Remeikis, Erikas Sirgedas, Grantas Strelčiūnas, Ignas Urbonas ir komandos kapitonas – Gantas Križanauskas. Vyriausiasis treneris – Andrius Šležas. Trenerio asistentai – Laurynas Samėnas ir Tomas Tarasevičius.

Antrą kartą organizuojamame turnyre buvo sudarytos 4 grupės, kuriose varžosi 13 komandų.

Pernai Vilniaus „Ryto“ komanda pusfinalyje po įtemptos kovos nusileido turnyro čempionams Aleksandrovaco „Igokea“ klubui (76:72) ir grumtynėse dėl trečios vietos nugalėję Jeruzalės „Hapoel“ į Lietuvą sugrįžo pasipuošę bronzos medaliais.

Simboliška, būtent „Ryto“ krepšininkai penktadienį vykusiame pusfinalyje atsirevanšavo „Igokea“ ekipai už praėjusius metus. Turnyras šiemet vyko Vengrijoje, Debreceno mieste.

„Stebėjau visas rungtynes išskyrus prieš Patrų „Promitheas“ ekipą, nes žinojau, kad ten viskas bus į vieną „kasą“.

Labai patinka tai, ką mes turime – Gantas (Križanauskas), Ignas Urbonas su mumis dažnokai sportuoja ir labai malonus siurprizas yra Mantas Liutkevičius. Jis yra įžaidėjas. Labai įdomus vaikis. Jis yra augantis ir retos pozicijos, kuri yra Lietuvoje. Tikėkimės, kad iš jo kažkas gausis.

Labai tikimės, kad jiems pavyks laimėti ir jau esame įsijungę tas rungtynes“, – prieš pat sekmadienį vykusį finalą šiltai apie jaunimo ekipą atsiliepė „Ryto“ pagrindinės komandos treneris Giedrius Žibėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.