EUROLYGA 2023

Australijos krepšinio žvaigždė tapo motina neįprastu būdu – vaikelį gavo dovanų

Garsi Australijos krepšininkė Cayla George ant rankų jau supuoja vaikelį. Tačiau motina 33 metų žaidėja tapo ne visoms kultūroms tradiciniu būdu – dukrelę gavo dovanų.

Australijos krepšininkė Cayla George.<br>AFP/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Australijos krepšininkė Cayla George.<br>AFP/Scanpix nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 9, 2023, 4:00 PM

Krepšininkė tapo mama jos vyro Kailou seseriai išnešiojus ir atidavus jiems savo naujagimį. „Daugelis žmonių mano, kad ji yra mano surogatinė motina, bet taip nėra. Ji tiesiog dovanoja mums savo kūdikį, ir tai bus mūsų kūdikis“, – dar prieš tapdama motina paaiškino C.George.

„Jau seniai norėjau tapti mama, o tai susiję su tuo, kad esu sportininkė, ir su tuo, kaip sunku pasirinkti, kada nutraukti darbą, kad galėtum sukurti šeimą, – portalui „Cygnett WNBL“ sakė ji. – Laikui bėgant mes su Kailou susilauksime savo vaikų, bet tai leidžia mums anksčiau patirti tėvystę, o aš galiu toliau žaisti krepšinį.“

Išskirtinis atvejis nutiko, nes tai leidžia ir senovinis paprotys, vadinamas „Kupai Omasker“, paplitęs Toreso sąsiaurio salų bendruomenėje ir leidžiantis įvaikinti savo vaikus bendruomenės nario giminaičiams.

„Iš ten, kur yra kilęs mano vyras, tai dalis kultūros, perduodama iš kartos į kartą. Pastaruoju metu tai tapo legalu Australijoje. Įstatymas priimtas 2020 metais – pačiu laiku“, – džiaugėsi C.George.

C.George yra viena geriausių Australijos krepšininkių. Pradėjusi karjerą savo šalyje, 193 cm ūgio vidurio puolėja atstovavo Prancūzijos, Vengrijos bei JAV klubams.

Su skirtingamis Australijos ekipomis C.George yra laimėjusi keturis Nacionalinės Australijos moterų krepšinio lygos (WNBL) titulus. Taip pat krepšininkė rungtyniavo trijuose pajėgiausios pasaulio moterų krepšinio lygos WNBA klubuose, šiuo metu žaidžia „Las Vegas Ace“ ekipoje.

Su Australijos rinktine ji iškovojo sidabrą ir du bronzos medalius pasaulio pirmenybėse.

Anksčiau kanalui „Channel 7“ ji pasakojo, kad su savo vyru Kailou ilgai, bet nesėkmingai bandė susilaukti vaikų. „Tačiau Kailou nuostabioji sesuo Serena pagimdė mums mažylę Pearl“, – pridūrė ji.

„Mes globojame ją nuo pat gimimo ir tai yra didžiausia dovana mūsų gyvenime. Esu be galo dėkinga savo nuostabiai svainei dėl jos nesavanaudiško poelgio“, – šypsojosi C.George.

33-ejų atletė ir toliau sėkmingai žaidžia krepšinį pajėgiausioje pasaulyje moterų krepšinio lygoje WNBA, o praėjusį sezoną buvo pripažinta naudingiausia žaidėja Australijos WNBL lygoje.

„Motinystė leido man tapti geresne žaidėja. Ji (dukrelė Pearl) leido išnykti visam nerimui. Kai tik ją paimu ant rankų ir laikau, viskas vėl yra gerai“, – džiaugėsi krepšininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.