EUROLYGA 2023

P. Motiejūnas – apie Dubajaus projektą, Eurolygos plėtrą ir specialų renginį

Paulius Motiejūnas tinklalapiui „SKWEEK“ kalbėjo apie Eurolygos plėtrą, potencialias konferencijas ir „Visų žvaigždžių“ dieną.

Paulius Motiejūnas.<br>ELTA/J. Balčiūno nuotr.
Paulius Motiejūnas.<br>ELTA/J. Balčiūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 26, 2024, 2:06 PM

Jau patvirtinta, kad Dubajaus komanda artėjantį sezoną žais Adrijos lygoje, tačiau kol kas tikslos informacijos dėl Dubajaus klubo europinėse varžybose kol kas nėra.

P.Motiejūnas pažvelgė į Dubajaus privalumus, dėl kurių klubas ten Eurolygai būtų įdomus.

„Dubajuje ir Artimuosiuose Rytuose vyksta daug renginių, lygų, tad be abejo domimės ir mes. Esame laimingi, kad jie rodo susidomėjimą ir mumis. Dirbau viename iš 13 klubų, kurie prieš pusantrų metų nuvyko ten.

Jie turi nuostabų miestą, areną, klimatą. Tai nėra lengvas sprendimas. Tai skirtingas žemynas, mentalitetas, tad derybos užtrunka. Mums, kaip lygai, ir komandoms nėra lengva tai nuspręsti. Mūsų dar laukia balsavimas.

Be abejo, dar yra abejonių, tačiau jų nematome žmonių veiduose, kurie bando įgyvendinti šį projektą. Jie tiki šiuo projektu, o mes manome, kad tai didelė dalis norint sėkmės. Tai didelis iššūkis visiems.

Kaip ir kiekviename projekte, yra pozityvūs ir negatyvūs dalykai. Kai pamatysime, kad pozityvūs dalykai nusveria negatyvius, tuomet klubai priims sprendimą.

Visos mūsų komandos žaidžia nacionalinėje lygoje ir Eurolygoje, tad visiems turi galioti tokios pačios taisyklės. Bendraudami su jais sakome, kad jie irgi turi turėti nacionalines pirmenybes. Šiuo metu Adrijos lyga atstos nacionalinį čempionatą.

Eurolyga yra aukščiausio lygio turnyras, tad įsiliejimą prilyginčiau įšokimą į dideliu greičiu važiuojantį traukinį. Su visiškai nauja struktūra, žaidėjais yra daug rizikų. Norime jas sumažinti kiek galima labiau. Pasiūlėme jiems pradėti nuo kai ko mažesnio, kas irgi priklauso mums – Europos taurės. Suteikiame jiems šansą įrodyti savo vertę“, – sakė P.Motiejūnas.

Kalbėdamas apie tolimesnę lygos plėtrą, P.Motiejūnas tikslios datos, kada įvyks pokyčiai, nepateikė. 

Lietuvis taip pat pabrėžė ir Rusijos situaciją, kadangi Maskvos CSKA vis dar yra A licencijos narė.

„Nežinome, kada plėsimės. Kitais metais niekas nesikeis. Eisime žingsnis po žingsnio. Dar nėra aiškaus plano. Stebime Rusijos klubų situaciją, kada jie galės sugrįžti. Galbūt skaitėte pokalbį su Andrejumi Vatutinu, net jis nežino tiksliai.

Stebime situaciją. Galime tik tikėtis, kad karas pasibaigs kuo greičiau ir tada susėsime bei kalbėsime. Šiuo metu sunku kažką prognozuoti“, – aiškino Eurolygos direktorius.

Pridurdamas, P.Motiejūnas teigė, kad Eurolyga tikrai nėra uždara, o kartu išsiplėtė apie Rytų ir Vakarų konferencijos idėją.

„Niekada nenorėjome privačios lygos. Europos taurė yra antra mūsų lyga ir ten turime labai gerų komandų. Visiems suteikiame galimybių iš ten patekti į Eurolygą, tą turime ir išlaikyti. Tai yra tarsi tarpinė pakopa Eurolygos link.

Yra galimybė, kad bus konferencijos, kaip NBA lygoje, tačiau mes norime išlaikyti tokį pat formatą, kad visi sužaistų su visais. Tai yra mūsų lygos sėkmės pagrindas ir norime tai išlaikyti. Suprantame, jog tvarkaraštis yra labai sudėtingas, tačiau labai naudinga, kuomet žinai, jog kiekviena komanda atvyks pas tave į areną sužaisti rungtynių“, – aiškino lietuvis.

P.Motiejūnas taip pat prakalbo apie „Visų žvaigždžių“ dienos idėją.

„Kitą sezoną tikriausiai dar neturėsime. Pradėjome su įkrintamosiomis, turėsime kelias papildomas rungtynes. Didelis pasisekimas matyti, jog komandos kovoja dėl vietos dešimtuke. „Visų žvaigždžių“ rungtynės ar kiti renginiai yra mūsų planuose, bet pasižiūrėkime, kaip atrodys mūsų tvarkaraščiai. Žinoma, būtų gerai turėti visus klubus ir turėti vienoje vietoje, ne tik per finalinį ketvertą“, – baigė P.Motiejūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.