A lygos turo įžvalgos: prizininkų laukia nelengvos išvykos

„TOPsport A lygos“ 3-iojo turo susitikimai bus sužaisti antradienį ir trečiadienį.

„Šiaulių“ treneris Mindaugas Čepas.<br> Tubuko nuotr.
„Šiaulių“ treneris Mindaugas Čepas.<br> Tubuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2024, 4:50 PM, atnaujinta Mar 12, 2024, 4:52 PM

Kauno Žalgiris“ – Vilniaus rajono „TransINVEST“. Kovo 12 dieną, 18 val. Akademija, Prezidento Valdo Adamkaus VDU sporto centras.

Abi komandos 2-ajame ture patyrė pralaimėjimus ir sieks sugrįžti į pergalingą ritmą.

„Kauno Žalgiriui“ pirmosios dvi savaitės nesusiklostė sėkmingai – lygiosios su Gargždų „Banga“ bei pralaimėta Kauno rajono „Hegelmann“ futbolininkams.

Su vienu tašku Glenno Stahlio kariauna rikiuojasi turnyro lentelės apačioje, tačiau laimėjimas antradienį komandą gerokai kilstelėtų. Praėjusiame mače dėl traumos nežaidė Maxime‘as Spano Rahou, be to, po įvykusio derbio slovėnas Žanas Benedičičius buvo nubaustas raudona kortele – jo aikštėje nepamatysime. Žalgiriečiai bus itin ryžtingai nusiteikę, kadangi nepasiekus teigiamo rezultato vėliau teks žaisti trejas rungtynes iš eilės su prizininkais.

Čempionato debiutantai šeštadienį patyrė apmaudų pralaimėjimą, namuose nusileisdami Telšių „Džiugui“ po praleisto įvarčio paskutinėmis minutėmis.

„TransINVEST“ ekipos trenerių štabas atliko rotaciją starto sudėtyje ir pataupė Artūrą Žulpą bei Otarą Kobachidze – realu, kad šis svarbus duetas susitikimą pradės nuo pirmųjų minučių.

Praėjęs mačas sėkmingai nesusiklostė Ričardui Šveikauskui, kuris patyrė traumą ir iškrito iš rikiuotės. Vilniaus rajono klubas turi lygiaverčių keitimų, tačiau pasiekti taškai prieš alkaną „Kauno Žalgirį“ būtų nemenka staigmena.

Alytaus DFK „Dainava“ – Telšių „Džiugas“. Kovo 13 dieną, 17 val. Marijampolė, Marijampolės futbolo arenos maniežas.

Gerą gynybą pademonstravusi „Dainava“ Marijampolėje grumsis su tiesioginiu konkurentu.

Dainaviečiai akistatose prieš čempioną ir vicečempioną praleido vos vieną įvartį, tiesa, patiems pasižymėti nepavyko. Akistata su telšiškiais – puiki proga tą padaryti ir žaisti labiau atvirą futbolą.

Juolab dėl to, kad po ilgos pertraukos rungtynes starto sudėtyje pradėjo aštriausias žaidėjas atakoje – Aaronas Olugbogi. Tarpusavio rungtynėse „TOPsport A lygoje“ „Dainava“ pralaimėjo vos vieną kartą, tad istoriškai Žemaitijos komanda yra gana palanki varžovė.

Praėjusio mačo dėl traumos nebaigė vidurio gynėjas Oskaras Lukošiūnas, tad jo aikštėje galima nepamatyti.

„Džiugas“ su 4 taškais yra tarp dviejų pirmaujančių komandų, o vartų sargas Marius Paukštė abu sykius išlaikė vartus „sausus“.

Sugrįžus gynybos ramsčiui Lukui Ankudinovui, komandos rotacija dar labiau pagilėjo, tikėtina, jog dvikovą starto sudėtyje gali pradėti pergalingą įvartį pelnęs Nino Noordanusas.

Daug rūpesčių Kėdainių „Nevėžio“ varžovams praėjusiame sezone kėlęs kamerūnietis Christianas Bella Lietuvos čempionate taip pat tapo malonia staigmena, tačiau prieš jį trečiadienį kovos greičio savybėmis irgi išsiskiriantis nigerietis Ode Abdullahi.

Kauno rajono „Hegelmann“ – FA „Šiauliai“. Kovo 13 dieną, 18 val. Kaunas, LFF Kauno treniruočių centro stadionas.

Kaune akis į akį stos skirtingą rezultatyvumą demonstruojančios komandos.

Mėlynai balti pademonstravo tvirtą charakterį, likvidavo įvarčio deficitą ir derbyje išplėšė pergalę, leidusią reabilituotis po 1-ajame ture patirtos nesėkmės.

