EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ vadovas P. Motiejūnas: „Rėmėjai kažkodėl mūsų remti nenori“

Kauno „Žalgiriui“ patekus į Eurolygos finalo ketvertą, apie komandos sėkmę papasakoti į Andriaus Tapino vedamą laidą „Laikykitės ten“ atėjo „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas. Jis kalbėjo ne tik apie darbo su Vladimiru Romanovu subtilybes, tačiau ir pasidalino pastebėjimais apie pagrindines problemas, kurios trukdo „Žalgiriui“ rasti stambų rėmėją.

Paulius Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paulius Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Krepsinis.net ir lrytas.lt

May 6, 2018, 2:43 PM, atnaujinta May 6, 2018, 2:48 PM

„Tai dirbome su tokiu vienu geru veikėju. Paskambina 1 valandą, o paskui 5 valandą ryto tą pačią dieną. Paprastai, tai vykdavo per pilnatį. Jį tai veikdavo. Man atrodo, kad jis tikrindavo, ar aš ne pas priešą, nes jis visur aplinkui matydavo priešus. Jis davė daug pinigų, kad išgelbėtų iš tos pirmosios krizės.

Tie pirmi keli metai nekėlė pagrindo labai bijoti. Būdavo tokių dalykų: „Kodėl nepuolame flangais?“ arba „Ko jūs ten visi lendate į vidų, pulkite kraštais“. Tai normalu, kad žmogui, atėjusiam iš futbolo, reikia laiko. Tie pirmi metai nerodė pavojaus signalų“, – apie patirtį su V.Romanovu papasakojo P.Motiejūnas.

„Žalgirio“ direktorius paaiškino, kodėl „Žalgiris“ investuoja nemažus pinigus į šou kūrimą rungtynių metu.

„Žalgiryje“ mes žinome, kad parduodame emociją. Kas beateitų, turi gerai praleisti laiką. Jeigu liekame tik su krepšiniu, ta nuotaika gali būti arba gera, arba bloga. Jeigu yra daugiau šou ir veiklos, tai žmogui turėtų būti linksmiau ir kitą kartą ateiti“, – teigė komandos vadovas.

P.Motiejūnas pripažino, kad sudarius ilgametę sutartį su Eurolyga, tikėjosi, jog pavyks prisivilioti stambų užsienio rėmėją, tačiau to padaryti nepavyko.

„Miestas mus palaiko, žmonės eina į rungtynes, Eurolygos finansavimas yra. Stuburą turime. Rėmėjai kažkodėl mūsų remti nenori. Galbūt nenori remti didesnėmis sumomis. Aš tikėjausi, kad prie naujojo Eurolygos formato mums pavyks išplaukti į platesnius vandenis, galėtume turėti tarptautinį rėmėją, bet šiai dienai yra taip. Domina, bet viskas nusėda mūsų regione. Pasižiūri Baltijos regioną, pasiskaičiuoji pagal gyventojų skaičių ir matai procentėlį. Bandai aiškinti, kad mes ne tik Baltijos regionas. Žaidžiame Graikijoje, Ispanijoje, Izraelyje ir kitur, bet sudėtinga įtikinti“, – dėstė P.Motiejūnas. 

Paklaustas, ar tai reiškia, kad kitą sezoną „Žalgirio“ biudžetas sieks apie 10 mln. eurų, „Žalgirio“ direktorius tai dar kartą patvirtino.

„Faktas. Nebus kitaip, nebent atsiras vienas, kuris ateis ir sakys: aš duosiu labai daug. Bet nelabai norisi tokio rėmėjo, o ir pati Eurolyga ragina neturėti rėmėjo, kuris duotų daugiau 25 proc. viso biudžeto, nes jam dingus viskas susvyruoja“, – sakė P.Motiejūnas.

Galiausiai, „Žalgirio“ vadovas pasidalino pastebėjimais, kodėl Lietuvoje stambios įmonės nesiryžta skirti didelių pinigų sportui. Ir nesvarbu, jei tai puikų sezoną Eurolygoje žaidžiantis „Žalgiris“.

„Netiesa, kad Lietuvoje negali skirti tokių pinigų, nes tikrai skiria visokioms reklamoms ir daugiau. Tiesiog jie netiki, jog tavo logotipą pamatys ant marškinėlių. Jie nesupranta, kad tai yra emocija – tikintys sirgaliai arenose, prie televizorių ir visur kitur asocijuoja tavo prekinį ženklą su ta emocija, kurią sukuria „Žalgiris“. Tuo mums įtikinti sunku. Mūsų šalyje viską žiūri į klikus – kiek paspaus internete, kiek pažiūrės per televizorių. Paskaičiuoja taip vadinamą „reach'ą“ ir darosi išvadas. Turime pavyzdžių futbole. Pavyzdžiui, „Calsberg“. Kai komanda pralaimėdavo, jie didindavo paramą dvigubai, kad sirgaliai suprastų, jog jie su klubu ir dar labiau prisirištų. Ar marketingo specialistai to nesupranta, ar tiesiog ne ten investuoja pinigus“, – aiškino P.Motiejūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.