EUROLYGA 2023

K. Maksvytis – apie džiaugsmą komandos progresu ir ramybę dėl R. Jokubaičio

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė antrąkart iš eilės krito prieš prancūzus (70:76). Šis pralaimėjimas mūsiškiams yra trečiasis iš eilės pasirengimo cikle, tačiau Kazys Maksvytis pasidžiaugė komandos progresu, tikino, kad yra ramus dėl gero Roko Jokubaičio žaidimo ir paaiškino sprendimą dėl ko anksčiau nei planuota paliko du žaidėjai.

Kazys Maksvytis<br>T.Bauro nuotr.
Kazys Maksvytis<br>T.Bauro nuotr.
Draugi<br>T.Bauro nuotr.
Draugi<br>T.Bauro nuotr.
Draugi<br>T.Bauro nuotr.
Draugi<br>T.Bauro nuotr.
Draugi<br>T.Bauro nuotr.
Draugi<br>T.Bauro nuotr.
Draugi<br>T.Bauro nuotr.
Draugi<br>T.Bauro nuotr.
Draugi<br>T.Bauro nuotr.
Draugi<br>T.Bauro nuotr.
Draugi<br>T.Bauro nuotr.
Draugi<br>T.Bauro nuotr.
Draugi<br>T.Bauro nuotr.
Draugi<br>T.Bauro nuotr.
Draugi<br>T.Bauro nuotr.
Draugi<br>T.Bauro nuotr.
Draugi<br>T.Bauro nuotr.
Draugi<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Aug 11, 2023, 10:30 PM, atnaujinta Aug 11, 2023, 11:10 PM

„Aš patenkintas progresu, kokį parodė komanda. Manau, kad tai – vienos geresnių rungtynių pasirengimo cikle. Iki pilnos laimės pritrūko pergalės. Tokios skirtingos rungtynių pusės – pirmoje pusėje gerai puolėme ir galėjome pasitempti gynyboje, o antroje pusėje – atvirkščiai. Apsigynėme, bet puolime pridarėme daug klaidų ir nepataikėme daug gerų metimų, kuriuos susikūrėme.

Tendencija esu patenkintas. Taikėme skirtingas gynybas. Šiandien į akis tikriausiai labiausiai krenta klaidų skaičius. Jos yra iš blogų perdavimų. Manau, kad tai kažkiek susiję, jog pakėlėme intensyvumą tiek puolime, tiek gynyboje. Varžovai po mūsų klaidų pelnė 30 taškų... čia yra milžiniški skaičiai. Tikiuosi, kad kitose rungtynėse būsime geresni“, – po mačo kalbėjo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris K.Maksvytis.

Eimantas Bendžius jau pirmajame ketvirtyje pataikė penkis tritaškius, o strategas tikino, kad jokios magijos tame nebuvo.

„Veikė derinys duok Eimantui kamuolį (šypsosi – red.). Jis buvo karštas, mes bandėme jo ieškoti“, – juokavo specialistas.

Rungtynėse prieš Prancūzijos vyrų krepšinio rinktinę R.Jokubaitis iš žaidimo atakavo prastai. Antrajame susitikime, kuris vyko Vilniuje, gynėjas nepataikė nė vieno metimo iš žaidimo (0/4 met.) ir taškus rinkosi tik baudomis, tačiau strategas tikino, kad tai papildomo galvos skausmo jam nesuteikia.

„Dėl Roko esu ramus. Jis irgi nėra savo geriausiame ritme tiek fizine, tiek žaidimo prasmėmis. Jis turėjo ilgą sezoną, pačioje pradžioje (pasirengimo – red.) nedavėme jam daug žaisti, taupėme jį. Jis įsivažiuos ir dėl tų metimų esu ramus. Svarbu, kad jis išmetė logiškus metimus. Jo metimai turėtų sukristi“, – aiškino specialistas.

– Kur geriausius žingsnius šiame mače į priekį dėjo Lietuvos rinktinė?, buvo paklausta K.Maksvyčio.

