EUROLYGA 2023

Draugiškos rungtynės: ispanai vos įveikė Belgiją

Antradienį žaistų draugiškų rungtynių rezultatai.

S.Llullas pelnė 12 taškų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
S.Llullas pelnė 12 taškų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-08-12 09:29, atnaujinta 2017-10-20 22:45

Ispanija – Belgija 67:64. F.Reyesas 16, S.Llullis 12, R.Fernandezas 11, ... P.Gasolis 3, 9 min./ W.Mukubu 13, S.Van Rossomas 10.

Ispanijos rinktinė vėliausiai tarp Europos pirmenybėms besirengiančių komandų žaidė pirmąsias pasirengimo rungtynes. Ispanai Chichone priėmė Belgijos ekipą, kuri kovos vienoje grupėje su lietuviais, ir pasiekė pergalę 67:64.

Šeimininkai trečiajame kėlinyje pirmavo 16 taškų skirtumu, bet ramiai savo planą vykdę ir į švieslentę nesidairę belgai paskutinę minutę pavojingai priartėjo ir pabaigoje sukūrė intrigą. Vis dėlto svečiai ispanų sirgalių nenuliūdino.

Ispanams negalėjo padėti Alexas Abrinesas, kuris dėl pėdos traumos dirba pagal individualią programą.

Čekija – Japonija 86:71. J.Vesely 20, L.Bartonis 16, D.Jelinekas 13/K.Takeuchi 14.

Vienoje grupėje su lietuviais žaisianti Čekijos rinktinė iškovojo pirmąją pergalę. Prisidėjus Pavelui Pumprlai, čekai pirmą kartą šią vasarą žaidė stipriausia sudėtimi ir nesunkiai pranoko japonus, kurie prieš tris dienas Vienoje nugalėjo Austrijos rinktinę.

„Mums reikėjo pergalės, ir visai nesvarbu, kad varžovai buvo daug silpnesni“, – sakė čekų veteranas Jiri Welschas. Prieš tai jis su komandos draugais pralaimėjo visas ketverias rungtynes (po dvejas lenkams ir vokiečiams).

Makedonija – Izraelis 69:64. P.Samardžiski 13, V.Stojanovski 12, S.Džurovski 10/G.Mekelis ir O.Casspi po 18.

Žaisdami be Damjano Stojanovskio, kuris per praėjusias rungtynes patyrė nedidelę traumą, makedonai iškovojo trečiąją iš eilės pergalę.

Skopjėje šeimininkams vis dar nepadėjo natūralizuotas amerikietis Richardas Hendrixas, kuris jau atvyko į Makedonijos rinktinę, bet kol kas treniruojasi pagal asmeninė programą.

Antradienį per rungtynes su izraeliečiais komandą į priekį vedė kitas aukštaūgis – 13 taškų pelnė buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkas Predragas Samardžiski.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.