Italija aprauda skaudų pralaimėjimą vokiečiams: to nenusipelnėme

Sekmadienį Italija pabudo lyg apvogta, tačiau nieko kaltinti tuo nebuvo linkusi. Tokiomis mintimis šiandien budo šalies sporto gerbėjai po apmaudaus Italijos futbolo rinktinės pralaimėjimo „Euro 2016“ čempionato ketvirtfinalyje. Dar nė karto vokiečiams tarpusavio dvikovose Europos pirmenybėse nenusileidusi italų rinktinė galiausiai vakar buvo išprašyta iš čempionato po 11 metrų baudinių. „Ar to nusipelnėme? Visa Europa pasakys – ne. Mes nebuvome pilki, mes žibėjome ryškiau už vokiečius, tačiau jiems tik pasisekė“, – rašė sekmadienį „Il Gazzettino“.

Italijos laikraščiai
Italijos laikraščiai
Daugiau nuotraukų (20)

Lrytas.lt

Jul 3, 2016, 10:22 AM, atnaujinta May 20, 2017, 12:56 AM

Bordo stadione šeštadienį pasaulio čempionė Vokietijos rinktinė po 11 m baudinių serijos įveikė Italijos komandą ir pateko į pusfinalį.

Pagrindinis laikas ir pratęsimas baigėsi lygiosiomis 1:1 (0:0), o dramatišką baudinių seriją 7:6 laimėjo vokiečiai.

„Tai pats žiauriausias iškritimas iš čempionatų. Darėme viską gerai – juk matėte“, – negalėdamas sulaikyti ašarų RaiSport žurnalistui guodėsi Italijos futbolo žvaigždė ir rinktinės senbuvis vartininkas Gianluigi Buffonas.

Baudinių serijoje ekipoms teko atlikti net po devynis smūgius. Devintojo smūgio metu italo Matteo Damiano smūgį atrėmė vokiečių vartininkas Manuelis Neueris, o pergalingą įvartį pelnė Jonas Hectoras.

„Belieka tik paploti Italijai. Pykti ant futbolininkų nėra dėl ko“- rašo „Corriere dello Sport“, pavadinusi pagrindinę medžiagą „Galingoji Italija“.

Abi komandos tarpusavyje iki vakar buvo žaidusios tarpusavyje 33 kartus. Italija laimėjo 15 mačų, Vokietija – 8. Dar 10 rungtynių baigėsi lygiosiomis. Įmuštų ir praleistų įvarčių santykis yra 49:40 italų naudai.

„Tuttosport“ per visą puslapį didžiausiomis raidėmis paskelbė greičiausiai visos Italijos nuomonę – „Gaila“.

„Blogiausia, kad niekas neprisimins kaip mes žaidėme, kokia gera rinktine buvome. Liks tik rezultatas – ir tai skaudu. Juk prie jo emocijos ir prakaito neprikabinsi, nepridėsi visų vilčių, neprikalsi nuomonės, kad buvome verti pergalės“, – apgailestavo italų ekipos žaidėjas Andrea Barzagli.

„Taip, Italija sugrįžta namo. Taip – ji įveikta. Bet nepalaužta. Bet kaip Italija supurtė savimi pasitikinčius pasaulio čempionus vokiečius. Buvo gražu žiūrėti į pasitikėjimą praradusius čempionus“, – rašė laikraštis „Il Secolo XIX“.

„Vokietija laimėjo baudinių seriją, bet „mėlyniesiems“ liko garbė“, – teigė „Il Secolo XIX“.

Tik „La Gazzetta Sportiva“ buvo nusiteikusi kritikuoti savo ekipą ir pati Italijos rinktinės vartininką G.Buffoną – ji pateikė straipsnį su vartininko nuotrauka ir „užlipdė“ pavadinimą „Ant jo sąžinės“.

„Galbūt pirmą kartą Italija čempionatą palieka be jokių nemalonių šleifų ir skundų kitų atžvilgiu – vyrai žaidė su didele širdimi, padarė viską. Ilga šachmatų futbolo partija baigėsi Vokietijos sėkme. Bet Italija išvyksta namo žinodama, kad padarė viską, jog laimėtų,“ – rašo „la Repubblica“.

Pasaulio čempionei Vokietijos rinktinei patekimas į Europos pirmenybių pusfinalį lyg ir neturėtų būti svajonių rezultatas, bet vokiečiai nepamiršo, kad iki tol nė karto nebuvo nugalėję italų per atkrintamąsias rungtynes. Dėl to dienraštis „Suddeutsche Zeitung“ po pergalės lengviau atsiduso: „Svajonė pasiekta. Italijos prakeiksmas nutrauktas“.

„Prakeiktai gerai, vaikinai!“ – matyt turėdamas omenyje tą patį prakeiksmą, viršelyje parašė dienraštis „Bild“.

„Padaryta!“ – palengvėjimą pajuto ir „Berliner Morgenpost“. „Pirmyn!“, – jau į kitą etapą žvelgė ir nesustoti paragino dienraštis „Frankfurter Allgemeine“. Sekmadienį įvyks paskutinės ketvirtfinalio rungtynės, kuriose šeimininkė Prancūzijos rinktinė žais su didžiausia turnyro staigmena Islandijos komanda.

Prancūzai neabejoja, kad jų futbolininkai nugalės ir pusfinalyje žais su vokiečiais. „Jie laukia „mėlynųjų“, – teigė viršelyje Vokietijos futbolininkų nuotrauką išspausdinęs Prancūzijos sporto dienraštis „L‘Equipe“.

„Jūsų eilė!“ – „mėlynuosius“ paragino dienraštis „Nord Eclair“. Vis dėlto dauguma leidinių stengėsi neperšokę griovio nesakyti „op“.

„Pasiruošę?“ – klausė „La Voix du Nord“. „Įteikite mums pusfinalį“, – prašė „La Depeche“.

„Užgesinti ugnikalnį“, – užduotį komandai suformulavo „Le Maine“. Tuo tarpu su Europos čempionatu jau atsisveikinusi Anglija sprendžia naujo rinktinės trenerio klausimą, bet norinčio sėsti ant karštos kėdės neranda.

Šeštadienį buvo išbraukta dar viena kandidatūra – Arsene‘o Wengero, kuriam naują sutartį pasiūlė Londono „Arsenal“ klubas.

„Šalin rankas nuo mūsų boso“, – „Arsenal“ vadovų žinutę Anglijos futbolo federacijai persiuntė dienraštis „Express“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.