EUROLYGA 2023

Nuolaidų latviams nežadančiam D. Sirvydžiui – įkvepiantys K. Maksvyčio žodžiai Specialiai lrytas.lt, Manila

Snaiperis Deividas Sirvydis ketvirtadienį sužaidė savo rezultatyviausias pasaulio čempionato rungtynes, o Lietuvos rinktinė gana lengvai 100:84 nugalėjo Slovėnijos krepšininkus. Pergalė lietuviams leis šeštadienį Maniloje kovoti dėl penktosios vietos prieš Latvijos rinktinę.

 D. Sirvydis.<br> FIBA nuotr.
 D. Sirvydis.<br> FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Manila

Sep 8, 2023, 8:29 AM

Nuo suolo kilęs D.Sirvydis rungtynėse sužaidė beveik 18 min., per jas įmetė 14 taškų (2/6 trit.), atkovojo 3 kamuolius ir surinko 13 naudingumo balų.

„Dėkoju visiems, kurie stebėjo rungtynes ir palaikė mus“, – po mačo kalbėjo 23-ejų D.Sirvydis.

Lietuvos rinktinė į priekį šovė dar pirmojo ketvirčio metu, kurį laimėjo 33:21.

„Turėjome vieną dieną atsigauti, prasivalyti galvas. Pajautėme vėl malonumą žaisti krepšinį, – sakė krepšininkas. – Gal mes greičiau spėjome susidėti visas mintis į vietas.“

Po pergalės D.Sirvydis teigė, kad yra laimingas, jog turnyrą baigia ir su asmeniškai sėkmingu pasirodymu.

„Tai nėra svarbiausia, bet aišku, kad malonu įmesti, malonu, kai visa komanda gauna pasireikšti ir pajausti malonumą žaidžiant“, – teigė snaiperis.

Po rungtynių D.Sirvydį gyrė ir treneris Kazys Maksvytis, kuris teigė, kad būtent ateityje sėkmingas Lietuvos komandos žaidimas priklausys nuo D.Sirvydžio.

„Jis išplėčia aikštelę, duoda lengvų taškų. Manau, kad Deividas vienas iš tų, ant kurio ateityje statysime rinktinę“, – tikino strategas.

D.Sirvydžiui rungtynėse teko ir keletą kartų pasistumdyti su slovėnu Luka Dončičiumi, kurio kiekvieną prisilietimą prie kamuolio filipiniečiai palydėdavo garsiomis ovacijomis.

„Visi mato, koks jis geras žaidėjas, koks kūnas. Vieną kartą bandžiau provokuoti pražangą, bet net nesigavo, nes turi žmogus jėgos ir puikiai ją išnaudoja“, – pasakojo lietuvis.

L.Dončičius į lietuvių krepšį per 37 min. įmetė 29 taškus.

Lietuvai Maniloje liko sužaistį paskutinįjį mačą dėl penktosios vietos. Anot D.Sirvydžio, broliškos meilės kovoje su Latvija nebus.

„Už aikštės vieni kitus palaikome, bet aikštelėje pamirštame visas draugystes, tad kovosime dėl pergalės“, – šnekėjo naujasis Panevėžio „Lietkabelio“ pirkinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.