EUROLYGA 2023

Pereinamasis „Lakers“ sezonas – metas sužibėti senukui S.Nashui ir P.Gasoliui

Kobe Bryantas pusę gyvenimo praleido vilkėdamas „Los Angeles Lakers“ ekipos marškinėlius ir dabar jis jaučiasi nepatogiai, nes turi sėdėti ant suolo, kol jo komandos draugai žaidžia. Ir tai tęsis pakankamai ilgai – kol kas neaišku, kada K.Bryantas sugrįš po traumos, o „Lakers“ pereinamasis sezonas startuos jau visai greitai.

„Los Angeles Lakers“ komandos našta daugiausia guls ant S.Nasho (kairėje) ir P.Gasolio pečių.<br>AP archyvo nuotraukos (lrytas.lt montažas)
„Los Angeles Lakers“ komandos našta daugiausia guls ant S.Nasho (kairėje) ir P.Gasolio pečių.<br>AP archyvo nuotraukos (lrytas.lt montažas)
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Oct 23, 2013, 1:01 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:15 PM

Dwighto Howardo sprendimas uždirbti mažiau pinigų ir liepą pasirašyti sutartį su „Houston Rockets“ nutildė kalbas apie „Lakers“ atstatymo planą. Klubo vadovams galvą sukti teko dar praėjusį balandį, kuomet Achilą susižeidė K.Bryantas, palikęs ekipą be lyderio neapibrėžtam laikotarpiui. Po šio įvykio sirgaliai tikėjo, kad dalis žaidimo naštos nusės ant D.Howardo pečių, tačiau „Lakers“ teko ieškoti kitų sprendimų.

Dabar „Lakers“ klijais tapo Pau Gasolis ir Steve'as Nashas. Iš pastarojo buvo tikėtasi daug jau praėjusį sezoną, kuomet jis prisijungė prie komandos, tačiau įžaidėjui įsibėgėti trukdė traumos.

Šįkart dalis atsakomybės vėl gula ant jo pečių – juk S.Nashas ir P.Gasolis privalės pasirūpinti, kad „Lakers“ bendruomenė jaustųsi saugiau iki didžiojo K.Bryanto sugrįžimo.

„Mums labai svarbu susitaikyti su tais mažais lūkesčiais, sukurti komandoje chemiją ir tapti komanda, kuri pasitiki savo jėgomis, - teigė vienu geriausių įžaidėjų NBA laikomas S.Nashas, vasario septintąją švęsiantis 40-ąjį gimtadienį. - Dabar dar apie čempionatą nekalbėkime.“

Praėjusį sezoną, kuris nuvylė „Lakers“ gerbėjus, ekipai buvo žadama didžioji kova su „Miami Heat“. Spaudimas tik pakenkė ekipai, kuri sustojo atkrintamųjų varžybų pirmajame etape. Šįkart šešiolika kartų čempionais tapusios „Lakers“ komandos niekas nepasirinko, kaip galimos nugalėtojos, nors klubas sudėtyje turi tris galimai „Šlovės muziejaus“ duris atversiančius krepšininkus.

Nepaisant to, šiame pereinamajame etape „Lakers“ įžvelgia galimybę.

Komandos treneris Mike'as D'Antoni tikisi, kad „Lakers“ naujoji sudėtis labiau atitiks jo diktuojamą žaidimo stilių. Iš laisvųjų agentų sąrašo ištraukti žaidėjai – Nickas Youngas, Wesley Johnsonas, Chrisas Kamanas, Jordanas Farmaras ir Shawne Williamsas – tikisi žaisti ir užsitikrinti ilgalaikes darbo vietas.

„Mes gal ir neturime tiek pakilime esančių talentų, kiek pernai, tačiau esame jaunesni, atletiškesni. Turime daugiau metikų, kurie gali atlaisvinti plotus, - kalbėjo S.Nashas. - Suprantu, kad atrodo, lyg iš favoritų tapome tais, kurie nesivaržys dėl titulo, tačiau vis dar turime galimybę pastatyti labai gerą komandą, jeigu tik surasime tinkamą žaidimo būdą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.