Futbolo krikštatėvis Seppas Blatteris – FTB taikiklyje

Seppo Blatterio situacija FIFA korupcijos skandale sunkėja. BBC pranešė, kad S.Blatterio sąsajas su „atkatų“ sistema pasaulinėje futbolo organizacijoje ėmė tirti JAV federalinis tyrimų biuras (FTB).

Į S.Blatterį nusitaikė ir FTB.<br>AP nuotr.
Į S.Blatterį nusitaikė ir FTB.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2015, 7:27 AM, atnaujinta Sep 30, 2017, 11:34 PM

Amerikiečiai jau išsiaiškino, kad S.Blatteris žinojo apie milijonus dolerių, kurie buvo naudojami FIFA pareigūnams papirkti.

Teigiama, kad FIFA nuo 1999-ųjų kyšiams išleido 100 milijonų JAV dolerių.

S.Blatteris neigia savo kaltę, tačiau yra vis labiau remiamas prie sienos. Ir vieną didžiausių smūgių pastarosiomis dienomis jam sudavė buvęs FIFA vadovas Joao Havelange'as.

Pastarasis jau yra palikęs FIFA garbės prezidento postą. BBC pranešė, kad matė laišką, kurį rašė J.Havelange'as. Šis užsiminė, kad šiuo metu nušalintas nuo pareigų S.Blatteris žinojo apie kyšius, bet nieko nedarė.

J.Havelange'as rašė apie tai, kad S.Blatteris tiesiog nusisuko nuo nelegalių veiksmų ir leido pavaldiniams elgtis taip, kaip jie nori.

Nėra aišku, kada laiškas apie 79 metų šveicarą buvo parašytas, bet britai pranešė, kad jis – FTB prašymo sąraše. Amerikiečiai jau anksčiau kreipėsi į Šveicariją ir prašė pagalbos, siekiant dar labiau išplėsti tyrimą dėl didžiulio masto korupcijos futbole.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.