EUROLYGA 2023

Daugilė Ūsė grįžta rungtyniauti į „Kibirkšties“ komandą

Į sostinės klubą po trijų sezonų pertraukos grįžta 27-nerių metų 196 cm ūgio vidurio puolėja Daugilė Ūsė.

Daugilė Ūsė.<br>A.Didžgalvio nuotr.
Daugilė Ūsė.<br>A.Didžgalvio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2024, 6:14 PM, atnaujinta Feb 2, 2024, 6:28 PM

Būtent iš Vilniaus klubo šiaulietė 2021 m. išvyko rungtyniauti į Latviją, kur atstovavo Rygos „TTT“ ekipą. Debiutiniame Eurolygos sezone puolėja sužaidė 16 rungtynių, per kurias vidutiniškai pelnydavo po 7,8 taško, atkovodavo 8,2 kamuolio ir rinkdavo 11,6 naudingumo balo.

2021–2022 m. sezone D. Ūsė vilkėjo Kaiserio „Melikgazi“ (Turkija) komandos marškinėlius. Aukščiausioje Turkijos moterų krepšinio lygoje „KBSL“ krepšininkė per rungtynes pelnydavo po 9,2 taško, atkovodavo po 11,4 atšokusio kamuolio, blokuodavo po 3,7 varžovių metimo ir rinko 15,3 naudingumo balo.

Po karjeros etapo Turkijoje, kitais metais D. Ūsę sekė pertrauka profesionaliame krepšinyje.

„Nuo to laiko, kai šeimoje atsirado mažylis, apsisprendėme, kad kol augs sūnus, greitą sugrįžimą į krepšinį lems iniciatyva tik iš Lietuvos klubų. „Kibirkštis“ buvo ta komanda, kuri man pasiūlė tinkamas sąlygas“, – sakė D. Ūsė. – Žinoma, šiai komandai visada išliks sentimentai.“

2021–2022 m. sezone, vilkėdama „Kibirkšties“ komandos marškinėlius, tuometinėje „MultiGyn“ moterų lygoje puolėja vidutiniškai rinko po 13,8 taško, atkovodavo po 11 kamuolių ir blokuodavo po 3 metimus.

„Sugrįžus rungtyniauti į Lietuvos čempionių gretas tikiuosi greitai įsivažiuoti ir padėti komandai siekti aukščiausios pakylos likusiame sezone. Jau kurį laiką gerinau fizinę formą dirbdama asmeniškai, o dabar darbus tęsiame su individualiu treneriu, – likusio sezono lūkesčiais dalinosi puolėja. – Kadangi daugumą būsimos komandos draugių pažįstu, pasakysiu – panelės, pasiilgau jūsų, kaip ir sirgalių bei jų palaikymo, kuomet žmonės ateina ir džiaugiasi tave matydami aikštelėje.“

„Kibirkšties“ vidurio puolėjų grandį taip pat sudaro ilgametė komandos žaidėja Livija Sakevičiūtė, legionierė Taisiia Udodenko bei prie pagrindinės komandos sezono eigoje prisijungusi Ugnė Grigaliūnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.