A lygos turo apžvalga: buksuojantys čempionai ir į priekį įsiveržęs „Žalgiris“

Po „TOPsport A lygos“ 3-iojo turo vienvaldžiu lyderiu turnyro lentelėje tapo Vilniaus „Žalgiris“.

 Turo apžvalga: buksuojantys čempionai ir į priekį įsiveržęs „Žalgiris“<br> Elvio Žaldario nuotr.
 Turo apžvalga: buksuojantys čempionai ir į priekį įsiveržęs „Žalgiris“<br> Elvio Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

alyga.lt

Mar 15, 2024, 2:50 PM, atnaujinta Mar 15, 2024, 3:15 PM

„Kauno Žalgiriui“ netrumpą laiką dvikovoje su Vilniaus rajono „TransINVEST“ ekipa nepavyko primesti savo žaidimo, tačiau situaciją pakeitė du keitimai.

Artūras Dolžnikovas pelnė įvartį ir atliko rezultatyvų perdavimą Armandui Kučiui – žalgiriečiai nugalėjo rezultatu 2:1. Duetas dėka gerų pasirodymų „TOPsport A lygoje“ buvo pakviestas kovo mėnesį atstovauti šalies rinktinei.

„TransINVEST“ klubo trenerių štabas po antro apmaudaus pralaimėjimo iš eilės neliko nusivylęs futbolininkų pasirodymu. Aurimo Tamaliūno teigimu, čempionato debiutantai ir toliau rungtyniaus su panašia kokybe.

„Negali būti psichologinio sunkumo, kai taip žaidi prieš „Kauno Žalgirį“. Vaikinai matė ir turi tikėti, kad jie gali žaisti – jie parodė tai aikštėje. Jokių variantų pirmame kėlinyje.

Mes dar būsime kietas riešutas visiems. Čia žinutė ir vaikinams ir visoms kitoms komandoms, kad mes galvos nenuleisime, pamatysite“, – kalbėjo A. Tamaliūnas.

Telšių „Džiugas“ po 3-iojo turo tapo vieninteliu klubu, kuris vis dar nepraleido įvarčio. Marijampolėje lygiosiomis 0:0 buvo sužaista su Alytaus DFK „Dainava“.

Akistatos herojumi tapo fantastiškai sezoną pradėjęs Marius Paukštė. Vartininkas dvikovai artėjant į pabaigą atrėmė Davoro Rakičiaus baudinį ir yra vienintelis tris kartus išsaugojęs „sausus“ vartus.

Planas. Jį „Džiugo“ vyr. treneris Andrius Lipskis buvo numatęs vieną, tačiau eigoje įvyko nenumatyti pokyčiai.

2-ąją minutę į ataką nubėgęs veržlusis Christianas Bella susižeidė ir mačo tęsti negalėjo. Legionierių iš Kamerūno pakeitė saugas Leifas Estevezas.

Vilniaus „Žalgiris“ vienintelis šiame sezone gali pasidžiaugti triuškinama pergale – rezultatu 4:1 buvo įveikta Gargždų „Banga“. Žalgiriečiai su 7 taškais čempionate pakilo į 1-ąją vietą.

Net tris rezultatyvius perdavimus atliko Paulius Golubickas, du iš jų buvo labai efektingi. Vienintelis daugiau negu kartą asistavo Kauno rajono „Hegelmann“ ekipos saugas Denisas Bošnjakas.

Šeši. Tiek sezonų atstovaudamas „Žalgiriui“ Liviu Antalis pelnė įvarčius Lietuvos čempionate. Rumunas rungtynes Gargžduose pradėjo starto sudėtyje ir pasižymėjo 23-iąją minutę.

Iš viso „TOPsport A lygoje“ atakuojantis futbolininkas pelnė 53 įvarčius ir artėja link rezultatyviausio visų laikų legionieriaus Rafaelio Ledesmos.

„Hegelmann“ bei FA „Šiauliai“ mačas pirmame kėlinyje buvo nykokas, tačiau po pertraukos situacija kardinaliai pasikeitė.

Abi komandos pelnė po 2 įvarčius, be to, po vieną žaidėją buvo pašalinta iš aikštės, akistata baigėsi rezultatu 2:2. Saulės miesto komanda trečią sykį iš eilės sužaidė lygiosiomis.

Pastaraisiais metais „TOPsport A lygoje“ legionieriai iš Latvijos rezultatyvumu neišsiskirdavo. Tiesa, šią tendenciją siekia į šalį nustumti dubliu praėjusiame mače pasižymėjęs Davis Ikauniekas.

Tarp atakuojančių futbolininkų iš Latvijos, praeityje sėkmingai žaidusių Lietuvos pirmenybėse, būtina išskirti du. Tai – Vilniaus „Paneriui“ ir „Žalgiriui“ atstovavęs Erikas Pelcis bei 2004-ųjų istoriniame latviams Europos čempionate žaidęs Vitas Rimkus. Nepaisant jau veteraniško amžiaus, V. Rimkus su 15 įvarčių buvo antras rezultatyviausias 2010 metų „TOPsport A lygos“ žaidėjas ir su Panevėžio „Ekranu“ pasiekė auksą.

Klampioje Marijampolės „Sūduvos“ ir „Panevėžio“ akistatoje galutinį rezultatą nulėmė VAR patikra. Pridėto laiko metu arbitras Manfredas Lukjančukas su VAR pagalba įvertino situaciją ir paskyrė baudinį į čempionų vartus, kai Jovanas Čadženovičius baudos aikštelėje prasižengė prieš Motiejų Burbą.

Prie 11 metrų atžymos stojo latvis Aivaras Emsis, kuris nuo virpsto nukreipė kamuolį į vartus – marijampoliečiai nugalėjo 1:0.

Aukštaitijos sostinės komanda ir toliau itin solidžiai ginasi, tačiau vieninteliai su „Dainava“ vis dar nėra pelnę įvarčio.

Pridėjus ir „TOPsport LFF Supertaurės“ rungtynes Gino Lettieri kariauna kamuolio į varžovų vartus nepasiuntė net 360 minučių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.