Žaliai baltas šou Europoje tęsiasi: L. Antalio vedamas „Žalgiris“ įveikė „Pafos“ ekipą

2024 m. liepos 25 d. 18:18
Iš LFF stadiono
Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai ketvirtadienio vakarą LFF stadione surengė dar vieną šou savo gerbėjams. Žaliai balta sostinės kariauna pirmose antrojo UEFA Europos konferencijų lygos etapo rungtynėse 2:1 (2:0) palaužė varžovus iš Kipro – „Pafos“ futbolininkus.
Daugiau nuotraukų (31)
„Žaliai baltos atostogos Kipre“ – su tokiu iškeltu plakatu rungtynes pasitiko „Žalgirio“ gerbėjai.
Visgi 16 minučių, kad žalgiriečiai iš tiesų buvo atostogų režime. „Pafos“ futbolininkai kūrėsi vieną progą po kitos, tačiau pelnyti įvarčio Kipro ekipai nepavyko.
16-ąją rungtynių minutę svečiai turėjo nuostabią progą pasižymėti, tačiau Yukiyoshi Karashima sugebėjo nuo vartų linijos išvalyti kamuolį.
Sėkmingai nuo varžovų atakos apsigynę „Žalgirio“ futbolininkai išskubėjo į greitą ataką, kurios smaigalyje atsidūrė Liviu Antalis. Rumunas lemiamu metu neklydo ir įveikęs varžovų vartininką išvedė vilniečius į priekį.
Po pelnyto įvarčio Vladimiro Čeburino auklėtiniai nestojo ir toliau spaudė svečius iš Kipro. 24-ąją minutę „Žalgirio“ futbolininkams pavyko išbėgti į dar vieną greitą ataką, tačiau Adama Fofana atliko smūgį į virpstą.
Ilgai sielvartauti dėl išvaistytos progos nereikėjo. Vos po dviejų minučių L.Antalis pasinaudojo grubia varžovų klaida ir artimu smūgiu antrą kartą nuginklavo „Pafos“ vartininką Ivicą Ivušičių.
Antrajame kėlinyje prasidėjo ir pirmieji susistumdymai tarp žaidėjų bei pirmosios geltonos kortelės, o 62-ąją minutę „Pafos“ sušvelnino atsilikimą. Po pakelto kamuolio į baudos aikštelę Kipro klubo kapitonas Jairo sugebėjo pelnyti įvartį.
Per likusį rungtynių laiką Kipro futbolininkai kūrėsi vieną ataką po kitos, tačiau žalgiriečiams pavyko atsilaikyti ir kitą etapą V.Čeburino auklėtiniai pasitinka su minimaliu pranašumu.
Atsakomosios rungtynėse bus žaidžiamos rugpjūčio 1 dieną Kipre.
Pirmajame etape žalgiriečiai bendru rezultatu 3:1 įveikė Suomijos ekipą Vasos VPS.
„Pafos“ futbolininkai iš pradžių dalyvavo atrankoje į UEFA Europos lygą, tačiau joje bendru rezultatu 2:8 pripažino „Elfsborg“ komandos pranašumą.
Prieš dvikovą „Žalgirio“ treneris Vladimiras Čeburinas ir komandos kapitonas Ovidijus Verbickas vylėsi, jog namų sienos padės pasiekti teigiamą rezultatą.
„Antras etapas, pirmos rungtynės. Iki jo atėjome skirtingais keliais. Nelengvas priešininkas, bet nusiteikimas geras“, – kalbėjo treneris.
„Labai smagu, kad pavyko žengti pirmą žingsnį link mūsų tikslo. Aišku, komanda supranta, kad laukia sunkios rungtynės. Mes tam pasiruošę. Žinome, ką turime daryti.
Jei atiduosime šimtą procentų ir dar daugiau aikštėje, manau kad pasieksime teigiamą rezultatą“, – teigė O. Verbickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.