Portugalijos spauda aprauda iškritusią futbolo rinktinę: „Svajonės pabaiga!“

Cristiano Ronaldo svajonė tapti pasaulio čempionu neišsipildė. Portugalijos futbolo rinktinei šeštadienį pralaimėjus ketvirtfinalio rungtynes, visa šalis braukia nusivylimo ašaras.

Portugalijos futbolo rinktinė baigė žygį pasaulio čempionate.<br>Portugalų spaudos antraštės.
Portugalijos futbolo rinktinė baigė žygį pasaulio čempionate.<br>Portugalų spaudos antraštės.
Portugalijos futbolo rinktinė baigė žygį pasaulio čempionate.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Portugalijos futbolo rinktinė baigė žygį pasaulio čempionate.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Portugalijos futbolo rinktinė baigė žygį pasaulio čempionate.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Portugalijos futbolo rinktinė baigė žygį pasaulio čempionate.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Portugalijos futbolo rinktinė baigė žygį pasaulio čempionate.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Portugalijos futbolo rinktinė baigė žygį pasaulio čempionate.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 11, 2022, 12:02 PM

„Verk, Portugalija“, – sekmadienio viršelyje didelėmis raidėmis parašė sporto dienraštis „A Bola“, išspausdinęs susikrimtusio, ant žolės klūpančio Cristiano Ronaldo nuotrauką. „Verkiantis Cristiano Ronaldo yra Portugalijos rinktinės nusivylimo ir liūdesio atspindys“, – pridūrė „A Bola“.

Portugalų nusivylimą ir liūdesį sukėlė šeštadienį pasaulio pirmenybių ketvirtfinalyje patirtas pralaimėjimas Maroko rinktinei 0:1. Ši nesėkmė veikiausiai reiškia, kad ryškiausia šių laikų Portugalijos žvaigždė C.Ronaldo, kuriam dabar yra 37-eri, karjerą baigs taip ir netapęs pasaulio čempionu.

Per ilgą C.Ronaldo laikotarpį portugalai nė karto nepateko ir į pasaulio pirmenybių finalą, o pusfinalyje žaidė tik 2006 metais, pačioje įstabiojo CR7 karjeros pradžioje.

Kitas Portugalijos sporto dienraštis „O Jogo“ nesutelkė viso dėmesio ryškiausiai žvaigždei. „Patiesti ant kilimo“, – sekmadienį viršelyje imtynių terminu šeštadienio įvykius apibūdino „O Jogo“.

„Diogo Costos klaida ir sausas parakas puolant nulėmė atsisveikinimą su pasaulio pirmenybėmis“, – pagrindines nesėkmės priežastis paantraštėje nurodė „O Jogo“.

„Svajonės pabaiga! Portugalija nesugebėjo perkelti rungtynių į pratęsimą ir pasitraukė iš pasaulio pirmenybių. Marokas gynėsi labai gerai ir beveik neleido sukurti pavojaus prie Bounou vartų. Savo ruožtu fantastiškas Bounou žaidimas marokiečiams taip pat padėjo išsaugoti pranašumą“, – rungtynes esmę perteikė „Record“ sporto dienraštis.

Jei marokiečių vartininkas Yassine‘as Bounou buvo vienas didžiausių, o gal ir didžiausias rungtynių didvyris, tai jo kolega kitoje aikštės pusėje Diogo Costa tautiečius nuvylė. 42-ąją minutę po portugalų vartininko klaidos Maroko rinktinės puolėjas Youssefas En Nesyri galva įmušė vienintelį rungtynių įvartį.

„Svajonė baigėsi. Portugalija pralaimėjo Marokui 0:1 ir nepateko į pasaulio pirmenybių finalą. Taip nutrūko rinktinės svajonė pirmą kartą tapti pasaulio čempione. Portugalija ilgiau valdė kamuolį, bet nesugebėjo nei įveikti Maroko gynybos sienos, nei sustabdyti afrikiečių greitų atakų.

O po milžiniškos vartininko Diogo Costos klaidos 42-ąją minutę Marokas išsiveržė į priekį. Praleidusi įvartį prieš pat kėlinio pabaigą, Portugalija sugebėjo atsitiesti ir antrojo kėlinio pirmosiomis minutėmis žaidė geriau, bet Marokui pavyko greitomis atakomis nustumti portugalų gynybos linijos žaidėjus toliau nuo savo vartų.

Kai į aikštę įėjo Cristiano Ronaldo, komanda pakilo, prispaudė Maroką prie jo vartų, bet nesugebėjo pasinaudoti geromis progomis: João Felixas dukart, Cristiano Ronaldo ir pabaigoje Pepe nepajėgė pramušti puikiai žaidusio Bounou“, – pasakojo „A Bola“.

Po rungtynių portugalų futbolininkai daug skundėsi dėl argentiniečio Facundo Tello teisėjavimo ir apskritai dėl to, kad FIFA paskyrė teisėją iš šalies, kurios rinktinė vis dar kovoja dėl pasaulio pirmenybių medalių.

Tačiau portugalų žiniasklaida šių skundų nesureikšmino. Nors interneto svetainėse mirgėjo nuo rinktinės žaidėjų citatų, apžvalgininkai prie priekaištų neprisidėjo. Sirgaliai taip pat nebuvo linkę kaltinti teisėjų dėl pralaimėjimo.

„A Bola“ surengė skaitytojų apklausą, kurioje uždavė klausimą, kas kaltas dėl rinktinės nesėkmės pasaulio pirmenybėse. Skaitytojai galėjo pasirinkti atsakymą iš penkių variantų.

Didžioji dauguma atsakiusiųjų dėl nesėkmės kaltino trenerį Fernando Santosą (51,8 proc.). 22,4 proc. atsakė, kad nuvylė žaidėjai, 9,7 proc. – kad Maroko rinktinė yra stipresnė.

Mažiausiai populiarūs atsakymo variantai buvo „šurmulys dėl Cristiano Ronaldo“ (9,3 proc.) ir „teisėjai“ (6,9 proc.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.