Nerijus Kesminas. Po „Žalgirio“ fiasko atėjo eilė sąmokslo teorijai? Kažin

Viskas, kas gali būti įtartina, lietuviui neišvengiamai taps įtartina. Šalyje, kurioje kažkodėl politikėmis tapusios barbės važinėja savų kenų apmokamais barbemobiliais, kitaip būti negali.

 Ilgametis sporto komentatorius Nerijus Kesminas.
 Ilgametis sporto komentatorius Nerijus Kesminas.
Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Kesminas

Jun 2, 2017, 9:18 PM

Ne apie tai.  Ši pasaka – apie kitą sąmokslo teoriją. Vilniaus „Žalgiris“ Lietuvos futbolo čempionate 0:2 pralaimėjo tuo pačiu istoriniu vardu bandančiam save tituluoti Kauno klubui. Klubui, kurio komanda iki pergalės prieš flagmaną šio sezono lygoje buvo įmušusi tik 7 sykius per 13 rungtynių bei nė sykio nelaimėjusi.

Be to, „Kauno Žalgiris“ yra komanda, kurią vilniečiai ir kiti sostinės „Žalgirį“ palaikantys futbolo mėgėjai iki šiol ironiškai vadina senuoju pavadinimu – „Spyris“. Klausimas paprastas – ar galėjo čempionai atiduoti pergalę beviltiškam autsaideriui, kažkam norint papildyti vasaros atostogų biudžetą lažybose laimėtais sidabriniais?

Stebint vaIzdą – galbūt. Ypač iškalbingas antrasis kauniečių įvartis, kai trys „Žalgirio“ gynėjai gynė vienas kitą nuo nežinia ko. Gal nuo globalinio klimato atšilimo, nuo rusų karinės intervencijos ar tiesiog kiaulių maro. Nuo bet ko, išskyrus „Kauno Žalgirio“ legionieriaus Mario Duque, kuris tarsi tyčia jam patiestu raudonu kilimu išdidžiai atėjo iki sostinės komandos vartų ir įmušė. O kur dar Serge‘o Nyuadzi viražas rungtynių pabaigoje, kai „Žalgirio“ legionierius kelias sekundes gėrėjosi tuščiais varžovų vartais, o spirti užsimojo tik tada, kai atsirado varžovas, kuris smūgį galėjo blokuoti.

Trys, du, vienas... Parduota? Kažin. Išgirdęs klausimą apie galimą sukčiavimą, „Žalgirio“ treneris Valdas Dambrauskas ilgą ir emocingą monologą baigė fraze: „Nemaniau, kad su tavimi apie tai kada nors kalbėsiu“.

Sudėliojus visus taškinius akcentus, nepanašu, kad taI buvo rungtynės lažybininkų naudai. Pirma – kam jau kam, o „Žalgiriui“ rizikuoti savo reputacija neverta. Jie – ne Pakruojo „Kruoja“. Jie – čempionai, turintys ir garantuotą biudžetą, ir vis tvirtėjančias pozicijas Europos klubų turnyruose.

Lietuviškose lažybų bendrovėse išskirtinio šurmulio po sensacingos „Kauno Žalgirio“ pergalės tarsi ir nebuvo. Lietuvos futbolo federacijoje penktadienį apie jų turimą globalių radarų pateiktą informaciją nieko išsiaiškinti nepavyko: suprantama, žmonėms – savaitgalis.

Labiausiai tikėtinas variantas – buvęs „Spyris“ suspardė „Žalgirio“ pasturgalį dėl to, kad šis dabar yra prastos formos. Praėjusį savaitgalį baudinių serijoje išvargta pergalė rungtynėse su antrajame šalies divizione žaidžiančia Gargždų „Banga“ tai tik patvirtina. 

Gal tai planuota duobė – „Žalgiris“ artėja prie svarbiausio sezono etapo, Europos sezono starto. Mums niekas nesako, ar tai yra tiesa, bet teisime juos po to, kai ir vėl pralaimės. Jei pralaimės. Būtų gerai, jei nutiktų priešingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.