EUROLYGA 2023

Slovėnijos spauda po pralaimėjimo Lietuvai – dviprasmiški pasisakymai apie L. Dončičių ir verkšlenimai dėl poilsio trūkumo

Slovėnijos žiniasklaida net po beviltiškai pralaimėtų rungtynių Lietuvos rinktinei liaupsino savo krepšinio žvaigždę Luką Dončičių. Toks žurnalistų požiūris, regis, jau įgriso net kai kuriems slovėnų sirgaliams.

Luka Dončičius<br>FIBA nuotr.
Luka Dončičius<br>FIBA nuotr.
Zoranas Dragičius<br>FIBA nuotr.
Zoranas Dragičius<br>FIBA nuotr.
Luka Dončičius<br>FIBA nuotr.
Luka Dončičius<br>FIBA nuotr.
Luka Dončičius<br>FIBA nuotr.
Luka Dončičius<br>FIBA nuotr.
Luka Dončičius<br>FIBA nuotr.
Luka Dončičius<br>FIBA nuotr.
Luka Dončičius<br>FIBA nuotr.
Luka Dončičius<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Sep 8, 2023, 7:15 AM, atnaujinta Sep 8, 2023, 7:26 AM

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė ketvirtadienį pasaulio pirmenybių paguodos pusfinalyje dėl 5–8 vietų įtikinamai nugalėjo Slovėnijos komandą 100:84.

Slovėnijos žiniasklaida po šių rungtynių pagrindine pralaimėjimo priežastimi vadino tai, kad slovėnai ilsėjosi viena diena trumpiau negu Lietuvos krepšininkai.

„Slovėnai be poilsio! Po pralaimėjimo Kanadai, jie žaizdas gydysis rungtynėse su Lietuva, su kuria žais iškart...“, – dar prieš komandoms einant į aikštę verkšleno „Ekipa“ sporto leidinys.

„Lietuva buvo per kietas riešutas pavargusiems slovėnams“, – po rungtynių antraštėje rašė Slovėnijos radijo ir televizijos (RTVSLO) interneto svetainė. Jau pirmosiose straipsnių eilutėse nuovargį minėjo kone visi slovėnų leidiniai.

„Ekipa“ net po beviltiškai pralaimėtų rungtynių vėl liaupsino Slovėnijos krepšinio žvaigždę Luką Dončičių. „Rungtynės, kurias norisi pamiršti: dar vienas L.Dončičiaus šou, bet niekas nenorėjo tokios baigties“, – antraštėje parašė „Ekipa“.

Šiam leidiniui visiškai nerūpėjo, kad 29 taškus pelnęs ir teisėjams dirbti trukdęs L.Dončičius pataikė vos kas trečią metimą (7/21), o Lietuvos rinktinės lyderis Jonas Valančiūnas, kuris pelnė 24 taškus, žaidė ir daug trumpiau, ir efektyviau (8/15 metimų).

Besaikiai L.Dončiaus liaupsinimai, regis, įgriso net daugeliui slovėnų. „Kokia komandai nauda iš L.Dončičiaus šou, išskyrus jo asmeninę statistiką. Vakar, kai komandai jo reikėjo, jis negalėjo išsivaduoti iš savo ego ir bandė viskam vadovauti. Kaip krepšininkas, jis geriausias, bet kol nevaldys emocijų, jam bus sunku ką nors nuveikti dėl komandos“, – komentarų skiltyje rašė vienas iš „Ekipa“ skaitytojų.

Nuo kito sirgaliaus kliuvo treneriui Aleksanderiui Sekuličiui: „Gaila, kad mus į tikrąją vietą pastatė ne Venesuela ar Žaliasis Kyšulys. Autoriteto neturinčiam treneriui nėra ko veikti tokioje komandoje“.

„Pagal žaidimą mūsų aštuntoji vieta pasaulio pirmenybėse yra kaip pasaulio stebuklas“, – parašė dar vienas „Ekipa“ skaitytojas.

Komandos žaidimą kritiškai vertina ir kai kurie Slovėnijos krepšinio specialistai. „Tiesą sakant, ketvirtfinalyje žaidžiama ne taip. Mes 90 nuošimčių laiko ginčijomės su teisėjais. Tai erzina. Niekas nebuvo susikaupęs. Lenkiuosi trenerių štabui dėl rungtynių su Australija, bet ketvirtfinalyje treneriai visai nevaldė komandos elgesio. Tai mums brangiai kainavo. Mes skėsčiojome rankomis, ginčijomės su teisėjais nuo pirmos iki paskutinės minutės“, – duodamas interviu „siol“ leidiniui, kalbėjo buvęs Vilniaus „Ryto“ trenerio padėjėjas Gašperis Okornas.

„Kai vertinsime Slovėnijos rinktinės rezultatus pasaulio pirmenybėse, paskutinis įspūdis turbūt bus stipriausias. Po trečiojo iš eilės pralaimėjimo ir trečių rungtynių, kuriose į mūsų krepšį įmetė šimtą taškų, geri pojūčiai, apėmę po ketverių laimėtų pirmųjų rungtynių, pamažu išgaravo. Laimei, po pralaimėjimo Lietuvai, mums liko tik vienerios rungtynės“, – tašką padėjo „Delo“ leidinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.