„Gintra-Universitetas“ žengė į Baltijos moterų lygos finalą

Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda Baltijos moterų futbolo lygos pusfinalyje penktadienį 3:0 nugalėjo Talino „Flora“ (Estija) ekipą ir pateko į finalą.

Šiaulių „GIntros-Universiteto“ futbolininkės.<br> Klubo nuotr.
Šiaulių „GIntros-Universiteto“ futbolininkės.<br> Klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 26, 2018, 10:05 PM, atnaujinta Oct 26, 2018, 10:06 PM

Pirmajame kėlinyje aikštėje dominavo Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės. Jos daugiau kontroliavo kamuolį ir neleido varžovams prisiartinti prie savų vartų.

„Gintrai“ pavyko išsiveržti į priekį jau 14-ąją minutę. Georgia Cloepfil baudos aikštelės krašte suklaidino varžovę ir atliko nestiprų smūgį į vartus, bet vartininkė Maria Gaiduk nesugebėjo sustabdyti kamuolio, kuris įskriejo į vartus.

Po penkiolikos minučių šiaulietės dar kartą išnaudojo varžovių vartų sargės klaidą ir pelnė kuriozinį įvartį, kurios autorė ir vėl buvo G.Cloepfil. Prieš pertrauką Šiaulių komanda galėjo įmušti ir trečiąjį įvartį, bet Noel Baham smūgiuotas kamuolys atsimušė nuo vartų konstrukcijos.

Po pertraukos „Flora“ bandė paspausti šeimininkes, bet esčių bandymai atsimušė į kietą „Gintros“ gynybinę sieną. Realiausią progą įmušti varžovės turėjo 56-ąją minutę, kai Liis Lepik smūgiavo kamuolį į skersinį.

Iki mačo pabaigos šiaulietės turėjo kelias progas paversti rezultatą triuškinamu, tačiau tai pavyko padaryti tik per pridėtą laiką. Po paskirto baudos smūgio, Megan Crosson smūgiuotą kamuolį priešais save atmušė vartininkė, bet greičiausiai prie jo prišoko Isadora Freitas. Ji pelnė trečiąjį komandos įvartį.

„Gintra-Universitetas“: G.Kaselytė, V.Neverdauskaitė, S.Karasiovaitė, A.Mikutaitė (75 min. L.Rogačiova), L.Hudhanka, D.Gailevičiūtė, S.Veličkaitė, M.Crosson, G.Cloepfil (45 min. L.Žižytė), I.Freitas, N.Baham (82 min. G.Toropovaitė.

Pergalę iškovojusi „Gintros-Universiteto“ komanda sekmadienį finale susitiks su „Minsk“ (Baltarusija) klubu ir sieks apginti Baltijos lygos čempionės titulą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.