EUROLYGA 2023

Dėl nesutarimų su televizija nukėlė čempionato pradžią

Graikijos krepšinio aistruoliams šalies čempionato pradžios reikės dar palaukti. Klubų atstovai nusprendė nukelti pirmąjį turą, nes nepavyko pasirašyti sutarties su Graikijos valstybine televizija ERT.

„Olympiakos” atstovauja Martynas Gecevičius.<br>Eurolygos nuotr.
„Olympiakos” atstovauja Martynas Gecevičius.<br>Eurolygos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 5, 2012, 12:40 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 8:20 AM

Graikijos krepšinio lygos pirmojo turo rungtynės turėjo įvykti šį savaitgalį – spalio 6–7 dienomis.

Tačiau numatytu laiku kamuoliai arenose dar nebumbsės. Į neeilinį posėdį susirinkę klubų vadovai nusprendė nukelti čempionato pradžią, nes jų netenkino krepšinio varžybas transliuojančios ERT televizijos siūlomos sutarties sąlygos.

Valstybinė ERT televizija už transliacijos teises dvylikai Graikijos lygos klubų pasiūlė 1,3 mln. eurų.O klubai pageidavo didesnės sumos ir nemokamo reklamos laiko.

Lygos ir ERT finansiniai nesutarimai nėra aktualūs tik dviem galingiausiems graikų klubams Pirėjo „Olympiakos” ir Atėnų „Panathinaikos”. Jie yra sudarę atskiras sutartis, pagal kurias iš televizijos gaus po 1,2 mln. eurų.

Naują pasiūlymą pateikusi ERT nusileido dėl reklamos laiko, tačiau nesutiko padidinti pinigų sumos.

Klubų tai netenkino. „Televizija jau trečius metus iš eilės blogina sutarties sąlygas klubams. Puikiai suvokiame, kokių problemų turi Graikijos visuomenė, bet mums tai yra nepriimtina”, – tvirtino už derybas su televizija atsakingas Atėnų „Panionios” klubo savininkas Ilias Lianos.

Balsuojant 11 iš 14 klubų atstovai buvo už tai, kad varžybų pradžia būtų nukelta. Pradėti čempionatą šį savaitgalį pageidavo tik „Olympiakos” ir „Kavala” klubai. „Panathinaikos” susilaikė.

Graikijos lygoje šį sezoną turėtų žaisti du Lietuvos krepšininkai. „Olympiakos” atstovauja Martynas Gecevičius, „Panathinaikos” – Jonas Mačiulis.

Šį rudenį laiku nebuvo pradėtas ir Graikijos rankinio čempionatas. Pirmosios jo rungtynės turėjo įvykti paskutinį rugsėjo savaitgalį, tačiau buvo nukeltos dėl teisėjų streiko.

Teisėjai dirbti atsisakė dėl to, kad Graikijos rankinio federacija jiems dar nesumokėjo už praėjusį sezoną. Skola siekė 255 tūkst. eurų.

Šią savaitę federacija pervedė 50 tūkst. eurų. Nors tai tik dalis skolos, pinigų ir geros valios ženklą gavę teisėjai sutiko nutraukti streiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.