Panevėžyje likęs geriausias metų futbolo treneris nusivylė klubo vadovų žodžiais: „Labai nustebau“

Praėjusį sezoną tikrą futbolo pasaką su „Panevėžio“ klubu sukūręs ir legendinį Vilniaus „Žalgirį“ už savo nugaros Lietuvos čempionate palikęs treneris Gino Lettieri sulaukė įvertinimo. Pirmadienį vykusiose Lietuvos futbolo apdovanojimuose jis buvo pripažintas geriausiu Lietuvos (arba Lietuvoje dirbančiu) treneriu.

G.Lettieri (kairėje).<br>R.Vilkelio nuotr.
G.Lettieri (kairėje).<br>R.Vilkelio nuotr.
Gino Lettieri<br>fkpanevezys.lt nuotr.
Gino Lettieri<br>fkpanevezys.lt nuotr.
Gino Lettieri<br>fk-panevezys.lt nuotr.
Gino Lettieri<br>fk-panevezys.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-01-30 09:04

Pernai į Panevėžį atvykęs Šveicarijoje gimęs 67-erių futbolo specialistas su šiuo Aukštaitijos klubu tapo Lietuvos čempionu.

„Tai yra sunkaus praėjusių metų darbo įvertinimas. Bet tai nėra tik mano darbas. Tai yra visos komandos, žaidėjų darbas. Praėjusiais metais dirbome daug ir sunkiai tam, kad taptume čempionais.

Esu laimingas, kad Pijus Širvys buvo išrinktas geriausiu A lygos futbolininku, o Matijus Remeikis pripažintas geriausiu jaunuoju futbolininku. Prieš metus, kai aš atvykau į Panevėžį ir stebėjau pirmąsias rungtynes prieš „Šiaulius“, dar iki man pasirašant kontraktą, stebėjau Pijų ir Matijų. Galvojau, o, Deive, laukia tikrai daug darbo, bet dabar, po metų, šie vaikinai laimėjo šiuos apdovanojimus, mes tapome čempionais ir aš esu labai laimingas, – šypsojosi strategas.

Vasarą Panevėžio ekipa pranešė apie skambią pergalę už aikštės ribų – G.Lettieri liko prie komandos vairo ir kitam sezonui. Tiesa, strategas neslėpė nusivylimo, kad naujus iššūkius jam teks pasitikti be didesnės finansinės paramos.

„Naujas sezonas mums bus labai sunkus, praradome daug svarbių žaidėjų. Sezoną pradėsime be šešių praėjusio sezono pragrindinės sudėties žaidėjų. Laukia labai sunkus sezonas.

Kai pasirašiau naują kontraktą, klubas man pasakė, kad turėsime tokį pat biudžetą. Tada labai nustebau, juk mes tapome čempionais! Bet jie pasakė, kad daugiau pinigų nebus.

Tai yra futbolo dalis. Liūdna, nes dirbome daug, kad iškovotume titulą, o dabar aš praradau 50 proc. komandos. Atrasti naujus gerus žaidėjus su šiuo biudžetu yra labai sunku“, – pridūrė jis.

G.Lettieri taip pat įvertino praėjusią savaitę LFF priimtą sprendimą neberengti A lygos rungtynių „mokyklos stadionuose“.

„Tai yra vienas iš taškų, kuriame, tikiuosi, kiekvienas Lietuvos klubas žengs žingsnį į priekį, kad turėtų geresnius stadionus, geresnes aikštes. Vasaros metu mes turime gerus stadionus ir aikštes, bet žiemos laikotarpiu tai yra katastrofa. Manau, kad tai yra net 80 proc. A lygos stadionų problema“, – samprotavo strategas.

Geriausio trenerio rinkimuose jis už savo nugaros paliko Valdą Dambrauską ir Edgarą Jankauską.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.