EUROLYGA 2023

L. Lekavičiaus herojiškas epizodas leido „Žalgiriui“ įveikti „Crvena zvezda“

Kauno „Žalgiris“ draugišką turnyrą Nikosijoje (Kipre) baigė pergalingai. Luko Lekavičiaus metimo lemiamomis akimirkomis išgelbėtas „Žalgiris“ 85:84 (14:21, 27:16, 28:25, 16:22) dramatiškai įveikė Belgrado „Crvena zvezda“ ir į Lietuvą grįš pakiliomis nuotaikomis.

 Arnas Butkevičius<br> Kauno „Žalgirio“ nuotr.
 Arnas Butkevičius<br> Kauno „Žalgirio“ nuotr.
 Laurynas Birutis<br> Kauno „Žalgirio“ nuotr.
 Laurynas Birutis<br> Kauno „Žalgirio“ nuotr.
 Tomas Dimša<br> Kauno „Žalgirio“ nuotr.
 Tomas Dimša<br> Kauno „Žalgirio“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 23, 2023, 6:37 PM, atnaujinta Sep 23, 2023, 8:39 PM

Pirmajame draugiško turnyro mače, kuris vyko penktadienį, žalgiriečiai po įtemptos kovos 72:75 krito prieš Eurolygos vicečempionus Pirėjo „Olympiakos“.

„Žalgiris“ ir „Crvena zvezda“ Eurolygoje susitiks jau antrame ture. Spalio 13 d. Belgrade žalgiriečiai vėl surems ginklus su serbais.

„Žalgirio“ ekipoje rezulatyviausiai rungtyniavo Edgaras Ulanovas, kuris pelnė 16 taškų (1/3 dvit., 2/6 trit., 8/10 baud.), o naudingiausiai žalgiriečių gretose žaidė Laurynas Birutis, kuris surinko galingą dvigubą dublį – 11 taškų, 12 atkovotų kamuolių ir 15 naudingumo balų.

Mačo herojus L.Lekavičius pelnė 8 taškus (2/3 dvit., 1/2 trit., 1/1 baud.).

„Crvena zvezda“ ekipoje buvo nesustabdomas visiems puikiai pažįstamas lietuvis Rokas Giedraitis. Puolėjas įmetė 19 taškų (3/3 dvit., 3/4 trit., 4/4 baud.), atkovojo 5 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir sukaupė net 26 naudingumo balus.

Pirmąjį mačo ketvirtį geriau pradėjo Belgrado „Crvena zvezda“ klubas, kuris žalgiriečius supančiojo savo gynyboje. Likus kiek mažiau nei 5 minutėms iki kėlinio pabaigos „Žalgirio“ gretose 6 iš 7 taškų buvo pelnęs Kevarriusas Hayesas, o „Žalgiris“ po Marko Simonovičiaus tritaškio atsilikinėjo dviženkliu skirtumu (7:18).

Iš K.Hayeso pirmajame ketvirtyje taškų rinkimo misiją perėmė Arnas Butkevičius, kuris pelnė penkis taškus paeiliui, dvitaškį pridėjo Laurynas Birutis, kas lėmė, kad ketvirčio pabaigoje žalgiriečiai sumažino varžovų turėtą dviženklį skirtumą iki vienženklio (14:21).

Antrąjį ketvirtį vėl geriau pradėjo „Crvena zvezda“. Serbijos krepšininkai pelnė keturis taškus paeiliui ir vėl susigrąžino dviženklį pranašumą 14:25, tačiau netrukus pirmąjį mačo tritaškį pataikė Brady Manekas, po kurio žalgiriečiai pajautė kiek geresnę bangą. Žalgiriečiai surengė spurtą 11:6 ir įpusėjus kėliniui serbams teliko 3 taškų pranašumas (28:31).

Antrajame kėlinyje žalgiriečiai pagerino gynybą, o tai lėmė ir geresnį žaidimą puolime. „Žalgirio“ komandoje kur kas geriau judėjo kamuolys ir kartu įkrito geri metimai, kurie nekrito pirmajame kėlinyje. Iki ketvirčio galo Kazio Maksvyčio auklėtiniai ne tik sušvelnino, bet ir persvėrė rungtynių rezultatą ir į ilgąją pertrauką ėjo pirmaudami keturiais taškais (41:37).

Trečiajame kėlinyje pasijautė Lauryno Biručio efektas. Žalgiriečiai siuntė kamuolį arčiau krepšio aukštaūgiui, kuris išnaudojo ne vieną gerą progą. Kėlinio viduryje Arnas Butkevičius perėmė kamuolį iš varžovų ir užbaigė ataką dviem taškais iš po krepšio ir leido žalgiriečiams pirmąkart šiame mače išsiveržti į priekį dviženkliu skirtumu (58:48).

Didžiąją antrąją trečiojo ketvirčio dalį žalgiriečiai žaidė stabiliai ir pakankamai neblogai, tačiau kėlinio pabaigą geriau sužaidė Duško Ivanovičiaus auklėtiniai, kurie sumažino žalgiriečių pranašumą iki 7 taškų (69:62).

Ketvirtojo kėlinio pradžia buvo sėkmingesnė Belgrado komandai, kuri per pirmąsias ketvirčio minutes spurtavo 4:13 (73:75).

Likus kiek mažiau nei dviem minutėms iki susitikimo pabaigos itin svarbų tritaškį pataikė Lukas Lekavičius ir sumažino varžovų pranašumą iki minimalaus 81:82, tačiau R.Giedraitis kitoje atakoje atsakė savo floateriu (aukštos trajektorijos metimu – red.) ir sugrąžino Belgrado klubui kiek didesnį pranašumą (81:84). Kitoje atakoje Edgaras Ulanovas pataikė vieną baudos metimą iš dviejų (82:84), kitoje pusėje žalgiriečiai apsigynė ir savo rengtoje atakoje L.Lekavičius pridėjo du taškus su pražanga ir išgelbėjo žalgiriečių kailį ypač įnirtingame mače (85:84).

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 16 (8/10 baud.), Arnas Butkevičius 12 (3/6 dvit., 1/3 trit.), Laurynas Birutis 11 (12 atk. kam., 15 naud. bal.), Lukas Lekavičius ir Rolandas Šmitas po 8, Keenanas Evansas (4 rez. perd., 3 kld.), Nazas Mitrou-Longas ir Brady Manekas (2/4 trit., 5 atk. kam.) po 7.

„Crvena zvezda“: Rokas Giedraitis 19 (5 atk. kam., 4 rez. perd., 26 naud. bal.), Mike'as Tobey 18 (6/9 dvit., 2/4 trit.), Nemanja Nedovičius 13 (3/8 dvit., 1/5 trit., 5 rez. perd.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.