EUROLYGA 2023

J.Valančiūnas atostogas leis treniruodamasis su NBA legenda

„Toronto Raptors“ komandos lietuviui Jonui Valančiūnui sezonas baigėsi sekmadienį po lemiamo NBA atkrintamųjų varžybų Rytų konferencijos ketvirtfinalio mačo su „Brooklyn Nets“. Tačiau mažiausiai porą laisvų mėnesių gavęs 21 metų krepšininkas neketina gulėti išvertęs pilvo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 5, 2014, 10:23 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 7:17 AM

J.Valančiūnas Amerikos žiniasklaidai prasitarė, kad laisvą laiką ketina leisti treniruodamasis su NBA legenda Hakeemu Olajuwonu.

Vėliau „centras“ persikels į Lietuvos nacionalinės komandos stovyklą ir ruošis pasaulio čempionatui Ispanijoje.

213 cm ūgio lietuvis teigė, kad dar yra labai jaunas, todėl jam nereikia daug poilsio.

51-erių H.Olajuwonas – tikra NBA garsenybė. 1996-ųjų JAV rinktinės narys 1994 ir 1995 metais laimėjo NBA čempionų žiedą ir yra įvardijamas vienu geriausių visų laikų lygos aukštaūgių.

213 cm ūgio H.Olajuwonas dirbo su pirmo ryškumo žvaigždėmis, tarp jų – aukštaūgiais Dwightu Howardu bei Amar‘e Stoudemire‘u, gynėju Kobe Bryantu.

Praėjusią vasarą H.Olajuwonas dalijo patarimus kitam NBA žaidžiančiam lietuviui Donatui Motiejūnui.

„Patys matote, kad jis aikštėje juda greičiau nei aš. Net nežinau, kiek jam metų. Jis man nepasakė, - apie H.Olajuwoną tuomet kalbėjo D.Motiejūnas. - Buvau sužavėtas. Jis „centras“, tačiau juda lyg puolėjas. Yra daug dalykų, kurių galiu mokytis iš jo ir pritaikyti savo situacijose.“

J.Valančiūnas turėjo dirbti su H.Olajuwonu praėjusią vasarą, bet Nigerijoje gimęs JAV pilietis išvyko į „Houston Rockets“ stovyklą, kur plušo su D.Howardu, D.Motiejūnu ir kitais.  

Debiutiniame sezone J.Valančiūnas rinko vidutiniškai 8,9 taško ir po 6 atkovotus kamuolius, o šį sezoną jo statistika šoktelėjo iki 11,3 taško ir 8,8 atkovoto kamuolio per susitikimą.  

Tiesa, krito jo blokų vidurkis – nuo 1,3 iki 0,9 per mačą.   

H.Olajuwonas per 18 metų karjerą NBA vidutiniškai pelnydavo po 21,8 taško, atkovodavo po 11,1 kamuolio ir blokuodavo po 3,1 metimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.