EUROLYGA 2023

Jonas Kazlauskas oficialiuose turnyruose ispanų dar neįveikė

Lietuvos ir Ispanijos krepšinio aistruoliams nereikia gražių prisiminimų prikelti iš tolimų atminties kertelių. Šių šalių rinktinės XXI amžiuje yra vienos stipriausių pasaulyje ir dažnai laimi svarbiausių tarptautinių turnyrų medalius. Vis dėlto tarpusavio dvikovose Lietuvos krepšininkams įveikti Ispanijos komandą labai sunku – per dešimt oficialių rungtynių lietuviai šventė vos dvi pergales.

Jonas Kazlauskas bandys pirmą kartą pergudrauti ispanų rinktinės strategą Sergio Scariolo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jonas Kazlauskas bandys pirmą kartą pergudrauti ispanų rinktinės strategą Sergio Scariolo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Aug 13, 2016, 5:57 PM, atnaujinta May 16, 2017, 12:52 AM

Svarbiausią pergalę Lietuvos rinktinė iškovojo 2003 metų Europos pirmenybių finale, kuriame įtikinamai nugalėjo Pau Gasolio vedamus ispanus 93:84.

Lietuvos rinktinėje iš auksinės Stokholmo komandos, kurią treniravo Antanas Sireika, nebeliko nė vieno krepšininko, o Ispanijos ekipai iki šiol atstovauja net keturi 2003 metų Europos vicečempionai: P.Gasolis, Juanas Carlosas Navarro, Jose Manuelis Calderonas ir Felipe Reyesas. Antrą kartą lietuviai ispanus pranoko 2010 metų pasaulio pirmenybių pirmajame etape. Tąkart mūsų šalies komanda panaikino 18 taškų atsilikimą ir nugalėjo 76:73.

Iš aštuonių pralaimėjimų skaudžiausi buvo 2008 metų Pekino olimpinių žaidynių pusfinalyje ir praėjusių metų Europos pirmenybių finale.

Pekino žaidynių pusfinalyje Lietuvos krepšininkai po permainingos kovos varžovams nusileido 86:91. Beje, tai – iki šios dienos vienintelės Lietuvos ir Ispanijos rinktinių rungtynės olimpiniuose turnyruose.

Pernai Europos pirmenybių finale Lilyje Ispanijos krepšininkai dominavo nuo pirmųjų minučių ir nugalėjo Lietuvos rinktinę 80:63.

Treniruojant Jonui Kazlauskui lietuviai su ispanais žaidė ketverias oficialias rungtynes ir per jas keturis kartus pralaimėjo. Tiesa, trys pralaimėjimai buvo patirti dar tada, kai J.Kazlauskas rinktinę treniravo praėjusio amžiaus pabaigoje.

Mūsų šalies sirgalių ir krepšininkų nuotaiką gali pakelti dvi pergalės, iškovotos šią vasarą per draugiškas rungtynes. Iš pradžių Lietuvos rinktinė nugalėjo Ispanijos komandą Kaune 87:83 (po pratęsimo), o paskui lietuviai buvo stipresni ir Malagoje, kur laimėjo 78:76.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.