Bijoma blogiausio: „Manchester United“ įdarbino antiterorizmo ekspertą

Itin didelio sirgalių srauto savo rungtynėse sulaukiantis „Mancheser United“ klubas nutarė rimtai sustiprinti savo apsaugą. Tai padaryti jiems padės profesionaliai paruoštas specialistas, turėsiantis užkirsti kelią bet kokioms galimoms terorizmo grėsmėms.

AFP/Scanpix
AFP/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-01-18 13:18, atnaujinta 2017-04-11 23:53

Tokių veiksmų klubas buvo priverstas imtis ne tik dėl padažnėjusių terorizmo apraiškų Europoje, bet ir po nemalonių incidentų pačiame „Old Trafford“ stadione.

Štai prieš paskutinį praėjusio sezono ekipos susitikimą su „Bournemouth“ klubu sulaukta pranešimo apie viename iš sirgaliams skirtų tuoletų padėtą sprogmenį. Dėl to mačas netgi buvo nukeltas į kitą dieną, o tūkstantinė žmonių minia skubiai evakuota.

Visgi po patikrinimo paaiškėjo, kad pranešimas tebuvo apgavystė ir realaus pavojaus nebuvo. Visgi šis nutikimas sukėlė itin daug nepatogumų ir nustolių tiek pačiam klubui, tiek jo gerbėjams.

Dar labiau savo saugumu „Manchester United“ buvo priversti susirūpinti po to, kai dieną prieš rungtynes su „Arsenal“ dviems vyrukams pavyko atsiskirti nuo ekskursijos ir visą naktį praleisti stadiono patalpose. Šis akibrokštas buvo paskutinis lašas, paskatinęs klubo vadovybę imtis konkrečių veiksmų.

Tam, kad apsisaugotų nuo panašių nutikimų jie pasisamdė buvusį Mančesterio aukštesniojo tyrimų biuro pareigūną, kurio tapatybė nėra atskleidžiama. Taip futbolo klubas tapo pirmuoju pasaulyje, turinčiu nuosavą antiterorizmo ekspertą.

Pirmieji darbai jau pradėti daryti – visi „Old Trafford“ stadioną dengiantys langai ir stiklo plokštės padengti grūdinto stiklo pluoštu, taip pat įvestas ir pilnas kiekvieno įeinančio asmens patikrinimas.

Nors sirgaliai nepatenkinti dėl susidariusių eilių, tačiau klubas deda visas pastangas, kad užtikrintų greitą procesą. Dėl to specialiai įdarbino ir daugiau moterų apsaugos darbuotojų, mat vyrai pilnai apieškoti priešingos lyties asmenų negali.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.