EUROLYGA 2023

JAV puolėjas paaiškino, kodėl lietuviai pralaimėjo serbams: dalino pamokas ir dėl V. Kariniausko kepurėlės

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė baigė kelionę dėl medalių pasaulio vyrų krepšinio čempionate. Lietuviai kol kas vieninteliai įveikė JAV krepšininkus, kurie antradienį užsitikrino vietą pusfinalyje, kuomet nepasigailėjo JAV. Amerikiečių krepšininkas Bobby Portisas atkreipė dėmesį, kad lietuviai neišliko kuklūs ir užrietė nosį, o anot JAV puolėjo, tai būtent ir buvo priežastys, kodėl mūsiškiai pralaimėjo serbams.

 Bobby Portisas ir Vaidas Kariniauskas<br> FIBA nuotr./stopkadras/lrytas.lt montažas
 Bobby Portisas ir Vaidas Kariniauskas<br> FIBA nuotr./stopkadras/lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2023, 12:13 PM, atnaujinta Sep 6, 2023, 12:14 PM

Po pergalės prieš JAV matėme, kad Vaidas Kariniauskas rūbinėje buvo užsidėjęs JAV kepuraitę, tačiau būtent po šio įspūdingo laimėjimo prieš amerikiečius viskas ritosi žemyn.

Lietuviai 68:87 krito prieš serbus, kai tuo tarpu amerikiečiai 100:63 nepasigailėjo italų.

„Kartais tu turi išlikti kuklus visuose dalykuose, ką tu darai. Aš galvoju, kad jie truputį užrietė nosį. Mačiau, kad jie dėvėjo JAV kepuraites ir visą kitą.

Aš nesu dėl to piktas, bet skaudu tai pamatyti. Ypač socialinėje medijoje.

Tokie vaizdai gali tave arba supykdyti, arba motyvuoti žaisti rungtynėse su dar didesniu užsivedimu, atsidavimu ir meile šaliai. Aš manau, kad vyrukai sureagavo labai gerai, kuomet žengė į aikštelę prieš italus ir kovojo už šalį, kuri yra paminėta pas juos ant krūtinės“, – kalbėjo B.Portisas.

Rungtynėse su Lietuvos krepšininkais JAV mačą pradėjo sunkiai, tačiau būtent prieš italus amerikiečiai nustatė mačo tempą nuo pat pirmųjų akimirkų, kuomet po dviejų kėlinių pirmavo triuškinamu skirtumu (46:24).

JAV rinktinės gretose prieš italus rezultatyviausiai sužaidė Mikalas Bridgesas, kuris į italų krepšį įmetė 24 taškus, sugriebė 7 kamuolius ir sukaupė net 32 naudingumo balus.

B.Portisas prieš italus surinko 7 taškus ir atkovojo 7 kamuolius.

„NBA rungtynėse tu gali truputį pasivaikščioti, atrasti savo tempą, o galų gale jį pakelti į viršų. FIBA krepšinyje iškart turi gaudyti varžovą ir pagauti tempą, norėdamas laimėti. Aš džiaugiuosi mūsiškių reakcija į pralaimėjimą lietuviams“, – pasakojo B.Portisas.

Po pralaimėjimo Lietuvai – JAV laukia dar keli grėsmingi varžovai, į kuriuos reikės žiūrėti rimtai. Krepšininkas teigia, kad jis mėgaujasi tuo, kokius lūkesčius jam ir jo komandos draugams kelia JAV sirgaliai.

„Kiekvienąkart, kuomet įsijungiame socialinius tinklus, įsijungiame televizorius, mes matome, kaip mus peikia po vieno pralaimėjimo. Aišku, tokie dalykai yra motyvacija mums.

JAV standartas – laimėti. Pralaimėjimai nėra priimtina mūsų šalyje, kuri seka, mėgaujasi ir myli krepšinį“, – aiškino B.Portisas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.