Europos čempionato atrankoje mažumoje likę anglai įveikė Italiją, o C. Ronaldo tapo rekordininku

Ketvirtadienį buvo žaidžiami pirmieji šeši 2024 metų Europos futbolo čempionato atrankos turnyro mačai, o labiausiai intriguojanti buvo akistata C grupėje, kur debiutiname mače santykius aiškinosi namie kovojusi Italijos rinktinė prieš Angliją. Susitikimas vyko Diego Armando Maradonos stadione Neapolyje. Po neįtikėtinai sunkios akistatos anglai, nors ir mažumoje, atsilaikė ir iš Neapolio išvyko nugalėję 2:1 (2:0).

H.Kane'as tapo rezultatyviausiu visų laikų Anglijos rinktinės žaidėju.<br> AFP/Scanpix nuotr.
H.Kane'as tapo rezultatyviausiu visų laikų Anglijos rinktinės žaidėju.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-03-24 00:04, atnaujinta 2023-03-28 12:10

Rezultatą svečių komanda atidarė 13-ąją minutę, kai po kampinio smūgio vidurio puolėjas Declanas Rice'as smūgiavo pažeme ir pelnė įvartį į vartus.

Pirmajam kėliniui einant į pabaigą, 44-ąją minutę, anglų veteranas Harry Kane'as realizavo 11 metrų baudinį.

Šis įvartis padėjo jam tapti rezultatyviausiu šalies rinktinės istorijoje ir pagerinti Wayne'o Rooney rekordą. Dabar savo sąskaitoje H.Kane turi 56 įmuštus įvarčius.

56-ąją minutę aikštės šeimininkai sugebėjo sušvelninti rezultatą, o pasižymėjo Mateo Retegui. Pastarasis tapo pirmuoju žaidėju Italijos futbolo rinktinėje, pelniusiu savo pirmąjį įvartį ginant nacionalinės komandos garbę, turint kontraktą su klubu už Europos ribų.

80-ąją minutę britai liko mažumoje po Luke'o Shaw pašalinimo, kuris gavo antrą geltoną kortelę. Vis dėlto susitikimas baigėsi Garetho Southgate'o komandos pergale — 2:1.

Kitame atrankos etape Anglija žais su Ukraina, o Italija – su Malta. Abu susitikimai vyks sekmadienį, kovo 26 d.

Tuo tarpu Portugalijos rinktinė J grupėje sudaužė Lichtenšteiną 4:0 (2:0). Antrame kėlinyje net du įvarčius pelnė Cristiano Ronaldo – 51 min. jis realizavo 11 metrų baudinį, o po to pasižymėjo mušdamas laisvą smūgį 63 min.

Portugalijos rinktinės puolėjas Cristiano Ronaldo pasiekė atstovavimo už savo nacionalinę ekipą pasaulio rekordą. 38-erių puolėjas „Euro 2024“ atrankoje ketvirtadienį pradėjo mačą starto sudėtyje su Lichtenšteinu ir tapo įspūdingo rezultato autoriumi.

Garsiam portugalui tai buvo jau 197-osios rungtynės nacionalinėje komandoje. Jis šiuo rezultatu aplenkė Baderą Al-Mutwą iš Kuveito ekipos, tiesa, pastarasis gali pasivyti C.Ronaldo, sužaidęs rinktinės sudėtyje penktadienio mače su Filipinais.

Reikia pažymėti, kad Tarptautinė futbolo istorijos ir statistikos federacija (IFFHS) absoliučiu rekordininku laiko Malaizijos futbolininką Son Chin Anną, kuris iš viso rinktinėje yra sužaidęs 219 rungtynių. Tačiau 24 akistatos nebuvo oficialios.

C grupė

Italija – Anglija 1:2

Šiaurės Makedonija – Malta 2:1

H grupė

Kazachstanas – Slovėnija 1:2

Danija – Suomija 3:1

San Marinas – Šiaurės Airija 0:2

J grupė

Bosnija ir Hercegovina – Islandija 3:0

Portugalija – Liechtenšteinas 4:0

Slovakija – Liuksemburgas 0:0

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.