EUROLYGA 2023

Į „Žalgirį“ kviečiamas Laurynas Birutis ekipoje keis Antaną Kavaliauską?

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate šį sezoną dominuojantis Laurynas Birutis gali artimiausiu metu palikti Šiaulių „Šiaulius“. Vidurio puolėjas kviečiamas įsijungti į Kauno „Žalgirio“ gretas, nors šiauliečių treneris Antanas Sireika dar nors vienus metus jį norėtų matyti Šiauliuose.

 Laurynas Birutis yra kviečiamas į Kauno „Žalgirį“.<br> bcsiauliai.lt nuotr.
 Laurynas Birutis yra kviečiamas į Kauno „Žalgirį“.<br> bcsiauliai.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2018, 1:07 PM, atnaujinta Apr 24, 2018, 2:46 PM

Portalo TV3 žurnalistui interviu davęs „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas teigė, jog L.Birutis jau kitą sezoną yra laukiamas kauniečių gretose, nors ir nepatvirtino, ar jis tikrai pakeistų Antaną Kavaliauską.

„Puikus Lauryno progresas. Jis labai paaugo. Džiaugiamės juo, – sakė P.Motiejūnas. – Antano sutartis baigiasi. Bus sprendžiama. Tačiau tikrai negaliu pasakyti, kad Laurynas pakeis Antaną. Tai – tik kalbos.“

20 metų 213 cm ūgio L.Birutis šį sezoną vidutiniškai pelno po 14,9 taško, atkovoja po 7,2 atšokusio kamuolio, atlieka po 0,9 rezultatyvaus perdavimo ir blokuoja 1,3 varžovų metimo.

L.Birutis yra etatinis naudingiausių LKL krepšininkų penketo narys, šį kartą pripažintas naudingiausiu praėjusios savaitės žaidėju. Alytaus „Dzūkiją“ į neviltį varęs „Šiaulių“ aukštaūgis geriausiu savaitės žaidėju balandžio mėnesį tapo pirmą kartą.

„Šiaulių“ lyderis pelnė 19 taškų, atkovojo 12 kamuolių, blokavo 2 metimus ir surinko 33 naudingumo balus. Tai buvo naudingiausios „Šiaulių“ lyderio rungtynės nuo kovo 3 dienos.

Lygiai prieš metus LKl debiutavęs L.Birutis sėkmingai tęsia šeimos krepšinio tradicijas, perimtas iš „Šiaulių“ garbę taip pat gynusio tėvo Sigito.

Iš Šiaulių kilęs L.Birutis vėliau išvyko į Kauną ir tapo „Žalgirio“ krepšinio mokyklos dalimi, bet prieš metus prisijungė prie Prienų-Birštono „Vytauto“, o šį sezoną priėmė A.Sireikos kvietimą grįžti į gimtinę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.