Nors komandos gynyba neatrodo veikiant kaip laikrodis, viską kompensuoja puolimas. Praėjusiame mače atsiskleidė kamerūnietis Njoya Abdelas Kaderas, prisidėjęs prie abiejų pelnytų įvarčių.

Galbūt jį, o ne Michaelą Thuique pamatysime starto sudėtyje. „Hegelmann“ futbolininkų artimiausias tvarkaraštis pernelyg nelepins, bet jei prieš sekmadienio dvikovą su Vilniaus „Žalgiriu“ pavyks nugalėti, nesėkmė pirmenybių starte būtų kompensuota.

FA „Šiauliai“ namuose atakuodami buvo kiek aštresni, tačiau įvarčio pelnyti nepavyko, maža to, Gargždų „Banga“ rado ne vieną spragą šiauliečių gynyboje, kuria nepasinaudojo.

Vyr. treneris Mindaugas Čepas, palyginus su pirmuoju maču, atliko rotacijų starto sudėtyje. Pozityvu tapo Eligijaus Jankausko pasirodymas po keitimo, tiesa, iš rikiuotės iškrito Donatas Kazlauskas. Trečiadienį Kaune prieš savo buvusią komandą grumsis du atakuojantys žaidėjai – Nauris Petkevičius bei Augustinas Klimavičius.

Gargždų „Banga“ – Vilniaus „Žalgiris“. Kovo 13 dieną, 18 val. Gargždai, Gargždų miesto stadionas.

Favoritus slopinanti „Banga“ 3-iajame ture priims atvykstantį vicečempioną.

Kovingai rungtyniaujantys gargždiškiai atėmė taškus iš „Kauno Žalgirio“ bei FA „Šiauliai“ ir yra įsitaisę turnyro lentelės viduryje.

Šią savaitę Davido Afonso treniruojami futbolininkai grumsis su dviem stipriausiomis čempionato komandomis, pirmoji – itin nepalanki varžovė. „TOPsport A lygoje“ „Banga“ prieš „Žalgirį“ patyrė net 14 pralaimėjimų iš eilės ir suklupo 19 sykių per 20 mačų.

Praėjusios dvikovos po susidūrimo nebaigė gerai sezoną pradėjęs brazilas Carlosas Eduardo, tačiau ilgam iškristi iš rikiuotės jis neturėtų.

Vilniaus klubas sekmadienį sužaidė dvejopas rungtynes. Buvo pademonstruotas puikus puolimas – galėjo kristi daugiau negu trys įvarčiai, tačiau gynyba sušlubavo ir marijampoliečiams teko išsiskirti pasidalinus po tašką.

Akivaizdu, kad vyr. treneris Vladimiras Čeburinas yra daugiau linkęs verstis arba laiko patikrintais žaidėjais, arba anksčiau į komandą atvykusiais naujokais. Tikėtina, kad suintensyvėjus tvarkaraščiui aikštėje pamatysime Arminą Hodžičių ir Nemanja Mihajlovičių.

Marijampolės „Sūduva“ – „Panevėžys“. Kovo 13 dieną, 20.15 val. Marijampolė, Marijampolės futbolo arenos maniežas.

Turą užbaigs akistata Marijampolėje – ten čempionai pasiryžę atidaryti pergalių sąskaitą.

„Sūduva“ po beveik 100 minučių trukusios kovos nenusileido „Žalgiriui“, nors buvo tikrai arti pergalės.

Nuožmios akistatos negalėjo baigti svarbus vidurio gynėjas Ivanas Zotko, maža to, ekipos strategas Dovydas Lastauskas buvo pašalintas ir komandai nurodymus turės dalinti iš tribūnos.

Sūduviečiai praėjusį sekmadienį pademonstravo puikią progų realizaciją – labiausiai išsiskyrė greičiu pasižymintis ir anksčiau „Panevėžio“ peržiūroje dalyvavęs ukrainietis Artiomas Fiodorovas. Čempionai susidurs su pavojinga oponentų atakos linija.

Aukštaitijos sostinės atstovai pirmenybes pradėjo dviem nulinėmis lygiosiomis rungtyniaujant prieš praėjusio sezono apatinės turnyro lentelės dalies ekipas.

Komandos gynyba atrodo patikimai, tačiau įvarčiais pasižymėti nepavyksta – neretai stinga ir sėkmės. Strategas Gino Lettieri demonstruoja pasitikėjimą kartvelu Nika Kačarava, kol į rikiuotę dar negrįžo Ariagneris Smithas, galbūt jau starto sudėtyje pamatysime kūrybingą saugą Lucasą de Vega. Pastarasis jau spėjo debiutuoti – būtent tokio kuriančio žaidėjo „Panevėžiui“ dabar labiausiai reikia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.