EUROLYGA 2023

„Lakers“ laukti nebegali – ekipa gaires piešia be K.Bryanto

Savaitgalį „Los Angeles Lakers“ komanda darė viską, kad kuo geriau pasirodytų savo pirmajame mače, sugrįžus iš pasirengimo sezonui turnė Kinijoje. Žengimas į aikštę apskridus pusę pasaulio gali būti nemalonus, o vaizdą per rungtynes gali apkartinti ir faktas, kad komandoje – devyni nauji veidai. Nepaisant to, „Lakers“ ieško savojo veido, kol virš lyderio Kobe Bryanto – klaustukas, rašo latimes.com.

„Lakers“ komanda sezonui ruošiasi be lyderio K.Bryanto. Komandai tenka be jo braižytis gaires.<br>AP archyvo nuotraukos (lrytas.lt montažas)
„Lakers“ komanda sezonui ruošiasi be lyderio K.Bryanto. Komandai tenka be jo braižytis gaires.<br>AP archyvo nuotraukos (lrytas.lt montažas)
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2013, 4:55 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:37 PM

Pastarasis vis dar negali pasakyti, kada sugrįš po Achilo operacijos, o komanda laiko laukti nebeturi – sezonas artėja ir „Lakers“ būtina turėti identitetą.

„Stengiamės į puolimą įdiegti daugiau disciplinos, kiekvienam priskiriame vietas. Tą patį darome ir gynyboje – mokomės tinkamai sugrįžti prie savojo krepšio, užtikrintai žaisti du prieš du ir šiek tiek tobuliname varžovų užspaudimo derinius, - kalbėjo „Lakers“ treneris M.D'Antoni, nužvelgęs salėje plušančius auklėtinius. - Dar turime laiko ir privalome pasirengti atidarymo rungtynėms.“

„Lakers“ sezoną pradės rugsėjo 29 dieną – derbiu. „Staples Center“ arenoje M.D'Antoni auklėtiniai susikaus su „Los Angeles Clippers“.

K.Bryantas viską apvers

„Lakers“ veidas – pakankamai įdomus. Į metiko vaidmenį įsijautė Nickas Youngas. Puikų tvirtos priekinės linijos tandemą sudaro Pau Gasolis ir Chrisas Kamanas.

Steve'as Blake'as, Steve'as Nashas ir Jordanas Farmaras vidutiniškai atlieka bent keturis rezultatyvius perdavimus ir pakankamai užtikrintai diriguoja žaidimui.

Žinoma, kai į aikštę sugrįš K.Bryantas - „Lakers“ turės keistis, bet priklausomai nuo to, ką NBA superžvaigždė galės pasiūlyti.

Neaišku, ar K.Bryantas iškart parodys „Visų žvaigždžių“ komandos vertą žaidimą. Gali prireikti savaičių, mėnesių ar net viso sezono, kad 35 metų gynėjas pasiektų tą lygį, kuriame turėjo pasitraukti.

„Jo situacija geresnė, tačiau nėra labai gera. Jam dar reikia žengti ant parketo ir užsiimti krepšiniu“, - sakė M.D'Antoni.

Ar M.D'Antoni bent įsivaizduoja, kada K.Bryantas pradės bent treniruotis?

„Ne“, - sako treneris ir pabrėžia, kad „Lakers“ negali laukti savojo lyderio, todėl ruošiasi planui „B“.

Laiko skirtumas trukdo, bet treniruotis reikia

„Mes nesusitelkiame ties tuo. Jis grįš tada, kai grįš. Tikėkimės, kad sugrįš geresnis nei bet kada, - sakė S.Nashas. - Tačiau dabar turime dirbti su vyrukais, kurie yra aikštėje ir gali rungtyniauti.“

Klubo kelionė į Kiniją sutvirtino „Lakers“ prekinį ženklą, tačiau tai gali atsiliepti visai komandai, kuri jau dabar jaučia spaudimą, po praėjusio sezono, kuomet sirgaliai liko nusivylę.

„Mano kūnas dar pratinasi, tačiau kol kas viskas gerai, - sakė P.Gasolis. - Tai įprastinis procesas po ilgos ir varginančios kelionės. Kinijoje dirbome intensyviai, o dar laiko juostos – viskas susidėjo. Esu patenkintas šia treniruote – vyrukai buvo susitelkę darbui, pasirengę plušėti.“

Prisitaikyti prie 15 valandų skirtumo – nelengva užduotis kiekvienam žmogui. „Pirmąją naktį labai ilgai negalėjau užmigti. Į lovą guliausi anksčiau, tačiau tiesiog žiūrėjau į lubas ir viskas“, - šypsojosi N.Youngas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.