EUROLYGA 2023

„Šiaulių“ komandoje – traumų ir ligų lavina

Kaip žaisti be keturių starto penketo žaidėjų? Tokią dilemą reikia spręsti „Šiaulių“ komandos treneriui Gediminui Petrauskui.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Feb 28, 2013, 9:11 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 8:37 PM

Sek sporto naujienas socialiniame tinkle „Facebook“!

Dėl nugaros skausmų jau porą savaičių negali žaisti senegalietis „centras“ Papa Dia. Medikai suleido aukštaūgiui nuskausminančiųjų blokadą, bet negali prognozuoti, kada jis pasirodys aikštėje.

Vakar „Šiaulių“ ekipos priekinėje linijoje liko vienintelis vidurio puolėjas Ovidijus Galdikas. Gydytojai plaučių uždegimą diagnozavo vienam labiausiai patyrusių komandos žaidėjų Sauliui Kuzminskui.

Sezono pradžioje „Šiauliai“ turėjo ir sunkųjį krašto puolėją Julių Juciką, bet krepšininkas daugiausia laiko praleisdavo ant atsarginių suolo, todėl gruodžio pabaigoje jis paskolintas Pakruojo „Merestai“.

Komandai padėti negali ir amerikietis įžaidėjas Lewisas Jacksonas, kurį vargina kelio skausmai. Per trečiadienį vykusias lemiamas LKF taurės turnyro pusfinalio rungtynes amerikietis veržėsi į aikštę, bet aštrus skausmas leido žaisti vos 7 minutes.

Per mačo su Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ antrąjį kėlinį susižeidė ir Rolandas Alijevas. Įžaidėjas susidūrė su svečių puolėju Gyčiu Sirutavičiumi ir smarkiai susižeidė lūpą. Išsyk į ligoninę nugabentam krepšininkui teko siūti didžiulę plėštą žaizdą.

„Manau, žaisti negalėsiu apie savaitę“, - sakė valgyti tik per šiaudelį galintis krepšininkas.

Nepaisant didžiulių nuostolių, šiauliečiai sugebėjo mesti iššūkį varžovams ir trečiadienio dvikovą „Pieno žvaigždėms“ pralaimėjo tik tašku – 80:81.

„Komandoje liko vos keli krepšininkai, nežinau, kas bus, kaip rungtyniausime ateityje. Tačiau esame susitarę, kad nedejuosime ir kovosime. Vyrai kovos ir už save, ir už susižeidusius draugus“, - trečiadienį po pasvaliečiams pralaimėtos dvikovos sakė „Šiaulių“ treneris G. Petrauskas.

„Tokios tragiškos situacijos, kad iškristų net keturi starto penketo žaidėjai, neturėjome per 19 sezonų. Belieka tikėtis, kad krepšininkai greitai išsigydys traumas, ligas ir prieš lemiamas kovas vėl turėsime visą sudėtį“, - sakė „Šiaulių“ klubo direktorius Adomas Klimavičius.

Artimiausias rungtynes šiauliečiai žais šeštadienį – namuose išmėgins jėgas su Vilniaus „Sakalais“.

„Šiaulių“ varžovai irgi negali pasigirti ilgu suolu, nes finansinių bėdų kamuojamą komandą paliko šeši žaidėjai. Negana to, sunkias traumas patyrė Paulius Dambrauskas ir Edvinas Šeškus.

Tad sostinės ekipos trenerio Romualdo Petronio galimybės rinktis irgi labai ribotos – žaisti gali tik 9 krepšininkai, įskaitant jaunąjį 15-metį Luką Kvederavičių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.