EUROLYGA 2023

Pau Gasolis – vienas populiariausių laisvųjų agentų rinkoje

Laisvuoju agentu tapęs Pau Gasolis – vienas geidžiamiausių krepšininkų laisvųjų agentų rinkoje, rašo „Bussines Insider“.

„Lakers“ ekipoje P.Gasolis žaidė nuo 2008-ųjų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Lakers“ ekipoje P.Gasolis žaidė nuo 2008-ųjų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 4, 2014, 12:02 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:00 AM

33 metų 213 cm ūgio ispanu domisi „Oklahoma City Thunder“, „Chicago Bulls“, „Miami Heat“, „San Antonio Spurs“ klubai.

Kol komandos laukia LeBrono Jameso sprendimo, P.Gasolis tapo vienu geidžiamiausiu laisvųjų agentų rinkoje.

Praėjusį sezoną jis buvo vienas geriausiai apmokamų NBA krepšininkų. Ispanas uždirbo 19,2 mln. JAV dolerių. Tačiau jei norėtų ir kitą sezoną gauti panašų atlyginimą, komandą rinktis galėtų iš žymiai siauresnio rato.

Vis dėlto, regis, pats krepšininkas sutiktų gauti mažesnį atlyginimą. „Thunder“ klubas ispanui gali pasiūlyti tik vidutinį 5,3 mln. JAV dolerių atlyginimą, tačiau yra laikomas vienu pagrindinių pretendentų įsigyti P.Gasolį.

Ispanas Los Andžele buvo susitikęs su „Thunders“ lyderiais Kevinu Durantu ir Russellu Westbrooko. R.Westbrooko, Reggie Jacksono, K.Duranto, P.Gasolio ir Serge'o Ibakos penketas būtų sunkiai sustabdomas.

Jei P.Gasolį tenkina vidutinė alga, jam įdomų pasiūlymą turi ir „Spurs“. NBA čempionai taip pat buvo susisiekę su ispanu. Aukštaūgis jiems puikiai tiktų. Jis atlieka tikslius perdavimus, puikiai pataiko iš vidutinio nuotolio ir yra vienas inteligentiškiausių krepšininkų lygoje.

Iš finansinės pusės, „Heat“ pasiūlymas gali būti naudingiausias. Majamio klubas tikisi, kad algų kepurėje atsiras 12 mln. JAV dolerių po to, kai laisvaisiais agentais tapo trys ekipos žvaigždės – L.Jamesas, Dwyane'as Wade'as ir Chrisas Boshas. 

„Bulls“ - viena iš pretendenčių įsigyti ispaną, tačiau kol kas klubo prioritetas yra Carmelo Anthony. P.Gasolis – planas B.

„Lakers“ ekipoje P.Gasolis žaidė nuo 2008-ųjų. Praėjusį sezoną jis vidutiniškai rinko po 17,4 taško, atkovodavo po 9,7 kamuolio, atlikdavo po 3,4 rezultatyvaus perdavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.