Legendos žygio pabaiga – M. Ozilas baigia karjerą

Vokietijos futbolo žvaigždė Mesutas Ozilas nusprendė baigti profesionalo karjerą.

 M. Ozilas<br> AFP/Scanpix nuotr.
 M. Ozilas<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2023, 7:40 PM

Turkijos žurnalistas Yakupas Cinaras paskelbė, jog „Basaksehir“ klube rungtyniaujantis saugas pranešė komandos draugams, jog nusprendė užbaigti futbolininko karjerą.

„Basaksehir“ ruošiasi nutraukti kontraktą su 34-erių futbolininku, kas leistų jam iškart baigti karjerą.

M.Ozilas šiais metais Turkijos „Super Lig“ čempionate aikštėje pasirodė vos keturis kartus, o visą sezoną kovojo su traumomis.

Vokietis profesionalo karjerą pradėjo gimtojoje šalyje – „Schalke“ komandoje, o vėliau prisijungė prie Bremeno „Werder“ komandos. Po dvejų ten praleistų metų, saugas prisijungė prie Madrido „Real“, su kuriuo laimėjo „La Liga“ ir „Copa del Rey“.

2013 metais futbolininką už 43 mln. svarų sterlingų nusipirko Londono „Arsenal“. Vokietijos rinktinės futbolininkas šiaurės Londone praleido septynerius su puse metų ir sužaidė daugiau nei 250 rungtynių ir tris kartus laimėjo FA taurę.

Paskutiniai jo metai „Arsenal“ buvo kupini įtampos ir skandalų, ko pasėkoje vokietis nemokamai persikėlė į Stambulo „Fenerbahce“. Tačiau jo laikas Turkijoje nebuvo sėkmingas, o klubas galiausiai suspendavo žaidėją.

Jo karjera Vokietijos rinktinėje taip pat buvo kupina pakilimų ir nuosmukių. M.Ozilas per 96 rungtynes įmušė 23 įvarčius ir vaidino vieną pagrindinių vaidmenų auksiniame 2014 m. pasaulio čempionate, tačiau po ketverių metų baigė karjerą rinktinėje ir apkaltino Vokietijos futbolo asociaciją pagarbos trūkumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.