– Kažkiek pakeitėme gynybos sistemą, kažkiek pridėjome fiziškumo. Neišvengiame dar pigių įkirtimų. Apie klaidas aš nė nekalbu – tai kažkiek mums kirto per rungtynes. Pats rungtynių galas... gerai sustabdydavome kamuolį, bet atakas užbaigdavome keliais netiksliais tritaškiais ir trimis klaidomis. Jeigu pridėjus šitą, galėjome išeiti iš šių rungtynių laimėję. Buvo kelios duobelės, kurių nesugebėjome kontroliuoti.

– Iš kur tos klaidos mūsiškių žaidime – ar tai geras Nicola Batumo darbas, ar pati komanda truputį perdegė?

– Man atrodo, antras variantas, nes nebuvo kažkokios super agresyvios gynybos. Paprasčiausiai buvo rankos ir mes davėme perdavimus į tiesiai iškeltas rankas, perdavimų linijas. Šitoje vietoje turime pasitempti.

– Kaip vertinate įžaidėjų žaidimą?

– Mes davėme pasitikėjimą šiems įžaidėjams... Jie skirtingi – su jais eisime iki galo, jei jie bus sveiki. Taip ir viską pasakėte – beveik dvigubas dublis pas Roką. Jis neblogai kontroliavo tempą, neblogai skirstė kamuolius, bet norėjosi išvengti pigių klaidų.

Iš Vaido prašome to, kad jis neperlaikytų ilgai kamuolio, įvestų komandos draugus į žaidimą. Negaliu jų išskirti ir vertinti labai blogai. Jūs vertinkite, man visi žaidėjai yra geri. Su jais galime daug pasiekti.

– Ar nepasigedote namų švilpukų?

– Užsigrūdinsime (šypsosi – red.). Ne visada kelias yra rožėmis klotas, reikia praeiti dyglius.

– Vidurio puolėjai turėjo geras akistatas prieš prancūzus. Kaip vertinate Donato Motiejūno ir Jono Valančiūno žaidimą?

– Gerai. Šiandien su jais taikėme skirtingas gynybos sistemas. Jie papildo vienas kitą. Buvo minčių juos išbandyti kartu. Gaila, kad nepavyko. Ateity, jei varžovai žais su tokia priekine liniją, kaip prancūzai... buvo minčių JV ir D.Motiejūna leisti į aikštę kartu. Jie abu įeidinėja į formą. Jie yra jau arti veteranų amžiaus. Jonas pasijungė kiek vėliau – jo kondicija dar nėra šimtaprocentinė, bet tai yra normalu.

– Evanas Fournier ir Nando De Colo sužaidė prastesnes rungtynes. Kiek akcentavote gynybą prieš juos?

– Čia galima įžvelgti vieną iš geresnių pusių. Ypač prieš N. De Colo. Praėjusiose rungtynėse jis žaidė gerai, bet šiandien mes jį pristabdėme individualiomis ir komandinėmis pastangomis. Čia yra vienas iš šios dienos šviesulių.

– Kodėl nusprendė planą dėl 12-tuko? Anksčiau minėjote, kad su žaidėjais atsisveikinsite iki išvykimo į draugišką turnyrą Taivane, tačiau tai padarėte anksčiau. Ar laikysite Ąžuolą Tubelį iki galo?

– Dovis dar turi nežymią čiurnos traumą. Paprasčiausiai pamatėme, kad jie pralaimėjo konkurencinę kovą. Gerbiant žaidėjų privatumą nesinorėjo jų vaikyti ir laikyti komandoje vien dėl to, kad jei kažkas ne duok Dieve gaus traumą. Neduok Dieve kažkas atsitiktų – jie galbūt prisijungtų prie mūsų. Ir tiems žaidėjams, kurie liko, kažkoks aiškumas...

Jo įėjimą į komandą apsunkino tai, kad jis vėlavo. Tai natūralu. Jis šiemet dalyvavo ir NBA naujokų biržoje, ir vasaros lygoje. Tas traukinys važiuoja ir pažiūrėsime, ar jis įšoks į jį.

– Kokių atsakymų ieškote dėl galutinio dvyliktuko, turėdami Ą.Tubelį sudėtyje?

Norisi duoti jaunam žaidėjui šansą. Trylika žaidėjų treniruočių procese nemaišo vieni kitiems, kaip buvo anksčiau, kai turėjome penkiolika žaidėjų. Kol kas jaunas žaidėjas treniruojasi su mumis ir žiūrėsime, kas bus toliau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.